•  
  •  
  •  
  •  

Un sejur de poveste in cuplu sau chiar o luna de miere poate fi vacanta ideala pentru voi doi, mai ales ca Madeira este o destinatie deosebita, exotica, ce abunda in privelisti si experiente care mai de care mai memorabile. Va tenteaza?

Atunci stim ca dincolo de activitatile distractive si de plajele spectaculoase, e nevoie sa va condimentati vacanta cu cateva experiente aparte si am ales pentru voi cateva dintre cele mai ravnite!

Bica da Cana, Madeira
Bica da Cana, Madeira

Cu ochii la stele

Poate unul dintre cele mai romantice lucruri pe care le puteti face impreuna este sa admirati stelele tinandu-va de mana intr-o noapte senina. Cum atmosfera este foarte curata si umezeala este mai mare, atmosfera actioneaza ca o lupa spre stele! Veti vedea cerul asa cum nu l-ati mai vazut vreodata, cu mii de puncte luminoase, cu Calea Lactee ce imparte bolta si, de ce nu, cu stele cazatoare ce lasa in urma, pentru o clipa, o dara spectaculoasa.

Punctele recomandate pentru admirarea cerului de noapte, departe de sursele de lumina ale orasului, sunt Fanal (in padurea de lauri, la peste 1000 de metri altitudine), Pico do Arieiro (al treilea cel mai inalt varf din Madeira; are acces auto) si Platoul Paul da Serra (cu o altitudine medie de 1.500 de metri si cu vegetatie pitica).

Prin adancuri

Din martie pana in noiembrie, Madeira devine paradisul lumii oceanice, pe care il poti explora asa cum nu o mai poti face niciunde. Cu un relief abrupt ce iti scurteaza distantele pana la cele mai interesante specii marine, cu o imensa varietate de pesti si corali, această zona din jurul Madeirei va va impresiona.

Porto Santo este punctul de plecare catre experienta voastra de neuitat si continua sa fie numit, de catre turistii din toata lumea, ca fiind unul dintre cele mai interesante puncte de diving de pe glob. Dincolo de apele turcoaz, va asteapta – la 30 de metri adancime – doua recife artificiale formate pe navele care au naufragiat: una este Corvette General D ‘Eça Pereira” (scufundata in 2001), iar cealalta este „Madeirense” (scufundata in 2016).

Rezervatia Naturala Garajau, cu cele sapte puncte de diving pe cei sapte kilometri lungime ce se desfasoara de-a lungul coastei, este, de asemenea, unul dintre cele mai bune puncte de diving atat pentru incepatori, cat si pentru profesionisti. Aici pot fi vazuti diavolii de mare.

Diving in Madeira
Diving in Madeira

Iar, daca va suna bine un diving nocturn, Reis Magos este cel mai faimos punct pentru asta! Aici, algele stufoase creeaza cadrul ideal pentru populatia de animale marine mici, precum caluti de mare si pesti-boasca.

Mic dejun deasupra norilor

Treziti-va de dimineata, impachetati geanta de picnic si pregatiti-va pentru un rasarit senzational, in care vaile se transforma intr-o patura pufoasa, pictata in nuante calde de galben-pal, aramiu, caramiziu si, departe, grena.

Cel mai faimos punct pentru a sta la un picnic matinal este Pico do Arieiro (1.818 metri) deoarece are cel mai facil acces: cu masina pana in varf.

Pico do Arieiro, Madeira
Pico do Arieiro, Madeira

Insa, daca vrei ceva cu adevarat deosebit, ia in considerare urmatoarele locuri:

– Pico Ruvio, varf aflat la 2.5 km de ultima parcare (Achada do Teixeira), deci vei urca in maximum 45 de minute, intr-o ascensiune lejera. Peisajul este magic, iar, cand norii se lasa putin mai mult, poti admira si celelalte varfuri montane din apropiere.

Pico Ruvio, Madeira
Pico Ruvio, Madeira

– Encumeada, punct de belvedere situat la putin peste 1.000 de metri altitudine, este situat intre doua dintre cele mai adanci vai de pe insula: Ribeira Brava (pe coasta de sud) si São Vicente (pe coasta de nord). Vaile par ca se umplu cu o mare de nori in – aproape – fiecare dimineata, declansand o magie greu de descris in cuvinte.

– Bica da Cana, punct de belvedere aflat la 1.560 de metri altitudine, nu departe de sosea, ofera o priveliste de basm la fiecare golden hour. Cu vedere spre Pico do Arieiro si Pico Ruvio, este locul ideal sa va beti impreuna cafeaua, in timp ce briza racoroasa va trezeste pentru o noua zi plina de aventuri.

Talasoterapia, relaxarea suprema

Meritati o zi intreaga de rasfat, in care sa va faceti si mintea, si corpul sa se relaxeze. In Madeira, ai ocazia sa incerci o altfel de zi la spa. Talasoterapia se bazeaza pe apa de mare ca forma de terapie, dar si pe utilizarea produselor marine si a climatului de la mal.

Talasoterapie, Porto Santo
Talasoterapie, Porto Santo

De secole, localnicii au descoperit beneficiile pentru sanatate care parca se aduna intr-un punct anume de pe insula: in Porto Santo. Aici, nu doar apa oceanului are proprietati deosebite, ci si nisipul auriu ce are o compozitie chimica unica – ce a dat nastere psamoterapiei (procedura de relaxare cu ajutorul nisipului incalzit).

In timp, marea si plaja au fost valorificate in ritualuri de terapie imbinate, in spa-uri de lux, cu efecte imbatabile, dovedite de studiile stiintifice: apele sarate si nisipurile calde din Porto Santo au puterea de a ajuta, dincolo de a atinge o stare de bine, la afectiuni specifice, ca artrita reumatoida, fibromialgia sau osteoporoza.

Printre valuri, cu yachtul

O excursie de o zi de-a lungul coastei Madeirei ar trebui sa fie pe lista voastra, indiferent daca sunteti in cautarea aventurii sau vreti doar o croaziera lenesa in care doar sa admirati zecile de nuante de albastru, conturul crestelor inalte si verdele vesnic al insulei asa cum se vede de pe ocean. Plaja, sampanie, relaxare si poate delfini, testoase, pesti zburatori sau balene – pe post de companioni – va pot transforma ziua intr-una memorabila!

Cu yachtul pe Atlantic, Madeira
Cu yachtul pe Atlantic, Madeira

Treceti si pe la Baía d’Abra, un golf fotogenic, in care formatiunile geologice pur si simplu uimesc. Ramaneti pe mare pana tarziu, cel mai frumos apus de soare al vacantei asteapta sa se desfasoare in toata gratia sub ochii vostri!

Descopera vacantele Eturia in Madeira:
⇒ Vacante Madeira – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up