•  
  •  
  •  
  •  

Cea mai mare insula din Canare, Tenerife e binecuvantata de soare pe tot parcursul anului, are peisaje exotice hipnotizante si unele dintre cele mai spectaculoase plaje pe care le poti intalni atat de aproape de casa.

Fiecare plaja are personalitatea si culorile sale unice. Noi iti povestim astazi despre cinci dintre ele, care ne-au cucerit iremediabil. Vamos a la playa!

Playa Las Torviscas

Foarte accesibila din Costa Adeje, Plaja Torviscas imbina distractia cu relaxarea. E o plaja generoasa ca dimensiuni, iar nisipul te vrajeste: cel auriu se imbina ulitor cu cel negru, ambele foarte fine, ceea ce-i permite fiecarui val sa creeze noi modele. Intrarea in apa e lina, nu sunt curenti si – fiind golf – apa e calda dupa-amiaza.

Playa Troviscas, Tenerife
Playa Troviscas, Tenerife

Plaja are toate facilitatile, ca toalete, vestiare, baruri si restaurante, dar si centre pentru sporturi nautice – toate se desfasoara pe Plaja Fañabé, pe care o gasesti in continuarea Plajei Torviscas. De la jet-ski si parasailing pana la plimbarea cu barca si paddle boarding, iar pentru cei mai putin curajosi exista plimbarile cu barca cu podea de sticla.

Playa de Las Teresitas

La nord de Santa Cruz de Tenerife, gasesti una dintre cele mai mari si mai apreciate plaje de pe insula: o intindere aurie imensa si fina strajuita de palmieri. Vei observa ca nisipul este extrem de diferit fata de orice gasesti in Tenerife si asta deoarece este o plaja artificiala cu nisip adus din Sahara.

Playa de Las Teresitas
Playa de Las Teresitas, Tenerife

La Teresitas are toate facilitatile de care ai nevoie ca sa petreci o intreaga zi de relaxare aici – e atat de mare incat mereu e linistita si deloc aglomerata. Nu uita ca San Andrés, satul pescaresc din sudul plajei, si-a pastrat specificul si gasesti o serie de restaurante ce servesc peste prins in dimineata respectiva. Apa oceanului, desi mai rece, e calma si fara curenti notabili datorita digurilor construite imprejur.

Playa de los Gigantes

Una dintre cele mai pitoresti plaje din Tenerife, Los Gigantes isi ia numele de la peisajul maret care iti taie respiratia: stancile de 800 de metri inaltime taiate si slefuite de natura insasi. Plaja, desi mica, te intampina cu fabulosul nisip negru, cu o apa linistita si e mereu adapostita de vantul dinspre Teide. Chiar daca este un loc destul de popular si aglomerat mai ales in weekend-uri, peisajul va avea puterea sa iti insinueze ca ai gasit propriul refugiu de la marginea Oceanului Atlantic.

Playa de los Gigantes, Tenerife
Playa de los Gigantes, Tenerife

Playa de La Tejita

Bun venit pe cea mai mare plaja naturala din Tenerife, o intindere cu nisip fin si auriu-roscat, aflata chiar la baza Muntelui Rosu, o rezervatie naturala speciala. Nisipul fin este caracteristic si aici, la fel ca linistea suprema – daca vii in timpul saptamanii, vei avea senzatia ca plaja e doar pentru tine, rar te vei intalni cu cineva.

Playa de La Tejita, Tenerife
Playa de La Tejita, Tenerife

Locul isi pastreaza caracterul salbatic, neavand amenajari speciale (nu vei gasi sezlonguri, umbrele, baruri cu muzica, dusuri). Ba mai mult, zona plajei de sub munte e preferata si de nudisti. La Tejita se pozitioneaza pe o vale intens circulata de vanturi mai puternice. Nici in ocean nu sunt amenajari, asa ca valurile sunt mari – de aceea este un loc preferat de unii pasionati ai sporturilor acvatice. Chiar dupa munte se afla Plaja Médano, statiunea preferata a kitesurferilor, cu valuri mari si vant puternic.

Playa Jardin

Playa Jardin e un paradis exotic urban, extrem de incantator si fotogenic. Aflata chiar in orasul Puerto de la Cruz, Playa Jardin e un complex de mai multe plaje cu nisip vulcanic negru, ce contrasteaza perfect cu vegetatia luxurianta. Acest lucru se datoreaza lui Cesar Manrique, un artist celebru din Insulele Canare, care a vrut sa creeze o zona de plaja artistica.

Playa Jardin, Tenerife
Playa Jardin, Tenerife

A selectat Plaja Jardin (care mai tarziu a primit aceasta denumire) si a creat in jur gradini tropicale ingrijite, o cascada si o serie de poteci pentru a admira frumosul. De ce a ales tocmai acest loc? Datorita impresionantului peisaj din fundal: de pe plaja poti admira, in zilele senine, varful conic al vulcanului Teide, de 3.715 metri!

Iti doresti sa explorezi Tenerife? Ti-am pregatit pachete ce includ zbor charter, cazare la resorturi atent selectionate, servicii premium, asigurarea medicala si storno, plus serviciu de urgenta 24/7.

Descopera vacantele Eturia in Spania:

⇒ Vacante Spania – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up