•  
  •  
  •  
  •  

Oceanul Indian ramane in continuare destinatia cea mai putin afectata de Covid-19 si, totodata, prima regiune in preferintele turistilor pentru viitoarele vacante. Tocmai de aceea, am dat startul #SafetyFirstMeetings by Eturia – o serie de discutii live cu partenerii locali din diversele zone ale lumii chiar cu aceasta regiune.

Joi, 28 mai, reprezentanti ai partenerilor locali ai Eturia s-au intalnit live sa ne spuna noutatile din Mauritius, Maldive si Seychelles – cand se vor deschide destinatiile, ce masuri de siguranta vor fi implementate, cum va decurge sosirea pe aeroportul de destinatie, care vor fi regulile pe care staff-ul din industria turismului va fi obligat sa le respecte, dar si care vor fi masurile de igiena speciale. In timpul discutiei, ei au raspuns si intrebarilor venite din partea turistilor.

Rajiv Dunneram, Mauritius: „Suntem constienti de situata globala si nu vom creste preturile!”

Din MAURITIUS a participat Rajiv Dunneram, Chief Sales & Marketing Officer la Solis 360. Cu o experienta in turism de 14 ani in zone din Europa Centrala si de Est,  Orientul Apropiat si Asia si cu un MBA in Administrarea Afacerilor, Rajiv Dunneram se ocupa de 12 ani de managementul turismului in Mauritius, fiind familiar cu toate aspectele-cheie ale insulei.

Poate unul dintre cele mai importante aspecte a fost sa aflam ca in Mautitius nu a existat in niciun moment raspandire intracomunitara a noului coronavirus: „Am avut doar cazuri importate”, ne-a asigurat Rajiv. Desi Mauritius are un sistem de sanatate foarte bine pus la punct si a testat constant populatia, guvernul a preferat sa inchida granitele din motive de siguranta. In tot acest timp, partenerii nostri de la Solis 360, au luat in unitatile de cazare toate masurile de siguranta necesare si au inrolat hotelurile in programe pentru preventie anti-COVID-19, fiind pregatiti de redeschidere la final de iulie-inceput de august, desi data nu a fost anuntata inca oficial de guvern – si nici toate masurile ce vor fi luate la sosirea pe aeroportul local. Nu se va impune carantina, dar se ia in considerare testarea rapida a turistilor. De asemenea, Rajiv ne asigura ca formalitatile de la aeroport nu vor afecta turistii, deoarece nu prevede un val imediat dupa deschidere.

Intre timp, staff-ul beneficiaza de traininguri sanitare la standarde inalte, pentru distantare sociala si minim contact, astfel ca se vor adapta actiunile de intampinare a turistilor. Se schimba si modalitatile de transfer, turistii fiind separati de sofer si se vor prefera transferurile private.

In ceea ce priveste check-in-ul, se va prefera un pre-check-in digitalizat, prin aplicatii mobile, care sa elimine asteptarea din lobby.

Unitatile de cazare vor beneficia de consultanti medicali care vor fi acolo nu doar pentru turisti, dar si pentru angajati, care vor fi testati la anumite intervale de timp. Desi insula este considerata sigura, vor fi evitate aglomerarile – „Ne asteptam ca mindset-ul sa se schimbe si turistii sa devina mai precauti.”

Totodata, Rajiv, intrebat de tarife, a spus ca industria este constienta de situatia economica de la nivel mondial: „Pregatind noul sezon, preturile sejururilor nu se schimba, ba, mai mult, totul va fi mai flexibil, iar ofertele – atractive. Deja avem rezervari pentru septembrie!”

Kiran Sonawane, Maldive: „Cream noul concept de «turism in siguranta»!”

Din MALDIVE a participat Kiran Sonawane, Sales & Marketing Director la Amari Havodda Maldives Resort, cu peste 17 ani de experienta in industria turismului. Este specializat in pozitionare, planificare strategica, managementul afacerilor si manageriaza proprietati pe plaje in multiple destinatii, devenind un specialist al resorturilor din Oceanul Indian.

Kiran si-a inceput prezentarea aducandu-ne aminte cat de simplu este sa mentii distantarea in Maldive, care inseamna o suita de insule mici – pe fiecare insula este un singur resort, ceea ce face destinatia una eficienta in lupta impotriva COVID-19. Desi in Maldive au fost raportate cazuri de infectare, acestea sunt doar in orasul Male, care va fi evitat de turisti: „aeroportul nu este in oras, iar de la aeroport transferul se va face direct la resort, iar la resorturile de vile, fiecare are acces direct la plaja, totul fiind foarte intim”. Pentru a implementa cu succes masurile, guvernul a impus o autorizatie specifica (obtinuta contra cost) pentru fiecare resort deschis, astfel incat sa poata fi si mai usor verificate daca respecta masurile impuse: „Prin acest protocol, Maldive are unele dintre cele mai sigure resorturi din lume!”, a declarat Kiran.

Pe insula, deja au loc traininguri pentru angajati ca sa inteleaga cat de important este fiecare pas – in curatenie, distantare si grija. S-au modificat protocoalele de curatenie (care acum dureaza mai mult), s-au schimbat substantele folosite – astfel incat sa fie extrem de eificiente impotriva noului virus si, totodata, a fost luata in considerare optiunea ca mesele sa fie private – direct la vile.

Ca turistii sa se relaxeze si sa se simta in siguranta, dupa ce vor fi intampinati cu o „bautura pentru imunitate” – o tarie locala, vor fi indrumati spre experientele personalizate, intime, romantice, inclusiv spre activitati pe una dintre sutele de mici insule, care sa fie doar a lor.

Rezervarile au inceput deja sa apara pentru luna iulie, chiar daca se va impune un test rapid la sosire in iulie si august, urmand apoi, probabil, sa se renunte la aceasta masura.

Desi investitiile in masurile de siguranta sunt majore in Maldive, hotelierii promit ca, pentru moment, vor pastra aceleasi tarife pe camera. Nu au crescut inca nici preturile pentru rezervarile din 2021, iar Kiran recomanda: „Avem acum cele mai bune oferte pentru ianuarie, cel mai bine este sa rezervati early-booking pentru ca avem cele mai bune preturi pentru pachetele full board.”

Andre Butler Payette, Seychelles: „Suntem pregatiti sa primim calatori din Europa Centrala si de Est inaintea altora!”

Din SEYCHELLES a participat Andre Butler Payette, General Manager la 7°South, o companie de management al vacantelor in Seychelles, fondata in 1999. 7°South se ocupa de calatoriile de lux personalizate, fiind una dintre cele mai dinamice agentii din Seychelles. De asemenea, compania este multiplu premiata pentru serviciile de calitate.

Seychelles este extrem de proactiva atunci cand vorbim de lupta impotriva COVID-19 si asta se vede in cifre: 11 cazuri, toate vindecate, niciun deces – astfel ca o consideram o destinatie foarte sigura. Eforturile s-au impus in contextul in care Seychells traieste majoritar din turism: „Nu vrem sa pierdem acum tot progresul pe care l-am facut in ultimii ani, asa ca guvernul a fost inca de la inceput extrem de precaut,” a spus Andre.

Hotelurile se vor redeschide in iunie, insa zborurile internationale se vor relua la inceputul lunii iulie, cu mentiunea ca situatia este extrem de dinamica si ca pot interveni schimbari – deschiderile se vor face progresiv.

In ceea ce priveste procedura de pe aeroport, la sosire, fiecare pasager va trebui sa previnte un certificat eliberat cu maximum 48 de ore in urma, care sa ateste ca nu este suspect de COVID-19. Apoi, va trece prin termoscannere, dupa care se va putea indrepta catre resort. In caz ca temperatura depaseste limita normala, pasagerul va fi preluat de personalul medical din aeroport pentru un test rapid. In caz de un rezultat pozitiv, se va impune izolarea in centre pregatite la standarde internationale.

Tot in aeroport, turistul va fi rugat sa downloadeze o aplicatie – un tool interactiv prin care multe dintre proceduri se digitalizeaza. Iar, prin acea aplicatie, calatorul poate fi in permanent contact cu autoritatile din sanatate pentru orice problema care poate interveni.

Masurile impuse inseamna protocoale stricte de curatenie, atat in hoteluri, cat si in vehiculele folosite pentru transport sau salile de bagaje. Contactul limitat, dezinfectarile si trainigurile pentru staff sunt, de asemenea, o prioritate.

„Suntem pregatiti sa primim turisti din Europa Centrala si de Est inainte de cei din alte regiuni ale lumii, care sunt supuse unor riscuri mai mari,” a precizat Andre, subliniind ca Romania este avantajata.

In ceea ce priveste tarifele, Andre a declarat ca nu anticipeaza o crestere imediata, ba chiar vor fi promotii in curand pentru a-si redresa industria si fluxul de turisti. Se asteapta ca numarul calatorilor sa revina la cifrele de dinainte de pandemie abia la finalul lui 2021.

Urmareste intalnirea noastra aici:


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up