•  
  •  
  •  
  •  

Seychelles a devenit in ultimii ani una dintre cele mai ravnite destinatii ale lumii – cu luni de miere de vis, vacante de relaxare ale vedetelor si activitati exclusiviste. Iar acum, arhipelagul din Oceanul Indian este mai accesibil ca oricand, la doar un zbor distanta!

De indata ce te gandesti sa mergi in Seychelles, stim ca nu e deloc usor sa alegi exact locul – unde sa stai sau ce excursii sa alegi din si spre cele 115 insule ale arhipelagului cu peisaje paradisiace. De aceea, ti-am pregatit un top al celor mai cuceritoare insule – fiecare are specificul si comorile ce asteapta sa fie descoperite!

Anse Source D'Argent - La Digue, Seychelles
Anse Source D’Argent – La Digue, Seychelles

Insula Mahé

Mahé este principala insula a Arhipelagului Seychelles si, totodata, e cea mai mare, cu 26 de kilometri lungime si 6 latime. 90% din populatie traieste aici – fiind, de aceea, si cea mai aglomerata. Cum aici este aeroportul international, reprezinta poarta de intrare in acest imens paradis din Oceanul Indian.

Insula Mahe, Seychelles
Insula Mahe, Seychelles

Poate de aceea, multi turisti aleg sa ramana aici pe durata vacantei, mai ales ca plajele sunt atat de multe, ca ar trebui sa stai macar o luna intreaga ca sa te bucuri din plin de toate. Cele mai faimoase sunt Beau-Vallon, Anse Royale si Port Launay. Insa, iti recomandam sa explorezi Mahé dincolo de plaje. Uite ce mai poti sa faci:

  • Viziteaza capitala Victoria, un orasel colonial: case istorice, biserici crestine si temple hinduse colorate, monumente seculare – toate iti dau senzatia ca esti, in acelasi timp, peste tot prin lume. Fa-ti timp pentru Gradina Botanica, dar si pentru pietele locale, ocazie de a cunoaste oamenii si viata locala.
  • Pune pe lista Le Jardin du Roi – Gradina cu Condimente si afla de plante aromate de care n-ai auzit vreodata!
  • Dedica o zi Parcului National Morne Seychellois. Parcul ocupa mai bine de 20% din suprafata insulei si se suprapune muntilor care nu depasesc 905 metri altitudine. Traseele pe care le ai la dispozitie sunt fascinante: printre plantatii de ceai, cu cascade, cu privelisti uluitoare spre ocean si poti ajunge pana la seducatoarea plaja izolata, Anse Major.
  • Fa o plimbare catre Cascadele Port Glaud pentru relaxare, miscare si peisaje locale.
  • Poti explora micile sate ascunse si minunatele drumuri ale insulei, bogate in puncte de belvedere ce-ti taie respiratia, inchiriind o masina timp de o zi.

Ideala pentru: cunoasterea localnicilor

Insula Praslin

La doar o ora cu barca de Mahé, se afla Praslin, a doua insula ca dimensiune a tarii. Atmosfera se schimba, fiind o insula mai putin dezvoltata, mai naturala, mai linistita – poate, un echilibru perfect intre Mahé si La Digue.

Insula Praslin, Seychelles
Insula Praslin, Seychelles

Praslin este foarte apreciata pentru plajele sale, intre care se numara Anse Lazio, Anse Georgette si Cote d’Or. Ce ai de vizitat:

  • Parcul National Vallée de Mai, o rezervatie ce apartine patrimoniului UNESCO deoarece aici exista toate cele sase specii de palmieri endemici din Seychelles. Printre ele se numara si Coco de Mer, cea mai mare nuca de cocos din lume – ii trebuie 40 de ani sa creasca, arata ca doua nuci lipite si este simbolul tarii. Rezervatia este si casa a nenumarate pasari, printre care specii rare.
  • Muzeul Praslin – mic, dar plin de viata, iti ofera, cu ajutorul unui ghid local, o mica parte din istoria si natura tarii.
  • Fond Ferdinand – este o rezervatie naturala cu un traseu ce te duce catre o priveliste uluitoare. Mergi cu un ghid local, care-si va arata toate plantele aromatice din rezervatie si-ti va dezvalui o sumedenie de curiozitati!

Ideala pentru: cele mai frumoase apusuri vazute de pe plaje

Insula La Digue

Cea mai mica dintre cele trei insule locuite ale arhipelagului, La Digue este must-see pe orice lista a celor mai fascinante locuri din Seychelles. Asta pentru ca reuseste sa imbine perfect cultura locala traditionala cu plajele albe si fine. Ce faci aici?

  • Mergi la Anse Source D’Argent, Cea mai fotografiata plaja de pe planeta, cea mai ravnita si cea mai faimoasa – poate – din intreaga lume! Micul paradis are toate ingredientele sa-ti doresti sa opresti timpul in loc: nisip orbitor, ape albastre-verzui calde si deloc adanci, imensi palmieri ce-ti tin de umbra si bolovani de granit pentru un plus de efect special!
  • Exploreaza cu bicicleta sau trasura insula care a evitat modernizarea. Opreste-te in sate si vei gasi Moara Copra (unde se macina nucile de cocos), cel mai vechi cimitir din Seychelles, dar si case coloniale batrane.
La Digue, Seychelles
La Digue, Seychelles

 

  • Fii cu ochii pe pasarea neaga cu coada lunga! Nu e gluma! Aici poti vedea una dintre cele mai rare pasari de pe Glob, specie endemica: Terpsiphone corvina (Mucatarul din paradisul din Seychelles).

Ideala pentru: cunoasterea culturii si explorarea naturii

Insula Curieuse

Chiar din nordul Insulei Praslin, ajungi imediat pe o insula foarte apreciata de catre calatori: Insula Curieuse – nu-i de mirare numele, este in sine o curiozitate.

Insula Curieuse, Seychelles
Insula Curieuse, Seychelles

Cu o biodiversitate unica de flora si fauna, se suprapune parcului national marin cu acelasi nume. Pregateste-te pentru o mica plimbare ca sa vezi:

  • populatia de testoase-gigant de Aladabra, un exemplar ajunge sa cantareasca chiar si un sfert de tona
  • padurea de mangrove
  • Coco de Mer, cele mai mari nuci de cocos din lume
  • crabi-gigant
  • pasari endemice

Ideala pentru: intalnirea cu testoasele-gigant

Insula Silhouette

Din nordul Mahé, poti vedea la orizont conturul Insulei Silhouette. Dominata de conul impadurit al Muntelui Dauban, aceasta insula este protejata aproape in intregime de Nature Protection Trust – drept pentru care a ramas aproape salbatica. Aici exista doar un sat si un resort. Astfel, natura de aici si-a pastrat acea frumusete nealterata atat pe uscat, cat si in apa: insula e inconjurata de un recif de corali.

Insula Silhouette, Seychelles
Insula Silhouette, Seychelles

Pregateste-te sa descoperi habitate unice:

  • in drumetii
  • la snorkeling si scufundari

Ideala pentru: observarea vietii salbatice terestre si marine

Insula Cousin

Insula Cousin este la doi kilometri de Praslin si se suprapune cu o rezervatie speciala, aceasta fiind casa unora dintre cele mai rare specii de pasari de pe glob, dar si locul in care testoasele Hawksbill isi depun ouale.

Insula Cousin, Seychelles
Insula Cousin, Seychelles

Cum este o rezervatie strict protejata, insula se poate vizita doar organizat, in compania unui ghid local care iti va explica tot ce vrei sa stii despre biodiversitatea insulei, te va ajuta sa intelegi comportamentele pasarilor si, mai mult, ti le va arata.

Ideala pentru: birdwatching

Grupul de atoli Aldabra

Desi e mai greu accesibil, aflandu-se la 1000 de kilometri de Mahé, Aldabra merita toata atentia ta, mai ales ca adaposteste cel mai mare atol de corali din lume, ce poarta acelasi nume ca grupul. Atolul Aldabra este o mare rezervatie UNESCO, iar biologii o compara des cu Galapagos la nivel de diversitate pe kilometru patrat.

Aldabra, Seychelles
Aldabra, Seychelles

Aici, lumea marina si terestra impresioneaza orice vizitator: poti vedea de la cele mai rare pasari, cea mai mare populatie de testoase gigant, cele mai multe exemplare de testoase marine verzi, lilieci imensi, fluturi, balene cu cocoasa, rechini si diavoli de mare pana la corali de tot felul si pesti in mii de nuante!

Daca vrei sa ajungi aici, alege o excursie catre Atolul Cosmoledo.

Ideala pentru: snorkeling

Insula Curieuse, Seychelles
Insula Curieuse, Seychelles

Indiferent daca alegi sa calatoresti singura, in doi sau cu familia si cei mici, Eturia ti-a pregatit o serie de pachete de vacanta ce includ zbor charter, cazare la resorturi atent selectionate, servicii premium, asigurarea medicala si storno, plus serviciu de urgenta 24/7.

Descopera vacantele Eturia in Seychelles:
⇒ Vacante Seychelles – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up