•  
  •  
  •  
  •  

Mauritius este o destinatie de vis pentru cuplurile care cauta o vacanta romantica. Cu peisaje spectaculoase, plaje cu nisip alb si apa cristalina, acest paradis tropical ofera multe peisaje idilice. Iata cateva dintre cele mai bune locuri pentru o escapada romantica in Mauritius.

1. Plaja Ile aux Cerfs

Plaja Ile aux Cerfs este un mic colt de paradis si o unica destinatie in Mauritius. Imagineaza-ti un nisip alb si fin, atat de fin incat pare aproape pudra. Adauga la aceasta imagine apele cristaline si calde ale Oceanului Indian, care inconjoara insula, si o vegetatie care ofera adapost de soarele tropical. Acesta este peisajul de pe plaja Ile aux Cerfs, o insula privata care ofera intimitate si liniste, departe de aglomeratia si zgomotul zilnic.

Plaja Ile aux Cerfs este un loc excelent pentru a experimenta o serie de activitati si atractii. In afara de posibilitatea de a te relaxa pe plaja, poti practica sporturi nautice, cum ar fi schi nautic si parasailing.

De asemenea, poti face plimbari cu barca cu podea de sticla pentru a explora viata marina vibranta sau sa joci golf pe unul dintre cele mai frumoase terenuri din lume.

Pe plaja vei gasi mai multe restaurante si baruri unde poti savura specialitati locale si internationale. In apropiere, exista o varietate de optiuni de cazare, de la resorturi de lux la pensiuni mai accesibile.

Majoritatea turistilor aleg sa ajunga aici cu barca, fie prin intermediul unui tur organizat, fie cu un taxi acvatic.

2. Gradinile botanice din Pamplemousses

Gradinile botanice din Pamplemousses reprezinta un simbol al bogatei istorii si culturi ale insulei, gazduind o varietate de plante exotice, inclusiv celebrii nuferi Victoria amazonica. Daca preferi o alta insula din estul Africii, incearca un sejur exotic in Seychelles!

Gradinile, care au o suprafata de 37 de hectare, au fost initial create ca o gradina privata de catre Pierre Poivre, un botanist francez pasionat de plante exotice.

Printre principalele atractii ale Gradinilor botanice din Pamplemousses se numara lacul cu nuferi gigantici, o priveliste care iti taie rasuflarea, podurile din lemn si monumentele istorice.

Pentru vizitatorii care doresc sa experimenteze mai mult decat o simpla plimbare, exista o serie de activitati disponibile, de la plimbari ghidate la observarea pasarilor.

3. Chamarel si Pamantul celor Sapte Culori

Pamantul celor Sapte Culori este un loc aparte, ce ofera un spectacol natural unic, nisipul avand sapte nuante diferite: rosu, maro, violet, albastru, verde, galben si portocaliu. Iar Chamarel este un mic sat pitoresc, admirat pentru frumusetea sa naturala si peisajele sale uimitoare.

Pamantul celor Sapte Culori s-a format in urma unui fenomen geologic neobisnuit. Cel mai impresionant aspect este ca, indiferent cat de mult este amestecat nisipul, fie manual sau natural, culorile se separa din nou, pastrandu-si individualitatea cromatica.

In Chamarel poti face drumetii prin padurea din apropiere, vizita cascada Chamarel, sau poti incerca mancaruri traditionale in restaurantele locale. Zona este, de asemenea, cunoscuta pentru plantatiile sale de cafea si rom, care pot fi vizitate de catre cei interesati.

4. Le Morne Brabant

Unul dintre cele mai populare lucruri de facut in Le Morne Brabant este drumetia. Traseele bine semnalizate fac ca urcarea pana la varf sa fie accesibila pentru majoritatea vizitatorilor.

De la inaltimea sa de 556 de metri, muntele ofera o priveliste panoramica impresionanta asupra insulei si a oceanului. Excursia dureaza aproximativ patru ore, timp in care esti rasplatit cu o priveliste de neuitat.

Muntele gazduieste o varietate de specii de plante si animale, multe dintre ele fiind endemice in Mauritius. Printre acestea se numara ,,Trochetia Boutoniana”, floarea nationala a insulei, si ,,Pigeon des Mares”, o specie de porumbel care se gaseste doar aici.

5. Illot Gabriel

Cu plajele sale albe, fine, nisipoase, apele azurii, limpezi precum cristalul si recifele de corali, Illot Gabriel este un paradis al relaxarii si romantismului.

Pasarile exotice, recifele de corali si peisajul subacvatic fascinant fac din snorkeling o activitate ideala pentru cupluri. De asemenea, daca preferi relaxarea la soare, plajele insulei ofera linistea si intimitatea perfecte. Citeste si despre o vacanta pentru familie in Kenya, daca iti place sa te bucuri in vacanta atat de aventura, cat si de relaxare!

In ceea ce priveste accesul pe insula, acesta se face cel mai frecvent cu barca, din orasul Grand Baie. De asemenea, este recomandabil sa vizitezi insula in perioada mai-octombrie, cand vremea este ideala pentru a explora plajele si a practica diverse activitati acvatice.

6. Cascadele Rochester

Situata in sud-estul insulei Mauritius, Cascada Rochester, cu o inaltime impresionanta de 10 metri, este un spectacol al naturii, cu apa zgomotoasa care se prabuseste peste stancile vulcanice.

Pentru a ajunge la Cascada Rochester, poti alege sa folosesti taxiul sau autobuzul, ambele variante fiind disponibile din orasul principal, Port Louis. Calatoria cu autobuzul dureaza aproximativ o ora si jumatate, in timp ce cu taxiul durata este de aproximativ o ora.

7. Grand Baie

Grand Baie, situata in nordul insulei Mauritius, este o destinatie turistica populara, renumita pentru plajele sale pitoresti, apele cristaline si viata sa de noapte.

Grand Baie ofera o multime de atractii turistice si activitati pentru toate gusturile. Iubitorii de sporturi acvatice pot practica scufundari si navigare, in timp ce vizitatorii interesati de cumparaturi si gastronomie pot explora magazinele locale si restaurantele de specialitate.

In ceea ce priveste cazarea, Grand Baie se mandreste cu o gama larga de optiuni, de la hoteluri de lux la pensiuni confortabile. In plus, zona este dotata cu numeroase facilitati, cum ar fi magazine, restaurante si centre de inchiriere de echipamente sportive. Indiferent de buget, vizitatorii isi pot gasi cu usurinta un loc potrivit pentru a sta.

In urmatorul tau sejur in Mauritius, nu ezita sa vizitezi aceste 7 locuri romantice pentru tine si partenerul tau!


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up