•  
  •  
  •  
  •  

Cand spun Mexic, ma gandesc in primul rand la Ciudad de Mexico, fiind capitala, orasul cel mai important, unde intalnesti mariachi autentici si cunosti adevaratii mexicani, observi viata lor de zi cu zi si poti lua pulsul societatii mexicane care, desi ancorata in prezent, pastreaza vie amintirea trecutului.

Strazile sunt vii. Oriunde te duci, vei vedea arhitectura interesanta, vei auzi si vei simți zumzetul orasului. Cu strazile pietonale pline de oameni, de buticuri, restaurante, baruri, cafenelele și piețe, acest oras are o energie fantastica.

Ciudad de Mexico
Ciudad de Mexico

Un hub cultural

Ai atat de multe optiuni de a petrece timpul, poti alege din multitudinea de muzee, recomand Muzeul de Arheologie sau Muzeul Frudei Kahlo. Ori cateva ore petrecute in aer liber in cel mai mare parc din oras, Chapultepec, fie te poti plimba cu barca in timp ce asculti mariachi la celebrul Xochimilco, lacul cu flori.

In Ciudad de Mexico, esti in siguranta daca respecti regulile general-valabile atunci cand te afli in orice alt mare oras din America Latina, deci evitate deplasarile noaptea si zonele periferice.

Xochimilco_
Xochimilco_

Cel mai mult m-a impresionat Catedrala Metropolitana, din Piata Zocalo, din centrul istoric al orasului. Este o constructie imensa, inclusa in Patrimoniul UNESCO in anul 1987. Realizarea catedralei a durat aproape 250 de ani, din anul 1571 pana in anul 1813 si, in tot acest timp, au fost integrate mai multe stiluri arhitecturale dintre care se remarca stilul gotic, baroc si neoclasic.

Teotihuacan, orasul zeilor

Este cunoscut faptul ca Mexicul abunda in situri arheologice. Teotihuacan este unul dintre ele si se poate vizita din Ciudad de Mexico, fiind situat la o distanta de 50 de kilometri nord fata de capitala. Fondat inainte de aparitia crestinismului, acest urias centru urban a gazduit candva pana la 125.000 de persoane. Zona de edificii monumentale se intinde pe Calle de los Muertos (Strada Mortilor), o strada inaltata si larga (de fapt, o insiruire de piatete unite prin randuri de trepte) marginita de cladiri joase si ample, menite sa intensifice impactul vizual al piramidelor Soarelui si Lunii, principalele edificii religioase. Intr-un capat al Strazii Mortilor, se afla Ciudadela (Citadela), centrul administrativ al Teotihuacanului.

Teotihuacan
Teotihuacan

Aceasta este o piata scufundata spre care da Templul lui Quetzalcoatl (denumit astfel datorita sculpturilor in relief care infatiseaza capul Sarpelui cu pene) si spre cladirile care erau, probabil, case ale preotilor. In celalalt capat al strazii, se afla Piramida Lunii si, pe stanga, Palatul lui Quetzalpapalotl, impodobit din belsug cu fresce si reliefuri ce reprezinta pasari si fluturi si care a fost, se pare, resedinta domnitorului. Pe la jumatatea Strazii Mortilor, se afla cel mai remarcabil monument din Teotihuacan, imensa Piramida a Soarelui pe care se poate urca pentru o panorama deosebita a Teotihuacanului.

Asadar, Ciudad de Mexico este inima Mexicului, o vizita aici nu poate fi ratata, oferind multe atractii atat in interiorul orasului cat si in apropierea lui.

Descopera vacantele Eturia in Mexic:
Vacante Mexic – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up