•  
  •  
  •  
  •  

Orice ti-ai dori de la o vacanta, fii sigur ca Tenerife este una dintre destinatiile care le are pe toate, ba chiar mai mult decat te astepti!

Dincolo de plajele fine si cuceritoare si de parcurile naturale cu privelisti fabuloase despre care ti-am povestit in alte articole, acum vrem sa-ti spunem ca Tenerife ofera o multitudine de activitati, asa ca e imposibil sa te plictisesti vreo clipa, indiferent de cat timp ai alege sa petreci pe insula. Dintre toate, ti-am pregatit un top cu cele ce ne-au placut cel mai mult.

Alege o plimbare in Arenas Negras

In vestul Vulcanului Teide, exista un complex vulcanic tanar, cu o serie de conuri care mai de care mai spectaculoase (printre ele: Montana Negra -1408 m, Montana de las Flores – 1468 m, Chinyero – 1551 m, Montana de la Cruz – 1521 m) intre care s-au creat peisaje spectaculoase in urma eruptiilor. Zona deluroasa este astazi o mare de negru cu pete caramizii, acestea din urma fiind formate in urma oxidarii materialelor cu fier. Bolovani imensi pe vaile de lava, pietre pe poteca amenajata si nisip zgrunturos in multe zone, atrag turistii ca un magnet pe traseele de aici. Totul e decorat, din loc in loc, cu pini verzi ce reusesc sa supravietuiasca in solul ce pare steril, iar la altitudini mai joase poti admira si padurile arse care au revenit la viata – le vei intui dupa scoarta neagra, inca plina de funingine printre crapaturi.

Peisaj in Arenas Negras
Peisaj in Arenas Negras

In zona, sunt disponibile o serie de trasee si il poti alege pe cel potrivit in functie de dificultate, durata, lungime si tip de ruta. Noi ti le recomandam pe cele care pornesc chiar din Parcarea Arenas Negras, ca sa te bucuri cat mai mult si de Rezervatia Naturala Speciala Chinyero, suprapusa acestei arii.

Inoata in Piscinele Naturale Garachico

Pana in 1706, micul Garachico era cel mai important oras-port din Tenerife. Atunci a erupt Muntele Negru: pe de-o parte a distrus portul, pe de alta parte a creat cele mai spectaculoase piscine naturale din Canare. La flux, valurile – uneori puternice – umplu piscinele, moment in care scaldatul este interzis. Apoi, te poti bucura de ele in siguranta la reflux, cand sunt pline de apa limpede si poti sta ca la spa in oricare dintre zecile ochiuri de apa.

Piscinele naturale din Garachico
Piscinele naturale din Garachico

Ia o lectie despre natura la Loro Parque

Cel ce a fost inaugurat in 1972 ca paradis al papagalilor este astazi speranta de salvare pentru speciile in pericol. Mai mult decat o simpla gradina zoologica, Loro Parque are ca scop principal salvarea animalelor, reproducerea in captivitate, repopularea zonelor din care anumite specii au disparut, dar si incantarea publicului prin micile spectacole pe care le prezinta. Aceste spectacole sunt cele care, mai presus de toate, atrag vizitatorii ca un magnet: cine n-ar vrea sa vada ce ar face un leu de mare pentru hrana si masaj, cat de inteligenti sunt papagalii, cat de agili sunt delfinii si cat de puternica e o orca! Doar ca ele nu pun divertismentul in prim plan, ci educatia, fiind adevarate lectii despre salvarea lor, despre relatia ideala dintre ele si om, despre importanta protejarii habitatelor.

Delfinariul de la Loro Parque
Delfinariul de la Loro Parque

Pe langa gorile, lei, jaguar, pantera, tigru alb si panda rosu, poti admira si mai multe specii de pinguini, flamingo, sute de specii de papagali, dar si o zona-incubator, unde cei mai mici dintre pui sunt ingrijiti si hraniti de personalul calificat. Cu zona de cercetare, cu laborator de creare a planctonului marin, Loro Parque a fost votata „Gradina Zoologica Numarul 1 a Lumii”, a obtinut diverse premii ravnite pentru conditiile pe care le ofera animalelor, dar si pentru activitatea mondiala a fundatiei parcului.

Delecteaza-te cu un concert la Auditorio de Tenerife

De cand ajungi in Santa Cruz de Tenerife, cladirea dinspre port te face sa te intrebi unde esti de fapt. Cu o arhitectura intre Opera din Sidney si Palatul Artelor din Valencia, Auditoriul din Tenerife sigur atrage atentia prin forma sa futurista, ce pare sa imite un val gata sa se sparga. Cu o inaltime impunatoare de 58 de metri, cladirea a fost votata ca fiind cea mai moderna constructie din Canare, devenind un adevarat simbol al orasului. Cu o pozitionare ideala facand legatura intre oras si faleza oceanului, aici au loc cele mai importante evenimente culturale din Tenerife. Cu o acustica impecabila, auditoriul iti ofera o experienta completa indiferent de ce tip de spectacol alegi: concerte de orga (orga de aici cu 3.835 tuburi e unica in lume), orchestra simfonica, opera, teatru si chiar festivaluri locale.

Auditoriul din Tenerife
Auditoriul din Tenerife

Fa un tur istoric in San Cristobal de La Laguna

Parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, San Cristobal de La Laguna aminteste lejer de Havana Cubei, la fel ca de alte orase coloniale ale Americii Latine. Fosta capitala antica a insulei a servit ca model arhitectural pentru spaniolii care au cucerit noile teritorii de peste oceane. Cu cladiri colorate, cu case bine ingrijite, cu un centru istoric ce se pastreaza intact inca din secolul al XV-lea, azi e considerat cel mai frumos oras din Insulele Canare.

San Cristobal de La Laguna
San Cristobal de La Laguna

Sa vii sa faci un tur ghidat aici este printre cele mai incarcate de istorie activitati pe care le poti face pe insula. Vei admira, printre terasele pline de viata si piatetele zgomotoase, multe palate pictate cu balcoane sculptate in lemn si usi decorate cu piatra locala. Printre cele mai interesante obiective sunt Catedrala San Cristóbal de La Laguna, Biserica Nuestra Señora de la Concepción, Manastirea San Agustín. Viziteaza si Muzeul de Istorie si Antropologie, aflat in Casa Lercaro, un monument istoric de exceptie.

Iti doresti sa explorezi Tenerife? Ti-am pregatit pachete ce includ zbor charter, cazare la resorturi atent selectionate, servicii premium, asigurarea medicala si storno, plus serviciu de urgenta 24/7.

Descopera vacantele Eturia in Spania:

Vacante Spania – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up