•  
  •  
  •  
  •  

Madeira este o insula vulcanica intens cautata pentru peisajele sale spectaculoase, pentru clima blanda tot timpul anului, pentru incantatoarea cultura portugheza si gastronomia bogata, dar mai putin pentru plaje. Si asta pentru ca Madeira nu a fost inzestrata natural cu un litoral decorat cu nisip fin si auriu, ci mai degraba cu mici plaje ascunse ce cuceresc prin rocile vulcanice. Dar astazi, ne putem relaxa si pe nisipul fin pe care autoritatile locale l-au adus aici cand au transformat insula intr-o destinatie pentru toate gusturile. Naturale sau sau nu, noi am pus pe lista plajele care ne-au placut cel mai mult in Madeira.

Nisipul fin din Madeira te asteapta!
Nisipul fin din Madeira te asteapta!

Plaja Calheta (cu nisip fin)

Plaja pentru familiile cu copii, Calheta a fost prima zona din Madeira ce a beneficiat de nisip importat – din Maroc si Portugalia. Calheta are, de fapt, doua plaje, aflate de o parte si de alta a golfului protejat de bariere stancoase. Golful impiedica valurile sau curentii puternici sa ajunga la mal. Cu intrare lina in mare, cu toate facilitatile (sezlonguri, restaurante, vestiare, toalete, spatii pentru volei si parcare), dar si cu un loc de joaca chiar in apa, plaja este o bucurie atat pentru cei mari, cat si pentru cei mai mici.

Plaja Vigário (cu pietris)

E considerata cea mai frumoasa plaja cu pietris din Madeira. Noi credem ca nu pietrisul e vedeta, ci peisajul care se vede in departare, mai exact spre Cabo Girao, cea mai mare stanca de coasta din Europa. Iti taie respiratia si te face sa crezi ca ai descoperit un colt de rai. Desi intrarea e destul de abrupta, iar valurile sunt adesea foarte puternice (recomandam prudenta la scaldat, chiar daca plaja beneficiaza de salvamari), atmosfera de aici este unica: multi tineri vin dupa-amiezile ca sa se relaxeze cu o sticla de vin si ceva muzica.

Plaja Formosa (cu pietris si nisip negru)

Aflata la doar 10 minute de condus din centrul capitalei Funchal, este una dintre plajele preferate a localnicilor pentru ca este si extrem de accesibila. Complexul ofera trei plaje cu nisip vulcanic si una mare, cu pietris. Faimoasa, vibranta si colorata, plaja dispune de terase, centre pentru watersports, salvamari, vestiare si loc de joaca pentru copii.

Madeira, Plaja Formosa
Madeira, Plaja Formosa

Plaja Prainha (cu nisip)

Visezi la o mica plaja fina, adapostita de stanci inalte? Prainha do Caniçal te asteapta cu bratele deschise, dar si cu un aer natural, incantator si intunecat datorita nisipului vulcanic. Cobori la ea pe o poteca ce are cateva trepte si ajungi intr-un loc cu intrare lina in ocean, apa cristalina, valuri mici – deci plaja se preteaza si pentru copii. Gasesti un restaurant chiar pe faleza, dar si toalete si dusuri.

Plaja Santa Cruz (cu pietre)

Supranumita si „Plaja Palmierilor”, Plaja Santa Cruz este printre cele mai apreciate locuri de catre localnici pentru a te relaxa la soare. Marginita de palmieri magnifici, cu aerul rural al micului sat alb ce se inalta pe munte, plaja este un deliciu pentru pasionatii de fotografie. Aici exista si o piscina in aer liber destinata copiilor, dar si un loc de joaca.

Piscinele Naturale Porto Moniz (zona cu stanci)

Grandioase, enorme si imbietoare, piscinele naturale Porto Moniz au devenit unul dintre cele mai emblematice locuri ale Madeirei. Intinzandu-se pe aproape 4.000 de metri patrati, bazinele au fost create la eruptia vulcanilor, iar astazi valurile oceanului continua sa le umple cu apa proaspata. Piscinele sunt de tot felul – mari si mici, mai adanci sau cu apa mica – ideale pentru copiii care voi sa faca o baie in siguranta. Printre bazine au fost create alei de acces.

Madeira, Porto Moniz
Madeira, Porto Moniz

Plaja Machico (cu nisip fin)

Mai e un loc in care te poti bucura de nisip fin, care a fost adus in micul golf al orasului cu acelasi nume, Machico. Dincolo de atmosfera destinsa si linistita pe care o vei gasi aici, noi ne-am mai bucurat de ceva: de cateva decolari si aterizari spectaculoase, aeroportul fiind in apropiere, la doar cinci minute cu taxiul (acum stii ce poti face de indata ce aterizezi :), ramane secretul nostru). Plaja dispune de parcare, iar in apropiere gasesti restaurante si cafenele. Iar, cum treci podul, gasesti plaja naturala S. Roque, cu pietre vulcanice. Iti recomandam sa vizitezi la pas si orasul, care e capitala istorica a Insulei Madeira.

Complexul de plaje Faial (cu pietris marunt)

Cu o vedere spre stancile coastei nordice, Complexul Faial Beach inseamna o plaja expusa valurilor si o piscina naturala adapostita. Este un loc ideal atat pentru cuplurile care cauta o plaja mai putin aglomerata, cat si pentru familiile cu copii – pe partea cu piscina. iti recomandam sa vii aici dupa-amiaza, cand soarele incalzeste plaja de la adapostul dealurilor stancoase.

Plajele Seixal (cu nisip negru)

Seixal este una dintre putinele plaje mari cu nisip ale Madeirei. Cu o pulbere vulcanica ca o cafea neagra ce luceste in razele soarelui, inconjurata de versantii abrupti si vesnic verzi, Seixal a devenit cea mai fotografiata plaja a arhipelagului. Semi-golful in care se afla slabeste curentii si forta valurilor. Peisajul impresionant se deschide si mai mult din apa, unde poti sta ore in sir doar ca sa admiri.

Madeira, Plaja Seixal
Madeira, Plaja Seixal

Nu departe sunt si piscinele naturale, in care te poti bucura de scufundari, dar si de relieful deosebit!

Bonus: Plajele din Porto Santo (cu nisip fin)

Insula Porto Santo este recunoscuta pentru plajele sale aurii, naturale, ce se intind pe kilometri intregi. Unii chiar spun ca aici sunt cele mai seducatoare plaje din intreaga Portugalie! Poti ajunge foarte usor pe aceasta insula, cu ferry-ul din Funchal (face mai putin de doua ore), iar programul este facut in asa fel incat sa te poti bucura de o zi intreaga in Porto Santo.

Madeira, Porto Santo
Madeira, Porto Santo

Alt Bonus: Jardim Do Mar (loc pentru surferi)

Cand apa nu este buna pentru inot, inseamna ca este ideala pentru surf! Iar cele trei plaje Jardim Do Mar sunt cautate de surferii din lumea intreaga pentru valurile spectaculoase care se creeaza aici. Demult, acest loc era numit „Coroana Atlanticului” de aceasta comunitate sportiva. Asa ca, daca deja stii cum sa tii valurile mari la picioarele tale, aici este locul ideal in care trebuie sa ajungi.

Indiferent daca alegi sa calatoresti singur, in doi sau cu familia si cei mici, Eturia ti-a pregatit o serie de pachete de vacanta ce includ zbor charter, cazare la resorturi atent selectionate, servicii premium, asigurarea medicala si storno, plus serviciu de urgenta 24/7.

Descopera vacantele Eturia in Madeira:

Vacante Madeira – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up