•  
  •  
  •  
  •  

Te pregatesti pentru o baie in apele din Algarve, Portugalia? Iata 10 plaje ascunse pe care trebuie neaparat sa le descoperi!

1. Praia da Marinha

Praia da Marinha este o destinatie in Portugalia perfecta pentru iubitorii de plaja. Accesul la aceasta plaja se face pe jos, dupa o coborare pe scari. Pe masura ce coborati, veti fi recompensati cu o priveliste de neuitat a marii Algarve.

Este cunoscuta pentru formele sale spectaculoase de stanci calcaroase si apele sale cristaline cu nuante de albastru si turcoaz care sunt ideale pentru snorkeling si explorarea vietii marine.

2. Praia da Amoreira

Praia da Amoreira are forma de potcoava, nisip fin si auriu si ape cristaline care se intind pe o lungime de aproximativ 2 km. Datorita formei sale, plaja este adapostita de vant, ceea ce o face ideala pentru inot. De asemenea, curentii oceanului Atlantic creeaza conditii perfecte pentru surf. Exploreaza sudul Portugaliei pentru o experienta unica.

Accesul la Praia da Amoreira se face cu masina. De la Aljezur, exista o cale de acces cu o lungime de aproximativ 7 km, care este bine semnalizata.

3. Praia da Bordeira (Carrapateira)

Praia da Bordeira, este una din destinatiile in luna mai care trebuie vizitate obligatoriu, situata in Carrapateira si face parte din Parcul Natural Sud-Oueste Alentejano si Costa Vicentina. Accesul la aceasta plaja este relativ simplu, se poate ajunge cu masina, urmand drumul N268 si apoi bifurcand la dreapta pe un drum neasfaltat. De asemenea, exista si un serviciu de autobuz care face legatura intre Carrapateira si plaja.

Praia da Bordeira impresioneaza prin dunele sale extinse de nisip si stanci. Este o destinatie perfecta in Portugalia pentru cei care doresc sa se bucure de liniste si sa evadeze din aglomeratia tipica a statiunilor turistice.

4. Praia do Carvalho

Accesul la Praia do Carvalho se face printr-un tunel sapat in stanca si poate fi o provocare, dar acest aspect ofera o senzatie de aventura si izolare. Dupa ce treci de tunel, trebuie sa cobori pe o scara de lemn pentru a ajunge la plaja.

Acest traseu nu este tocmai potrivit pentru persoanele cu mobilitate redusa sau pentru cele care nu se simt confortabile in spatii inchise. Cu toate acestea, efortul este rasplatit cu privelistea plajei.

5. Praia dos Arrifes

Praia dos Arrifes, cunoscuta pentru cele trei stanci masive care ies din apa, este una dintre cele mai apreciate plaje din Algarve pentru atmosfera intima si pentru ca este inconjurata de natura salbatica.

In plus, plaja dispune de un bar unde turistii pot savura o bautura racoritoare sau o masa usoara, in timp ce se bucura de priveliste.

6. Praia da Falesia

Praia da Falesia este o perla a litoralului Algarve. Aceasta se intinde pe o lungime de aproximativ 6 kilometri, oferind un spectacol vizual impresionant.

Praia da Falesia este usor accesibila cu masina, plaja fiind situata intre statiunile Albufeira si Vilamoura. Pentru cei care prefera un concediu mai apropiat de natura, exista un parc de campare in apropiere.

7. Praia da Ingrina

Cei care au avut norocul sa descopere Praia da Ingrina, o descriu ca pe un mic paradis, fiind un loc unde natura si linistea se impletesc intr-un mod armonios, oferind un peisaj de neuitat. Seara, plaja devine un loc perfect pentru a admira apusul de soare, creand un spectacol de culori in contrast cu apele albastre ale oceanului.

Accesul la Praia da Ingrina se face cu masina, iar in apropiere se gasesc numeroase pensiuni si vile pentru cei care doresc sa petreaca mai mult timp in aceasta zona idilica.

8. Praia do Beliche

Praia do Beliche este imbinarea perfecta intre frumusetea naturala si linistea pe care o cauta orice turist. Stancile inalte care inconjoara plaja creeaza un sentiment de intimitate si protectie, de parca ai ajuns intr-un loc secret si miraculos.

Datorita conditiilor meteo specifice regiunii, plaja este populara pentru surf, mai ales in sezonul rece cand valurile sunt mai mari. In plus, peisajul ofera oportunitati excelente de fotografiere, fiind un punct de interes pentru cei pasionati de fotografie.

9. Praia do Barranco

Praia do Barranco este cunoscuta si sub numele de Barranco Beach si are apa adanca si curata, perfecta pentru inot si snorkeling.

Pentru a accesa plaja, vizitatorii pot urma autostrada A22, apoi pot lua drumul national N125 spre sud. Cu toate acestea, drumul spre plaja poate fi destul de accidentat si ar putea necesita o masina cu tractiune integrala.

10. Praia da Cordoama

Praia da Cordoama este populara in randul surferilor datorita valurilor sale puternice. Totusi, Praia da Cordoama este un loc perfect si pentru cei care cauta doar sa se relaxeze pe nisipul fin, sa se bucure de soare si sa faca plimbari lungi pe malul marii.

Inconjurata de natura protejata, Praia da Cordoama face parte din Parcul Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. In acest parc ai oportunitatea de a observa diferite specii de pasari si flora locala, oferind astfel experiente de neuitat pentru amatorii de natura si diversitate.

Dupa o explorare detaliata a plajelor ascunse din Algarve, ne-am oprit la zece locatii de vis, fiecare cu propria sa frumusete si mister. Nu ezita sa iti duci familia si prietenii pe una din aceste 10 plaje ascunse din sudul Portugaliei!

Alege cele mai potrivite vacante pentru tine cu oferte speciale Eturia in Portugalia!


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up