• 3
  •  
  •  
  •  

Aventura mea pe Coasta de Vest a Statelor Unite incepe din Las Vegas, un oras ce prinde viata cu adevarat pe timpul noptii, te ia prin surprindere oricat esti de pregatit moral si te ademeneste treptat sa traiesti experiente cum nu ai putea gasi in alta parte.

Bellagio, The Venetian, MGM, Caesars Palace se intrec in spectacole, lumini, cazinouri, restaurante, baruri si cluburi. Tot ce poti face ca turist este sa te bucuri din plin de ceea ce-ti ofera acestea.

SUA Las Vegas
Las Vegas

Las Vegas este un oras extravagant care iti aduce cate putin din tot ce are mai frumos de oferit lumea: poti face surfing in piscinele cu valuri de la Mandalay, poti explora piramidele Egiptului la Luxor, poti participa la un tournament intre cavalerii medievali la Excalibur, te poti plimba cu trenuletul printre zgarie norii din Manhattan la New York, New York, poti servi o cina romantica in restauratul din Turnul Eiffel de la Paris, te poti plimba cu gondola pe canalele din The Venetian, poti trai experienta eruperii unui vulcan la The Mirage, poti admira dansul frumoaselor fantani la Bellagio, poti deveni milionar intr-unul dintre cazinourile resorturilor, poti face cumparaturi exclusiviste in Aria Mall, poti lua parte la unul dintre zecile de spectacole oferite de acrobatii de la Cirque du Soleil sau o poti asculta pe Celine Dion intr-un recital de exceptie.


Citeste si…

SUA – 15 experiente si atractii turistice pe care nu trebuie sa le ratezi


Din Las Vegas, ajungi in doar cateva ore la Grand Canyon fie la West Rim – este mai apropiat, aici se afla si Skywalk -, fie la South Rim – este mai departe, insa peisajul monumental pe care il ofera iti va ramane imprimat pe retina pentru mult timp.

SUA Marele Canion
Grand Canyon

Lasand Las Vegas in urma, ma pregatesc de ceea ce are sa-mi ofere Parcul National Yosemite. Pentru a merge din Las Vegas in Yosemite, trebuie sa traversezi Death Valley, un loc cu adevarat aparte, care la fiecare mila parcursa iti expune cate un peisaj diferit, ca intr-o expozitie de tablouri. Combinatia de culori este una fascinanta si te intrebi mereu cum a reusit natura sa le aseze atat de frumos pe toate. Oprirea la Badwater Basin (cel mai jos punct din SUA) este o experienta aparte datorita celor peste 40°C din aer, insa merita din plin. Zabriskie Point nu trebuie ratat – e locul in care s-au filmat o sumedenie de secvente din filme sau videoclipuri si este redat in multe fotografii celebre.

SUA Death Valley
Death Valley

In Yosemite, orice colt din natura ai surprinde in fotografiile pe care le faci seamana cu cele pe care le vezi pe internet si ai putea sa juri ca sunt prea frumoase ca sa nu fie prelucrate. Yosemite Falls, care curge in departare, este strajuita de maiestuosul El Capitan si de Half Dome. Pe traseu, sunt zeci de parcari unde poti opri pentru fotografii sau pentru multele carari de trekking ce te ademenesc sa descoperi ce ascunde natura. In Yoesemite Valley, multi americani obisnuiesc sa-si petreaca vacanta in familie, asa ca veti vedea multe rulote si corturi pe malul paraurilor. Asta ne-a inspirat si pe noi sa cream circuite cu autorulota pe coasta de vest a SUA.

SUA Parcul National Yosemite
Parcul National Yosemite

Tot pe Coasta de Vest, la cinci ore de mers cu masina din Yosemite, se afla San Francisco. Aici aveam sa descopar un oras pitoresc, diferit de ceea ce ma asteptam sa fie, intr-o combinatie perfecta dintre nou si vechi. Zgarie-norii din districtul financiar, casele victoriene si unul din cele mai frumoase cartiere chinezesti din lume te ademenesc sa le analizezi in detaliu.

Daca ajungi in San Francisco, nu trebuie sa ratezi Golden Gate-ul la asfintit, sa degusti vinurile din Napa Valley, sa hoinaresti prin Chinatown, sa mananci crabi si fructe de mare in Fisherman’s Warf, sa faci cumparaturi in Union Square, sa te plimbi cu telegondola si sa descoperi istoria Alcatrazului.

San Francisco - Golden Gate Bridge
San Francisco – Golden Gate Bridge

Din San Francisco, exista plecari zilnice spre Monterey si Carmel. Autostrada 1 te duce de-a lungul coastei Pacificului si iti da ocazia sa admiri valurile oceanului cum se izbesc de stancile abrupte. Intre Monterey si Carmel, vei gasi celebrul 17 Miles Drive, pe marginea caruia cei mai bogati americani si-au construit casele pentru a se bucura de privelisti cum nu mai poti intalni in alta parte. Celebrul Lone Cypress se inalta pe o stanca indepartata, de parca sta si admira spectacolul naturii. In zona, se afla si un club de golf exclusivist, Pebble Beach, unde oamenii de afaceri ai Americii se intalnesc sa-si puna la cale planurile.

Carmel este un orasel foarte cochet, al carui primar este chiar Clint Eastwood. Strada principala este intesata de magazine si restaurante, iar in capatul ei se deschide o frumoasa plaja cu nisip alb si apa turcoaz.

Din San Francisco, am plecat spre Los Angeles pentru a intra in lumea vedetelor. Prima oprire a fost pe Hollywood Boulevard unde toti turistii merg cu privirea in jos pentru a-si gasi steaua vedetei preferate. Din Hollywood, traversezi Sunset Boulevard pentru a ajunge in Beverly Hills – cu putin noroc, poate reusesti sa surprinzi o vedeta. Fiecare loc al acestui oras iti este cunoscut din filme si tresari la orice colt de strada si cladire care iti amintesc de filme celebre precum Pretty Woman, 90210 sau Baywatch. Pe Rodeo Drive, designeri de prestigiu isi expun creatiile ce au preturi pe masura. Pentru cumparaturi la preturi mai accesibile, recomand zona Santa Monica unde te poti bucura de reduceri substantiale.

Daca tot esti in Los Angeles, rezerva-ti o zi pentru Universal Studios – prin spectacole si efecte speciale, te va introduce in mijlocul filmelor ca Shrek, Transformers, Jurassic Park, The Mummy, Despicable Me. In cadrul parcului, periodic se desfasoara un tur al studiourilor de filmare, astfel ca vei avea ocazia sa vezi cum arata un platou de filmare, sa experimentezi un cutremur intr-o statie de metrou, sa vezi de aproape un avion prabusit, sa recunoasti case, masini si decoruri din filme, seriale si show-uri de televiziune.

SUA Los Angeles - Studiourile Universal
Los Angeles – Studiourile Universal

Daca ar fi sa concluzionez, Coasta de Vest ofera cam tot ce ti-ai putea dori sa experimentezi in materie de peisaje, viata de noapte, aventuri de neuitat, spectacole, celebritati, natura, pitoresc, iar toate acestea merita descoperite de la volanul unei masini decapotabile inchiriate.


Descopera vacantele Eturia in SUA

Vacante Coasta de Vest a SUA – Eturia


  • 3
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up