•  
  •  
  •  
  •  

De fiecare data cand ne-am intors in futuristul Dubai, am descoperit locuri mai putin stiute de ceilalti turisti, care ne-au cucerit. Indiferent ca vizitezi Dubai pentru prima oara sau pentru a zecea oara, va continua sa te impresioneze de fiecare data.

Iar noi iti facem aici o prima lista de locuri „must see” dincolo de cele mai cunoscute atractii din Dubai. Esti pregatit?

Muzeul Cafelei

Acest mic si aromat muzeu il vei gasi in cartierul istoric Al Fahidi, intr-o casa traditionala ascunsa printre strazile labirintice ale centrului vechi, printre multe alte bijuterii arhitecturale.

Muzeul Cafelei
Muzeul Cafelei

Daca esti un iubitor al cafeinei, mergi cu incredere in aceasta calatorie fascinanta a culturii arabe a cafelei. Vei afla despre diferite tipuri de cafea, vei vedea rasnite vechi, oale, prajitoare si multe altele. Dupa aceea,degusta licoarea proaspat preparata.

Majlis Ghorfat Umm-Al Sheif

In ciuda dimensiunilor sale modeste, casa este considerata unul dintre cele mai speciale monumente istorice din Dubai.

Majlis Ghorfat Umm-Al Sheif
Majlis Ghorfat Umm-Al Sheif

Se distinge prin caracteristicile sale deosebite: are obloane din lemn masiv, usi superb decorate si un majlis (loc de sedere arab unde se aduna consiliul, de unde vine si numele casei) colorat prin covoare si perne cu motive traditionale. Exploreaza apoi gradina araba care inconjoara cladirea, cu palmieri si curmali.

Ripe Market

Piata agricultorilor din Dubai este un loc colorat si fascinant, oferindu-ti o experienta unica, nu doar gastronomica, ci si artistica si culturala. Ripe Market este o comunitate, iar, in acest spatiu al pietei, vei intalni artizani si vei asista la spectacole live.

Ripe Market
Ripe Market

Locul este popular printre localnici. incearca-l si tu! Vino aici dimineata, pentru un mic dejun organic, proaspat si delicios direct din gradinile localnicilor!

Al Sufouh Beach

Vrei sa fugi de aglomeratie si sa auzi doar valurile marii? Plaja Al Sufouh, supranumita si Plaja Secreta pentru ca foarte putini vin aici, este locul perfect ca sa te retragi pentru relaxare.

Al Sufouh Beach
Al Sufouh Beach

Este o plaja incantatoare cu nisip fin si cu apa albastra cristalina, mai ales dimineata. Dar este si locul ideal pentru a te bucura de apusul soarelui. Plaja iti ofera si o vedere magnifica: Burj Al Arab in dreapta si Palm Jumeirah in fata ta!

Alserkal Avenue

Iubesti arta contemporana? Atunci Alserkal Avenue s-ar putea sa fie cel mai cool loc pe care il vei vizita in Dubai! Acesta este un mic cartier din Dubai plin de depozite – fiecare gazduieste galerii, muzee, evenimente, tururi si ateliere artistice. in sezonul rece, strazile se transforma intr-o mica efervescenta colorata, cu petreceri, muzica si dans. Tot aici vei mai gasi si cafeneaua KAVE, Cinema Akil unde ruleaza filme independente si creativul A4 Space.

Love Lake

Nu departe de oaza Al Qudra, vei gasi Lacul Iubirii, adica doua lagune in forma de inima, unite. Locul acesta este dedicat cuplurilor care vor sa petreaca momente romantice departe de oras.

Love Lake
Love Lake

Ori ca preferi un picnic, o sedinta foto de nunta sau un apus nespus de frumos, Lacul Iubirii va va face cunostinta si cu natura zonei in toata splendoarea ei: numeroase specii de pasari, antilope sau vulpi.

Sanctuarul Vietii Salbatice „Ras Al Khor”

Acesta este locul preferat al multor pasari migratoare si, de aceea, aici mereu este un spectacol interesant de privit. Ras Al Khor Wildlife Sanctuary este la doar cinci kilometri de Dubai, fiind una dintre putinele zone urbane protejate din lume.

Ras Al Khor
Ras Al Khor

Acest sanctuar numara adesea zeci de mii de pasari; totodata, adaposteste crustacee, mamifere mici, reptile, pesti care isti gasesc refugii printre mangrove. in sanctuar, exista trei observatoare de pasari construite in locuri strategice pentru a oferi vizitatorilor ocazia sa admire pasarile si alte animale salbatice din zona.

The Farm

Ti-ai imaginat vreodata o insula proaspata de vegetatie in mijlocul unui desert auriu? Dar un rau inconjurat de flori in inima unui oras de otel si sticla? Gasesti asta la restaurantul The Farm din cartierul Al Barari.

The Farm
The Farm

Dincolo de canalele de apa, gradinile luxuriante si atmosfera linistita, aici vei avea parte de o experienta culinara aparte! Noi iti recomandam sa vii aici la micul dejun, cand lumina este minunata, sa incerci o frittata facuta in stil local!

The Penthouse

Nu-i nimic mai relaxant decat sa bei un cocktail cu toata privelistea Dubaiului vazut de sus la apus. The Penthouse Dubai este un bar pe acoperisul hotelului FIVE Palm Jumeirah, la etajul 16. Cu un ambient efervescent, pe marginea piscinelor, poti profita si de un meniu eclectic.

The Penthouse
The Penthouse

Dubai Expo 2020

Primul targ international din regiunea Orientului Mijlociu, Africii si Asiei de Sud se desfasoara intre 1 octombrie 2021 si 31 martie 2022 si este, de fapt, un oras in sine menit sa fascineze vizitatorii prin inovatii si noi experiente.

Dubai Expo
Dubai Expo

Numita „Conectarea mintilor, Crearea Viitorului”, expozitia de milioane de euro se concentreaza pe tematicile: durabilitate, mobilitate si oportunitate. Aici poti trai viitorul din sfera inovatiei si a tehnologiei, divertismentului, artelor si culturii, nutritiei, arhitecturii, afacerilor si educatiei.

Descopera vacantele Eturia in EAU:

Vacante Dubai – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up