•  
  •  
  •  
  •  

Mexic, o tara din America de Nord, este o destinatie perfecta pentru un concediu calduros, plin de experiente noi si activitati unice. Daca esti curios cum poti descoperi mai multe despre cultura si istoria Mexicului, uite 5 locuri pe care trebuie sa le vizitezi cand ajungi in Mexic!

1. Mexico City

Mexico City
Mexico City

Esti in cautare de un sejur exotic? Mexico City, capitala Mexicului si una dintre cele mai mari metropole ale lumii, are o istorie care se intinde pe mai multe secole, incepand cu epoca azteca atunci cand era cunoscuta sub numele de Tenochtitlan.

Arhitectura din Mexico City este un amestec fascinant de vechi si nou, care reflecta trecerea timpului si influentele culturale diverse. in centrul orasului, Catedrala Metropolitana si Palatul National, cu frescele lui Diego Rivera, sunt exemple ale arhitecturii coloniale spaniole. totodata, cladiri moderne precum Muzeul soumaya, cu forma sa futurista, sau Biblioteca Vasconcelos, cu designul sau inovator, evidentiaza evolutia arhitectonica a orasului.

Cultura si viata de zi cu zi in Mexico City sunt la fel de diverse ca si arhitectura sa, dar daca vrei sa descoperi si arhitectura Europeana, petrece-ti sejurul undeva in Europa. Traditiile si obiceiurile zilnice, precum festivitatile de Dia de los Muertos sau savurarea unei mese cu taco pe strada, reprezinta o parte esentiala a vietii locuitorilor. Orasul este un centru cultural important, gazduind numeroase muzee, teatre si galerii de arta.

In ceea ce priveste atractiile turistice, Mexico City are multe de oferit. Xochimilco, cu canalele sale colorate si gradinile plutitoare, este un loc perfect pentru a petrece o zi relaxanta. Parcul Chapultepec, cel mai mare parc din oras, este indragit de locuitori si turisti pentru numeroasele sale atractii, inclusiv Castelul Chapultepec si Muzeul de Antropologie. Zona istorica a orasului, cu strazile sale pietruite si cladirile sale coloniale, ofera o privire asupra istoriei fascinante a orasului.

2. Teotihuacan

Teotihuacan
Teotihuacan

Teotihuacan, cunoscut si sub numele de ,,locul unde oamenii devin zei”, este unul dintre cele mai impresionante si importante situri arheologice din Mexic, sau poate cauti un sejur in Bahia pentru 10 zile si de acolo sa vizitezi teotihuacan

Arhitectura si structura orasului teotihuacan sunt remarcabile, cu structuri grandioase, cum ar fi Piramida soarelui si Piramida Lunii. Piramida soarelui este cea mai mare piramida din Teotihuacan si a doua cea mai mare din intreaga America Precolumbiana. aceste structuri au fost construite cu o combinatie de mana de lucru umana si ingeniozitatea arhitecturala, servind nu numai ca monumente religioase, ci si ca centre ale vietii cotidiene.

Viata in Teotihuacan era complexa si sofisticata. Orasul avea o economie bine dezvoltata, bazata pe agricultura, mestesuguri si comert. Religia a jucat, de asemenea, un rol esential in viata cotidiana, cu numeroase temple si obiecte de cult gasite in tot orasul.

Cateva muzee care merita vizitate pentru a intelege mai bine istoria si cultura teotihuacan includ Muzeul Sitului Teotihuacan si Muzeul de Antropologie din Mexico City. Acestea gazduiesc colectii impresionante de artefacte, inclusiv unelte, ceramica, bijuterii si picturi murale recuperate din situl arheologic.

3. Palenque

Palenque
Palenque

Palenque, situat in jungla tropicala a statului Chiapas, este unul dintre cele mai impresionante situri arheologice pe care le poti vizita in Mexic, dar poate cautii vacante in Cuba, pentru o cultura diferita. Acest oras antic a fost unul dintre cele mai puternice centre ale civilizatiei mayase, perioada sa de glorie fiind intre secolele VI si VIII d.Hr. Dupa aceasta perioada, orasul a intrat in declin, fiind abandonat si inghitit de jungla. Cunoasterea acestei istorii ajuta la intelegerea importantei sale ca exemplu al arhitecturii si culturii mayase.

Palenque este cunoscut pentru templele sale impunatoare, palatele regale si sculpturile detaliate. Printre cele mai renumite structuri se numara Templul Inscriptiilor, Templul Crucii, Palatul si Grupul de Morminte. arhitectura si designul lor complex sunt reflectarea abilitatilor avansate ale mayasilor in domeniul arhitecturii si al matematicii.

Pentru a vizita Palenque, poti alege sa zbori pana la Aeroportul International Ciudad del Carmen, apoi sa iei un autobuz sau sa inchiriezi o masina. Conditiile de vizitare sunt in general bune, cu facilitati precum banci pentru odihna, toalete si un muzeu pe teren.

4. Chichen Itza

Chichen Itza
Chichen Itza

Chichen Itza, o bijuterie a civilizatiei Maya si una dintre cele mai importante atractii turistice din Mexic, are o istorie si semnificatie profunda. Arhitectura Chichen Itza este un amestec impresionant de stiluri si influente, reflectandu-si istoria complexa.

Cel mai iconic este El Castillo sau Templul lui Kukulcan, o piramida terasata cu patru laturi ce are 365 de trepte, reprezentand zilele din an si onorandu-l pe zeul Kukulcan. Alte structuri remarcabile includ Grupul celor O Mie de Coloane, un complex de coloane de piatra ce a fost probabil folosit ca piata, si Grupul Osario, un alt templu-piramida, mai mic decat El Castillo, dar la fel de impresionant.

Ritualurile si credintele Maya sunt profund inradacinate in structurile de la Chichen Itza. De exemplu, fiecare detaliu al Templului lui Kukulcan are o semnificatie astronomica sau religioasa. De asemenea, platformele pentru jocul de minge, o parte esentiala a vietii mayase, sunt prezente si ele in complex.

Pentru a avea cea mai buna experienta la Chichen Itza, este recomandat sa ajungi devreme pentru a evita aglomeratia si caldura puternica a zilei. Este recomandat sa iti aduci apa, protectie solara si palarii sau umbrele pentru a te proteja de soare.

5. Oaxaca

Oaxaca
Oaxaca

Oaxaca, o regiune plina de traditii indigene, este unul dintre cele mai colorate locuri din Mexic, cu o istorie si cultura bogate. Aici, festivalul anual „Guelaguetza” este o adevarata sarbatoare a dansurilor si muzicii indigene, iar mezcalul, bautura traditionala mexicana, isi are originile in aceasta regiune. 

Oaxaca este de asemenea un paradis pentru iubitorii de istorie si arheologie. Printre cele mai importante atractii turistice se numara situl arheologic Monte Alban, care a fost odata centrul civilizatiei zapotece, si Mitla, un alt sit important zapotec. Oaxaca gazduieste o serie de muzee remarcabile, precum Muzeul Textilelor si Muzeul de Arta Prehispanica Rufino Tamayo, care prezinta colectii impresionante de arta indigena si prehispanica. 

Mexic este tara perfecta pentru sejurul tau relaxant, unde poti descoperi totul despre cultura si istoria sa, in timp ce vizitezi si te distrezi in cele 5 locuri pe care le-am discutat in acest articol. Nu rata aceste 5 destinatii daca iti planifici concediul in Mexic!

Alege cele mai potrivite vacante pentru tine cu oferte speciale in Mexic!


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up