• 130
  •  
  •  
  •  

Steag SUA

Vrei sa calatoresti in Statele Unite ale Americii? Atunci ai nevoie de viza! Pentru a primi viza turistica B1/B2 (business/turism) pentru SUA, trebuie sa urmezi anumiti pasi si sa respecti cu strictete instructiunile primite de la Ambasada. Procedura de obtinere a vizei temporare s-a mai simplificat, timpii de asteptare pentru programare s-au redus semnificativ si interviul este mai simplu.

Formularul electronic de solicitare a vizei temporare (DS-160)

Acceseaza formularul la adresa https://ceac.state.gov/genniv/ sau de pe pagina web a Ambasadei https://ro.usembassy.gov/ro/visas-ro/. Vei raspunde in engleza la mai multe intrebari cu caracter personal: situatia ta sociala, data si locul nasterii, istoric profesional si educational, date despre parinti, familie, date de contact in SUA. Formularul este dinamic, iar intrebarile se pot schimba in functie de raspunsurile anterioare.

Sa ai pregatita si o fotografie in format electronic, realizata in ultimele sase luni, color, pe fundal alb, format JPEG, cu rezolutia intre 600 si 1200 pixeli şi de 240KB. Mai multe detalii despre cum sa realizati o fotografie digitala reusita gasiti aici.

Tipareste pagina de confirmare (DS-160) pentru ca vei avea nevoie de codul de bare de pe aceasta atunci cand vei face programarea interviului, cat si in cadrul interviului propriu-zis.

Programeaza interviul

Creaza un cont online pe www.ustraveldocs.com sau suna la numarul de telefon la +40 31 7800 260 pentru a putea programa interviul. Ai nevoie de numarul pasaportului, codul de bare format din 10 cifre de pe pagina de confirmare de la formularul DS-160 si numarul chitantei care dovedeste plata taxei de viza in valoare de 160$ (echivalentul in lei) la orice sucursala a Bancii Transilvania. Plata se face in baza unui formular pe care il vei descarca de la adresa http://www.ustraveldocs.com/ro_ro/ro-niv-paymentinfo.asp si care este valabil trei zile de la data descarcarii.

Data interviului o vei selecta dintr-un calendar in care sunt marcate toate datele disponibile pentru interviu.

Pe e-mail-ul cu care te-ai logat, vei primi o scrisoare de confirmare a programarii, de care vei avea nevoie la interviu.


Citeste si…

15 tipsuri pentru o vacanta cu masina inchiriata in SUA

SUA – 15 experiente si atractii turistice pe care nu trebuie sa le ratezi

› Coasta de Vest a Statelor Unite – Maretie si celebritate


Interviul la Ambasada

Vei merge la Ambasada S.U.A. din zona Baneasa, la data si ora programate pentru interviu. Este important sa respecti ora de programare si sa nu vii cu mai mult de 15 minute inainte, pentru a nu astepta foarte mult in fata cladirii Ambasadei. Toate formalitatile dureaza in jur de o ora.

Verificarea corporala de la intrare este una minutioasa si nu ai voie sa intri cu aparate electronice, obiecte metalice, bagaje voluminoase, lichide etc. Nu ti se va permite introducerea lor in cladire si nu exista loc de depozitare in afara cladirii.

Vei avea la tine o copie imprimata a scrisorii de programare, pagina de confirmare DS-160, chitanta de la Banca Transilvaniei, o fotografie tip pasaport (5×5 cm) recenta, pasaportul actual si toate pasapoartele vechi. Nu iti va fi acceptata cererea daca nu ai la tine toate aceste documente.

Dupa verificarea actelor, urmeaza un interviu scurt cu unul dintre reprezentantii Consulatului. Discutia are loc la ghiseu, iar intrebarile sunt legate, in general, de situatia ta sociala si, bineinteles, vei fi intrebat unde mergi si in ce scop.

Acordarea vizei

Vei afla pe loc daca ti-a fost aprobata viza, vei lasa pasaportul la Ambasada si in aceeasi zi poti ridica pasaportul cu viza de la sediul companiei de curierat TNT din Otopeni. Daca preferi livrarea documentului la un anumit sediu TNT din tara sau la o anumita adresa (contra cost), poti solicita asta cand programezi interviul.

Important de stiut

  • Taxa de interviu nu este returnabila in cazul in care nu primesti viza.
  • Ai grija de chitanta de la banca. Daca o pierzi, va trebui sa platesti din nou taxa.
  • Toti copiii platesc taxa integrala pentru viza, iar cei mai mari de 14 ani vor participa si la interviu.
  • Pentru fotografia in format electronic, poti merge la orice studio foto unde soliciti o fotografie tip pasaport pentru viza SUA.
  • In cadrul formularului, la intrebarile legate de adresa la care vei locui pe perioada sederii in SUA, vei trece numele si adresa primului hotel din cadrul itinerariului tau.
  • Este recomandat sa pregatesti un dosar care sa contina dovezi ale legaturii tale cu tara (extrase de cont, dovezi de proprietate, scrisori de la angajatori etc.).

Descopera vacantele Eturia in Statele Unite ale Americii

Vacante SUA – Eturia

De ce sa calatoresti in SUA impreuna cu Eturia?

  Parteneri locali specializati pe fiecare regiune a tarii
   Parteneri locali specializati pe diverse tipuri de vacante si activitati (adventure, river cruises, circuite cu autorulota, parcuri tematice, self-drive-uri)
  Hoteluri verificate de specialistii Eturia si pozitionate central
  Itinerarii inedite cu ghizi experimentati


  • 130
  •  
  •  
  •  

72 thoughts to “Cum sa obtii viza turistica pentru SUA?

  • Larisa

    Buna, Amalia! Ce se intampla daca nu mai am pasapoartele vechi? Stii cumva? Si daca vreau sa merg in California… nu este in lista pentru viza. 🙁

    Răspunde
    • Amalia Penu
      Amalia Penu

      Buna Larisa,
      Daca vei accesa site-ul Serviciului de Informatii Vize SUA pentru Romania, vei gasi urmatoarele informatii:
      “Prezentati-va la Ambasada S.U.A. la data si ora programate pentru interviul dumneavoastra de viza. Trebuie sa aduceti cu dumneavoastra o copie imprimata a scrisorii de programare, pagina dumneavoastra de confirmare DS-160, o fotografie facuta în ultimele sase luni, pasaportul actual si toate pasapoartele vechi. Cererile care nu sunt însotite de aceste elemente nu vor fi acceptate.”
      Iti recomand sa contactezi direct Ambasada SUA (tel. +40 31 7800 260), pentru ca fiecare situatie este diferita, depinde de particularitatile dosarului tau, de restul documentelor justificative si doar asa te vei putea lamuri.
      O zi minunata.

      Răspunde
  • Balauta Veronica

    Am viza pe un pașaport care a expirat îmi fac pașaport nou pot merge in America cu ambele pașapoarte???multumesc

    Răspunde
    • Amalia Penu
      Amalia Penu

      Buna ziua,

      Pe site-ul Serviciului de Informatii Vize SUA pentru Romania, gasiti urmatoarele informatii legate de situatia in care pasaportul a expirat, dar viza este in continuare valabila.

      “Daca viza dumneavoastra este valabila puteti calatori in SUA cu ambele pasapoarte (cel vechi si cel nou) atata vreme cat viza nu este deteriorata, iar tipul vizei corespunde scopului calatoriei dumneavoastra (ex: viza de turist daca scopul calatoriei dumneavoastra este turismul). De asemenea, numele si datele personale trebuie sa coincida in ambele pasapoarte (doar daca a intervenit schimbarea numelui, in urma casatoriei, divortului etc.). De asemenea, cetatenia trebuie sa coincida in ambele pasapoarte. Daca numele dumneavoastra s-a schimbat in urma casatoriei, puteti calatori in Statele Unite cu ambele pasapoarte, impreuna cu certificatul de casatorie.”

      In concluzie, nu este necesar sa solicitati o noua viza.
      O zi minunata.

      Răspunde
  • Bogdan

    Buna, oare ma poți ajuta cu o informație ? Dacă vrem sa aplicam pentru viza de turist și suntem cuplu, trebe sa cerem o programare de grup sau fiecare individual ? Mersi

    Răspunde
    • Amalia Penu
      Amalia Penu

      Buna Bogdan,
      Toti pasii necesari pentru obtinerea vizei turistice, de la completarea formularului electronic, pana la programarea interviului, se fac individual.

      Avand in vedere ca data interviului o vei selecta dintr-un calendar, unde sunt notate toate datele disponibile, poti alege sa faci ambele programari in aceeasi zi, una dupa alta. Daca decizi sa faci programarea apeland numarul de telefon +40 31 7800 260, poti specifica si acest aspect.
      O zi minunata.

      Răspunde
  • Carmen

    Buna ziua. Putem aplica pt viza de turist si in situatia in care nu avem încă un hotel rezervat ?

    Răspunde
    • Amalia Penu
      Amalia Penu

      Buna Carmen,
      In cadrul Formularului electronic de solicitare a vizei temporare (DS-160) este si o sectiune care face referire la adresa unde vei locui pe perioada sederii in SUA. Cu toate acestea, daca in momentul completarii formularului inca nu ai aceste informatii, poti complete cu – “Does Not Apply” si vei discuta in cadrul interviului acest aspect.
      O zi minunata,

      Răspunde
  • Andreea

    Buna! Dacă am parasit statele unite in ianuarie, trebuie sa astept minim 6 luni ca sa intru in tara? Nu pot sa intru mai devreme de luna iulie?

    Răspunde
    • Amalia Penu
      Amalia Penu

      Buna Andreea,

      Daca ai viza de tip B1/B2 (vizita, turism/afaceri), care chiar daca are valabilitate de 10 ani, iti permite sederea pe teritoriu SUA, maxim 6 luni (180 zile) intr-un an. Asa ca daca ai petrecut deja 6 luni in SUA, va trebui sa astepti alte 6 luni pentru a reveni.

      O zi minunata si calatorii excelente,

      Răspunde
  • Zamfir Maria

    Pe langa taxa de viza, 160 $ ,mai e nevoie de inca o taxa pt.prelucrarea datelor,159$?
    Ac.se poate plati numai cu cardul.

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna, Maria! Nu exista nicio taxa aditionala pentru obtinerea vizei. Doar daca vei alege sa obtii viza cu ajutorul Eturia, pe langa taxa de viza, va fi o taxa de 50 euro/persoana pentru procesare. O zi frumoasa!

      Răspunde
  • Balaciu Ioan

    Am avut viza pentru SUA de doua ori cate 10 ani. Cum sa procedez pentru a obtine o noua viza? Trebuie sa merg din nou la Ambasada sau pot trimite actele cumva?

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna ziua, Ioan! Procedura pentru obtinerea vizei este aceeasi de fiecare data. Totusi, sansele de obtinere pot fi mai mari, avand in vedere istoricul celor doua vize deja obtinute in trecut. O zi frumoasa!

      Răspunde
  • Pastene flaviu

    Buna sunt flaviu
    Anul trecut an luna iulie nu mi sa permis intrarea an sua pe aeroportul din atlanta
    Aveam o viza valabila pt zece ani am mai intrat de doua ori cu aceasta viza
    Motivul pt care viza a fost anulata este ca a n perioada 2002 2008 am stat mai mult timp peste viza
    De la border mi-au recomandat sa aplic pt derogare pt a putea fi admisibil an sua ce sfat puteti sa-mi dati? Cu multumiri!

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna ziua, Flaviu! Avand in vedere situatia intampinata si sederea peste termen, credem ca cel mai sigur este sa sunati la Ambasada SUA. Multumim pentru mesaj!

      Răspunde
  • Ionita dan

    Cam in cat timp se poate obține viză , de la depunerea primului act până la eliberarea ei?

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna ziua, Dan!
      Procedura pentru obtinerea vizei pentru SUA dureaza in total aproximativ 2 saptamani, insa depinde si de disponibilitatea Ambasadei pentru programarea interviurilor. Multumim!

      Răspunde
  • Daniela

    Buna ziua. As dori sa va intrb ceva, daca-mi permiteti : mama mea, in varsta de 73 de ani, care nu vorbeste limba engleza, nu utilizeaza noile tehnologii(internet)si doreste sa-si viziteze sora in SUA, cum trebuie sa procedeze pentru obtinerea unei vize turistice?

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna ziua, Daniela! Pentru obtinerea vizei, mama dumneavoastra trebuie sa completeze formularul D-160. Avand in vedere ca acesta este in engleza, va avea nevoie de ajutorul unei persoane vorbitoare de engleza pentru a-l completa. Multumim!

      Răspunde
  • Adrian

    Buna….am si eu o intrebare
    – daca nu sunt in Romania ,pot sa solicit viza de la Ambasada SUA si din alta sau trebuie sa fiu in Romania

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna, Adrian!
      Daca nu ai rezidenta in tara respectiva, va trebui sa te prezinti la Ambasada SUA din Romania pentru a initia procedura de obtinere a vizei.
      Multumim!

      Răspunde
  • Elena

    Buna ziua! Daca am viza pentru inca 5 ani si pasaport valabil pentru 3 luni pot calatori in aceste trei luni in Sua? Multumesc!

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna ziua, Elena! Sigur – poti calatori. Vacanta placuta 🙂

      Răspunde
  • Rodica

    Bună ziua,
    In cazul in care lucrezi in altă țară, cazul meu în Anglia, unde este mai bine sa aplic pt interviu viză SUA ? Mulțumesc

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna ziua, Rodica! Daca nu ai rezidenta in Anglia, va trebui sa demarezi procedurile pentru obtinerea vizei in Romania. O zi frumoasa!

      Răspunde
  • Buciură Ion

    Bună ziua
    Intenționez să vizitez Warwich (New York, SUA) în cursul anului 2020, alături de alte 5 persoane, din care una vorbește bine engleza. Parcurgând procedura de obținere a vizei am observat că se susține un interviu în engleză. Dacă nu cunosc engleza, am vreo șansă să obțin viza?
    Mulțumesc

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna ziua, Ion! Multumim pentru intrebare. Obtinerea vizei pentru SUA nu este conditionata de cunoasterea limbii engleze. Succes!

      Răspunde
  • Carmen

    Buna . Dacă îmi organizez o vacanza cu o agenție de turism exemplu cu eturia înainte sa plătesc vacanța trebuie sa cer viza ?

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna, Carmen!
      Se recomanda obtinerea vizei inainte de achizitionarea calatoriei. Daca totusi doresti sa achizitionezi vacanta inainte de a obtine viza, vei avea un termen mentionat pe documentele incheiate cu noi (timp in care trebuie sa obtii viza). In cazul in care nu vei obtine viza si te incadrezi in termenul pe care l-am discutat impreuna, iti vom restitui avansul fara niciun fel de problema. De asemenea, putem sa te ajutam cu procedura de obtinere a vizei, contra tarifului de 50 euro/persoana. Multumim!

      Răspunde
  • muntean fulvina

    am avut rezidenta pina in 2013 ce trebuie sa fac sa primesc viza?

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna ziua, Fulvina, poti sa ne dai mai multe detalii?

      Răspunde
  • Mihaela

    Cer scuze pentru întrebare, Nu învăț, sunt majoră (19 ani)dar aș vrea foarte mult să plec în SUA , doar în călătorie,nu pentru tare mult timp ,am vreo șansă să plec , îmi va putea fi aprobată viza??

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna, Mihaela!
      Va trebui sa aplici la Ambasada SUA pentru a obtine viza. Obtinerea vizei depinde de multi factori, astfel incat nu putem sa iti spunem cu siguranta daca o vei primi sau nu. Te sfatuim sa incerci 🙂
      Multumim!

      Răspunde
  • Serbanescu Irina

    Buna ziua! Suntem in curs de aplicare pt viza de turist. Suntem o familie cu un copil de 6ani. Intrebarea mea este, trebuie sa completez si pt el DS 160 si sa platesc taxa de viza in avans? Sau el primeste viza automat daca o primim noi si abia taunci platesc taxa pentru el?Multumesc frumos!

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna ziua, Irina! Intr-adevar, trebuie completat formularul DS-160 si platita taxa de viza si pentru cel mic. Singura diferenta este ca cel mic nu trebuie sa se prezinte la interviu. Mult succes! 🙂

      Răspunde
  • Stan ion

    Buna am si eu o intrebare va rog frumos vreau sa vizitesc si eu usa pentru prima data cu iubita mea ce ducumente trebuie sa prezatam si ce trebuie sa facem pentru optine viza ca noi muncim in anglia

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna ziua, Ion,

      Aplicatia pentru obtinerea vizei S.U.A. se face online. Informatii detaliate va sunt puse la dispozitie pe site-ul Ambasadei Statelor Unite in Romania.

      Obtinerea vizei implica urmatorii pasi:

      • Completarea formularului DS-160 la adresa https://ceac.state.gov/genniv/. Este un formular online si veti avea nevoie de fotografii digitale tip pasaport. Sunt o serie de intrebari personale, de la date si locuri de nastere, la istoric profesional si educational, date despre parinti, familie, date de contact in SUA (aici se foloseste numele hotelurilor).
      • La finalul completarii formularului, vei primi o confirmare – o pagina care va trebui printata, cu un cod de bare si numarul aferent, format din 10 caractere.
      • Inregistrarea online la adresa http://www.ustraveldocs.com in vederea completarii profilului si programarii online la interviu.
      • Achitarea taxei de viza. Aceasta variaza in functie de tipul de viza dorit, insa in cazul tau ar trebui sa aplicati pentru tipul B1/B2 (business/turism). Taxa este de 160 USD/ persoana si se plateste la BRD, in lei, in baza unui formular pe care il vei descarca de la adresa http://www.ustraveldocs.com/ro_ro/ro-niv-paymentinfo.asp (click pe “Formular de plata – $160”). Odata platita taxa, vei primi o chitanta, pe care va trebui sa o pastrezi.
      • Pasul urmator este sa te programezi la interviu prin intermediul site-ului http://www.ustraveldocs.com sau telefonic la numarul 031.78.00.260. Ti se va cere numarul pasaportului, numarul chitantei de la taxa de viza si numarul de confirmare de la formularul DS-160.
      • Pregatirea dosarului pentru interviu. Este obligatoriu sa ai cu tine pasaportul in original, confirmarea de completare a formularului DS-160 si chitanta de la BRD. Pe langa acestea este recomandat sa pregatesti un dosar care sa contina dovezi ale legaturii tale cu Romania (extrase de cont, dovezi de proprietate, scrisori de la angajatori, etc.).
      • Prezentarea la interviu la Ambasada Statelor Unite din Bucuresti. Toate formalitatile dureaza in jur de o ora. Ti se va spune pe loc daca ai obtinut viza sau nu.
      • Ridicarea pasaportului cu viza de la sediul TNT selectat in momentul programarii la interviu sau solicitarea trimiterii acestuia la adresa de corespondenta indicata, contra cost.

      Iti stam la dispozitie pentru alte detalii, daca mai sunt necesare. Mult succes! 🙂

      Răspunde
  • MIHAELA

    Buna ziua! Cat timp este valabila o viza turistica ? 5 sau 10 ani ? Multumesc

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna ziua, Mihaela!
      Perioada de acordare a vizei pentru SUA difera. In functie de modul in care decurge interviul la Ambasada, puteti obtine viza pe 10 ani, pe 5 ani sau doar pe perioada calatoriei.

      Răspunde
  • Maria

    Buna ziua. Am absolvit anul acesta si momentan nu sunt angajata, astfel ca nu as avea astfel de dovezi in timpul interviului. Am fost plecata 2 ani cu work&travel, iar acum vreau sa mai calatoresc vreo luna dupa ce-mi iau licenta in februarie. Credeti ca pot intampina probleme la viza deoarece nu am o situatie financiara concreta in Romania?

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna ziua, Maria, multumim pentru mesaj!
      Sfatul nostru este sa iei legatura direct cu Ambasada SUA, pentru a primi informatii relevante si actualizate cu privire la situatia pe care o intampini. Mult succes!

      Răspunde
  • Eronim

    Buna ziua. Îmi puteți spune cum se calculează perioada de stat in America . Am venit acum 2 lumi in America și pe 18 Decembrie ma întorc in România . Dacă vin in Ianuarie înapoi pot sta doar restul de timp ce mi-a rămas sau in fiecare an se poate sta 6 luni . Am viza b1 B2 pe 10 ani . Vroiam sa știu dacă timpul este la general sau dacă im fiecare an am câte 6 luni . Mulțumesc

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna ziua, va sfatuim sa contactati Ambasada SUA pentru a primi toate informatiile despre acest aspect. Ei detin informatiile actualizate cu privire la perioada de sedere, prin urmare vor oferi datele corecte de care aveti nevoie. Multumim pentru mesaj!

      Răspunde
  • Cristina

    Bună ziua. Am programare la interviu la ora 8 dimineața, iar persoana care merge cu mine de asemenea la 8. Site-ul unde am făcut programările nu a oferit alta varianta.
    Ce trebuie sa fac pentru a modifica ora (nu pot ajunge la 8)?
    Deocamdată găsesc doar posibilitatea de a modifica ziua interviului, nu și ora.
    Oare toată lumea este programată din start la 8 și apoi se intra in ordine aleatorie?
    Mulțumesc mult pentru orice ajutor.

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna ziua!
      Sfatul nostru este sa luati legatura direct cu Ambasada SUA pentru a primi informatii actualizate despre procedura de programare. Multumim pentru mesaj, o zi frumoasa!

      Răspunde
  • DANA

    Buna ziua, tocmai mi-am completat un formular DS-160 si am gresit la cateva intrebari ce as putea sa fac si cat e de grav?

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna ziua!
      In momentul in care completati un formular pentru viza SUA, vi se creeaza automat un cont si vi se genereaza automat un cod. Puteti intra din nou pe aplicatie si puteti face modificarile necesare.

      Răspunde
  • Alina

    Buna ziua, am si eu o intrebare :
    Vreau sa particip la un workshop (curs de pregatire profesionala) in SUA suportat de institutia la care lucrez, pot sa aplic pentru a obtine viza cumulata B1/B2(Bussines/Turism) sau separat B1?

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna ziua, Alina!
      Sfatul nostru este sa suni la Ambasada SUA, astfel incat sa primesti informatiile actualizate despre situatia pe care tu o intampini.
      Multumim pentru mesaj si mult succes! 🙂

      Răspunde
  • LAURA

    Buna,
    Am primit recent viza pentru 10 ani, urmeaza sa merg in aprilie pentru prima data in Sua.In prima saptamana voi sta in Chicago, apoi as vrea o saptamana undeva in Caraibe si apoi inapoi in Chicago…Oare pot avea probleme la intoarcea din Caraibes inapoi in state?
    Multumesc

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna ziua, Laura!
      Pentru a afla informatii actualizate cu privire la situatia punctuala pe care o intampini, noi te sfatuim sa suni la Ambasada SUA.
      Mult succes si un An Nou excelent!

      Răspunde
  • Razvan

    Buna ziua am si eu o intrebare: Daca sunt plecat in Marea Britanie si doresc sa plec in SUA pentru cateva zile care sunt pasii care trebuie sa ii urmez?

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna, Razvan!
      Daca nu ai rezidenta in Marea Britanie, va trebui sa demarezi procedura pentru obtinerea vizei in Romania.

      Obtinerea vizei implica urmatorii pasi:

      • Completarea formularului DS-160 la adresa https://ceac.state.gov/genniv/. Este un formular online si veti avea nevoie de fotografii digitale tip pasaport. Sunt o serie de intrebari personale, de la date si locuri de nastere, la istoric profesional si educational, date despre parinti, familie, date de contact in SUA (aici se foloseste numele hotelurilor).
      • La finalul completarii formularului, vei primi o confirmare – o pagina care va trebui printata, cu un cod de bare si numarul aferent, format din 10 caractere.
      • Inregistrarea online la adresa http://www.ustraveldocs.com in vederea completarii profilului si programarii online la interviu.
      • Achitarea taxei de viza. Aceasta variaza in functie de tipul de viza dorit, insa in cazul tau ar trebui sa aplicati pentru tipul B1/B2 (business/turism). Taxa este de 160 USD/ persoana si se plateste la BRD, in lei, in baza unui formular pe care il vei descarca de la adresa http://www.ustraveldocs.com/ro_ro/ro-niv-paymentinfo.asp (click pe “Formular de plata – $160”). Odata platita taxa, vei primi o chitanta, pe care va trebui sa o pastrezi.
      • Pasul urmator este sa te programezi la interviu prin intermediul site-ului http://www.ustraveldocs.com sau telefonic la numarul 031.78.00.260. Ti se va cere numarul pasaportului, numarul chitantei de la taxa de viza si numarul de confirmare de la formularul DS-160.
      • Pregatirea dosarului pentru interviu. Este obligatoriu sa ai cu tine pasaportul in original, confirmarea de completare a formularului DS-160 si chitanta de la BRD. Pe langa acestea este recomandat sa pregatesti un dosar care sa contina dovezi ale legaturii tale cu Romania (extrase de cont, dovezi de proprietate, scrisori de la angajatori, etc.).
      • Prezentarea la interviu la Ambasada Statelor Unite din Bucuresti. Toate formalitatile dureaza in jur de o ora. Ti se va spune pe loc daca ai obtinut viza sau nu.
      • Ridicarea pasaportului cu viza de la sediul TNT selectat in momentul programarii la interviu sau solicitarea trimiterii acestuia la adresa de corespondenta indicata, contra cost.

      Mult succes si un An Nou excelent!

      Răspunde
  • Marius

    Buna ziua,

    Am un frate care a plecat cu Work&Travel acum 12 ani si a ramas in SUA.
    Acum a luat viza dar a imigrat ilegal. Mai pot lua viza in aceasta situatie ? Mentionez ca am o situatie materiala ok in tara (casa, job, sotie si copil) si nu vreau sa emigrez.

    Tks,
    Marius

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna ziua si multumim pentru mesaj! Sfatul nostru este sa luati legatura direct cu Ambasada SUA pentru a primi informatii actualizate cu privire la procedura de obtinere a vizei. O zi frumoasa va dorim!

      Răspunde
  • Vladescu

    Buna ziua,
    Sotia mea a plecat in SUA pe 3.10.2019 si s-a intors pe 9.01.2020.Vrea sa plece din nou in SUA .
    Cand poate sa plece? Viza este valabila.
    Multumesc frumos.

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna ziua, noi va recomandam sa luati legatura direct cu Ambasada Statelor Unite. Astfel, veti putea primi informatiile actualizate cu privire la situatia pe care o intampinati.
      O zi excelenta!

      Răspunde
  • Dorin

    Am aplicat eTA pentru o vizita in Canada care a fost aprobata. Voi sta la niste prieteni in Toronto o luna de zile si as dori sa trec si in SUA.
    Fara sa am un loc de sedere in SUA, as putea primi viza?
    Va multumesc

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna ziua, Dorin!
      Pentru a afla informatiile actualizate cu privire la obtinerea vizei, noi iti recomandam sa iei legatura direct cu Ambasada SUA.
      O zi excelenta! Si vacanta frumoasa 🙂

      Răspunde
  • Doina

    Bună,am și eu o întrebare!Sora mea este în America,iar eu,soțul meu și băiețelul nostru,care are 10 ani,vrem să mergem în vizită la ea!Aș vrea să știu,putem merge cu viza de turist sau avem nevoie de o invitație din partea ei?Menționez,că și ea este căsătorită și are și un băiețel!Vă mulțumesc,anticipat!

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna ziua, Doina!
      Sfatul nostru este sa iei legatura direct cu Ambasada SUA. Ei iti vor putea da informatiile actualizate, potrivite pentru situatia pe care o intampini.
      O zi frumoasa!

      Răspunde
  • Doina Carciumaru

    Buna ziua! Am o intrebare,am avut viza pe 10 ani, dar ni s-a expirat odata cu pasaportul in 2019. Am facut pasaportul si vrem din nou viza pt usa. Cum puteti sa ne ajutati?

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna, Doina!
      Este necesar sa te programezi la Ambasada SUA pentru obtinerea unei noi vize. Pentru a face asta, trebuie sa urmezi acesti pasi:
      1. Completeaza formularul DS-160:
      https://ceac.state.gov/genniv/
      2. Inregistreaza-te online:
      https://cgifederal.secure.force.com/?language=Romanian&country=Romania
      3. Plateste taxa pentru solicitarea de viza:
      https://www.ustraveldocs.com/ro_ro/ro-niv-paymentinfo.asp
      4. Urmeaza programarea la interviu, care se face tot online, din contul creat la pasul 2. In anumite conditii, interviul pentru reinnoirea vizei nu mai este necesar. Verifica daca te incadrezi printre exceptii, aici:
      https://www.ustraveldocs.com/ro_ro/ro-niv-visarenew.asp
      – din acest punct, in functie de situatia ta, urmezi instructiunile trimise de catre Ambasada (fie te prezinti la interviu, fie trimiti pasaportul catre adresa indicata de Ambasada pentru obtinerea vizei).
      Tine cont ca trebuie sa verifici intotdeauna ultimele actualizari ale procedurii direct pe site-ul Ambasadei.
      Speram ca ti-am fost de folos! Calatorii frumoase!
      Echipa Eturia

      Răspunde
  • Irina

    Buna seara! Sotul meu are viza de 10 ani pentru SUA! A fost in vizita la fiica nostra din 2 Octombrie 2019 pana in 24 februarie 2020! Am dori sa stim cand poate sa mai mearga si pentru cat timp? Multumesc!

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Draga Irina,

      Vizele de tip B1/B2 (vizita, turism/afaceri) ce au valabilitatea de 10 ani, permit o sedere pe teritoriul SUA de maximum 6 luni (180 zile) intr-un an. Apoi, in ceea ce priveste perioada de timp in care poate ramane in mod legal in Statele Unite, ofiterul Serviciului Vamal poate decide acest lucru la sosire (cuprinsa intre 1 luna sau maximum 6 luni). Va trece data limita a sederii pe stampila pusa in pasaport. Noi te sfatuim ca, pentru mai multe detalii, sa iei legatura cu Ambasada SUA, pentru a primi informatii actualizate despre situatia punctuala pe care tu o intampini.

      Mult succes! O zi frumoasa!

      Răspunde
  • Cristina Ciornohuz

    Am pe cineva care a avut viza de turist pe 10 ani și a stat 5 ani la prins politia și la deportat mai poate obține alta viza ? Peste cati ani

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna, Cristina! Incalcarea legii imigratiei poate face o persoana inadmisibila in Statele Unite, in functie de gravitatea faptei. In cazul prietenului tau, cel mai sigur este sa ia legatura cu Ambasada SUA, aflandu-se intr-o situatie speciala. Potrivit site-ului ambasadei, poate cere o reinnoire de viza si va trebui sa se prezinte la interviu. Succes!

      Răspunde
  • Lucian

    Buna ziua,
    Am o intrebare, nu am fost niciodata in America, ma intereseaza sa obtin viza. Am cunoscut pe cineva de acolo care lucreaza in armata acolo. Am decis ca sa ne casatorim ca sa pot eu obtine viza. Dar mi sa parut ciudat din cauza ca contabilul ei, mi-a cerut toate detaliile banci, inclusiv sa imi acceseze contul bancar, ca sa verifice istoricul. Ce trebuie sa fac in situatia data, sa dezvalui la contabil toate datele mele despre banca incluisv cum sa se logheze pe contul bancar?? Am incercat sa aflu detalii despre asa ceva dar nu am gasit nicaieri nici un raspuns.
    Va multumesc

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna ziua! Sfatul nostru este ca aceste date nu trebuie dezvaluite. Sunt date confidentiale care asa ar trebui sa ramana. In plus, logarea in cont se poate traduce in operatiuni bancare nedorite.

      Răspunde
  • Lxa

    buna ziua. Dacă am trimis documentele la ambasada,si am primit înapoi o foaie a4 pe care scrie ca trb sa ma prezint la interviu cand ambasada revine la programul normal ,pot sa fac alta aplicație și sa mai plătesc taxa inca o data ,pt a ma programa la interviu ?

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna,
      Iti multumim frumos pentru mesaj. Potrivit informatiilor oficiale, s-a decis extinderea valabilitatii taxei platite pana pe 31 Decembrie 2021 pentru a oferi tuturor celor care nu au reusit sa isi programeze interviul pentru obtinerea vizei oportunitatea de a-l programa atunci cand Ambasada va reveni la programul normal de lucru cu publicul. Programarea la interviu se va face in baza taxei deja achitate. Sfatul nostru este sa continui sa monitorizezi site-ul Ambasadei Statelor Unite pentru a fi la curent cu momentul reluarii activitatii. Intre timp poti gasi mai multe informatii accesand link-urile: https://www.ustraveldocs.com/ro/index.html si https://www.ustraveldocs.com/ro/ro-gen-faq.asp.
      Daca ai nevoie de mai multe detalii specifice, recomandarea noastra este sa contactezi direct un reprezentant al Serviciului pentru Programări şi Informaţii despre Vize din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti:
      Email: support-romania@ustraveldocs.com
      Telefon: +40 31 7800 260.
      O zi frumoasa!

      Răspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up