•  
  •  
  •  
  •  

Tenerife este o destinatie de lux pentru oricine vrea o vacanta tropicala, de aceea, in acest articol vei citi despre principalele atractii si activitatile pe care le recomandam, ca sejurul tau sa fie unul placut si memorabil.

Atractii principale

Tenerife este cunoscut pentru impresionantul sau vulcan, Teide, cel mai inalt varf din Spania si al treilea cel mai mare vulcan din lume. Accesul in parc se face cu ajutorul telecabinei, iar pentru a ajunge la varf este nevoie de o permisiune speciala. Cel mai bun moment pentru a vizita este in timpul zilei, cand vizibilitatea este maxima. Poti, de asemenea, sa vizitezi Roques de Garcia, care sunt niste formatiuni stancoase impresionante care ofera oportunitati excelente pentru fotografii.

Trebuie neaparat sa vizitezi aceste doua parcuri: Loro Parque, un parc zoologic si botanic renumit pentru spectacolul cu orci, delfini, papagali si alte animale exotice, care este o destinatie perfecta pentru familii si Siam Park, un parc acvatic cu tematica thailandeza, considerat unul dintre cele mai bune parcuri acvatice din lume. Incearca si un sejur exotic in Thailanda, daca iti place tematica si cultura lor!

Plajele exotice, precum Playa de Las Teresitas si Playa del Duque, sunt cunoscute pentru nisipul fin si apele cristaline, fiind ideale pentru relaxare si inot. Orasul San Cristobal de La Laguna, cu stradutele sale inguste si casele colorate, este un alt punct de atractie. Daca vrei sa mergi in Spania in vacanta, dar ai mai vazut Tenerife, iti recomandam un sejur in Palma de Mallorca.

Pe langa aceste atractii bine cunoscute, Tenerife are si cateva ,,comori ascunse”. Un exemplu ar fi Parcul Rural Anaga, o rezervatie cu peisaje spectaculoase si trasee de drumetie. Muzeul de Istorie si Antropologie din Tenerife este o alta comoara care prezinta o colectie impresionanta de artefacte si informatii despre istoria insulei.

Daca mergi intr-un sejur in Spania, Tenerife in august, capitala nu trebuie ratata sub nicio forma. Santa Cruz de Tenerife este cunoscuta pentru arhitectura sa moderna, pietele animate si carnavalul sau anual.

Activitati recomandate

Explorarea parcurilor nationale reprezinta una dintre activitatile recomandate in Tenerife. Parcul National Teide este unul dintre cele mai vizitate parcuri nationale din lume. Aici poti opta pentru drumetii, ciclism montan sau un tur cu telecabina, care iti permit sa admiri peisajele spectaculoase din confortul cabinei, sau, daca nu te-am convins, poti schimba destinatia si sa iti transformi vacanta intr-un city break in Sevilla in octombrie.

Datorita pozitiei sale geografice, Tenerife ofera o multitudine de posibilitati pentru practicarea sporturilor acvatice. Surfingul, scufundarile, pescuitul sportiv sau simplul inot in apele cristaline ale oceanului sunt doar cateva dintre activitatile pe care le poti incerca aici.

Daca esti pasionat de golf, Tenerife are multe terenuri de clasa mondiala, cum ar fi Golf Costa Adeje si Golf Las Americas.

Iti recomandam sa vizitezi satele traditionale, pentru a intelege mai bine cultura din Tenerife. Cateva sate care merita putin din timpul tau sunt Garachico, un sat cu o istorie fascinanta si piscine naturale formate de lava si La Orotava, care este renumit pentru arhitectura sa coloniala si gradinile frumoase.

O alta activitate interesanta este vizitarea plantatiilor de banane, pentru care Tenerife este renumita. Aici ai sansa sa inveti despre procesul de cultivare si recoltare a bananelor si sa degusti diferite soiuri de banane. In plus, poti achizitiona produse locale, cum ar fi dulceata de banane sau vinuri produse din banane.

Vizitarea pietelor locale si participarea la festivaluri reprezinta o oportunitate excelenta de a invata despre cultura locala. De asemenea, festivalurile locale, cum ar fi cel al Florilor din Santa Cruz de Tenerife sau al Vinului din Puerto de la Cruz, sunt activitati perfecte pentru sejurul tau in Tenerife.

Tenerife ofera ceva pentru fiecare tip de turist, fie ca esti in cautarea aventurii, relaxarii sau descoperirii culturale. Tine cont de aceste atractii si activitati in urmatoarea ta vacanta in Tenerife!

Alege cele mai potrivite vacante pentru tine cu oferte speciale Eturia în Spania!


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up