•  
  •  
  •  
  •  

Pentru ca fiecare drumetie unica are nevoie de un cadru pe masura, am ales sa-ti recomandam cateva trasee-experienta, in destinatii deosebite, potrivite pentru cei care iubesc ascensiunile si vulcanii si provocarile care fac inima sa bata cu putere.

Kilimanjaro – Tanzania

Fiind un vulcan cu trei conuri distincte (Kibo, Mawezi si Shira), Kilimanjaro este cel mai inalt munte din Africa (5.791 de metri) si este o atractie pentru turisti deoarece este unul dintre putinii munti inalti care pot fi escaladati fara a fi nevoie de echipament montan (desi nu este deloc usor). Totusi, cei care nu doresc sa sufere de rau de inaltime se pot bucura de viata salbatica din Parcul National Mount Kilimanjaro, parc aflat la baza muntelui.

Kilimanjaro
Kilimanjaro

Saba – Caraibe

Unde anume pe Insula Saba (cea mai prietenoasa insula caraibiana) se afla vulcanul adormit? Peste tot: intreaga insula s-a format prin activitate vulcanica (fii fara grija, n-a mai erupt de vreo 5000 de ani). Din nefericire, insa, coasta insulei este pietroasa, nu cu plaje. Dar este un rai pentru excursionisti si diveri, insula fiind la doar 15 minute de zbor de St. Maarten.

Vulcanul Barva – Cost Rica

Cu o inaltime de 2.643 de metri, Vulcanul Barva este un urias situat in luxuriantul Parc National Braulio Carrillo. O excursie pana in varf dureaza aproximativ 6 ore (inclusiv cu popas pentru pranz), dar merita efortul datorita privelistii celor doua lacuri din cratere si a vietii salbatice extrem de bogate. Este un loc perfect pentru iubitorii de bird-watching, acestia avand ocazia sa observe superba Resplendent Quetzal, o pasare cu penaj foarte colorat.

Mount Eden – Noua Zeelanda

Cunoscut si sub numele Maungawhau, Mount Eden este cel mai inalt dintre cele peste 50 de piscuri vulcanice din Auckland. De la aproape 200 de metri inaltime te poti bucura de panorama de 360 de grade asupra orasului si golfului. Poti, de asemenea, admira un crater bine conservat, acoperit cu iarba, si ruinele unei asezari Maori. Localnicii folosesc Mount Eden pentru fitness, asa ca te poti alatura lor pentru o tura pana in varf. Unii spun ca cea mai frumoasa priveliste este noaptea, cand orasul de la baza vulcanului este luminat.

Mount Eden
Mount Eden

Furna do Enxofre – Insulele Azore

Ca si in cazul lui Thrihnukagigur, si pe Furna do Enxofre poti face excursii si poti cobori in crater, desi acesta nu este nici pe departe atat de bine conservat ca Thrihnukagigur. Totusi, odata ce cobori treptele vulcanice, poti vedea in crater un lac imens, protejat de acoperisul sub forma de dom al pesterii de lava. Doua deschizaturi lasa lumina sa patrunda in pestera, in anumite momente ale zilei razele soarelui luminand formatiunile de stanca. Atentie la miros – Furna do Enxofre se traduce prin Pestera Sulfuroasa.

One Tree Hill – Noua Zeelanda

Cunoscut si sub numele Maungakiekie, One Tree Hill (Dealul Copacului) si Pacul Cornwall care il inconjoara au facut odata parte din cea mai mare fortificatie Maori din Auckland, construita in varful formatiunilor vulcanice. Varful vulcanului este marcat de un obelisc urias ridicat in onoarea poporului Maori, precum si de mormantul lui Sir John Logan Campbell, fondatorul european al orasului. Din pacate nu vei gasi celebrul Copac (One Tree) deoarece acesta a fost taiat de un grup de muncitori nemultumiti prin anii 1850.

Mauna Kea – Hawaii

Daca il masori de la baza de pe fundul oceanului pana in varf, Mauna Kea este cel mai inalt munte din lume. Piscul ce se inalta din apele oceanului este destul de impresionant, privelistea fiind uimitoare. Aflandu-se atat de aproape de Ecuator, fiind foarte putina poluare si putini nori, Mauna Kea este ideal pentru observarea stelelor si a devenit un punct central pentru astronomi.

Mauna Kea
Mauna Kea

Thrihnukagigur – Islanda

Cand vizitezi vulcanul inactiv Thrihnukagigur, aflat la mijlocul drumului dintre Reykjavik si Golden Circle, nu explorezi doar campul de lava si piscul. Datorita turului Inside the Volcano, tur ce se organizeaza din 2012, poti cobori in crater cu un lift deschis pentru a explora fundul grotei vulcanice. Desi Thrihnukagigur a erupt violent acum 4000 de ani, interiorul s-a conservat remarcabil de bine, putand fi vazute formatiuni de magma neatinse.

Vulcanul Mombacho – Nicaragua

In Nicaragua, se gaseste o serie de vulcani in diverse stadii de stingere. Poti vedea o multime de vulcani activi in aceasta tara, dar Volcan Mombacho este cu siguranta adormit. Cea mai mare atractie a sa este padurea tropicala cetoasa, care a fost transformata in rezervatie, fiind recunoscuta pentru biodiversitate. Te poti bucura de priveliste de jos sau poti face un tur cu tiroliana, admirand padurea in zbor.

Alege-ti vacanta potrivita!


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up