•  
  •  
  •  
  •  

Vrei sa fii pregatit pentru viitoarea ta vacanta in Kenya?

Uite tot ce trebuie sa stii despre Kenya:

1. Pungile de plastic au fost interzise din 2017. Ai grija sa iti impachetezi lucrurile in saculeti de panza sau de hartie.

2. Din motive de siguranta, ghizii si soferii nu asteapta in aeroport, ci la iesire. Intotdeauna ii vei gasi afara.

3. Traficul in Nairobi este destul de bine reglementat si politia este prezenta in toate intersectiile, ceea ce ajuta la fluidizare. Totusi, intre orele 17:00 si 20:00, devine o aventura sa ajungi din sud in nord – tocmai de aceea exista o centura destul de moderna care ocoleste orasul pentru cei care pleaca de la aeroport catre parcurile nationale.

4. Daca pleci din Nairobi catre Lacul Nakuru, tine cont ca drumul face parte din Reteaua Transafricana de la est la vest si leaga Mombasa de Uganda. Cum Uganda si Rwanda nu au iesire la mare, tot transportul se face pe aceasta sosea, ceea ce face sa fie o lunga coloana de camioane transportand containere aproape continuu.

Safari Kenya

5. „Hakuna Matata” inseamna mai mult decat „no problem”; este o intreaga filozofie de viata: mai exact, sa te straduiesti sa faci sau sa obtii ceea ce iti propui, dar daca nu reusesti, sa nu te blamezi, ci sa te relaxezi si sa iti spui ca ai facut tot ceea ce ai putut astazi, iar maine ai sansa sa o iei de la capat.

6. Fiind la ecuator, ziua are 12 ore, astfel incat soarele rasare si apune la 06:20, respectiv 18:10, plus/minus cateva minute.

7. Chiar daca este o tara exotica, noptile si diminetile sunt destul de reci in aproape toate parcurile nationale.

8. In drum spre Masai Mara, opreste in Narok, ultimul oras important inainte de rezervatie. Aici poti merge la un supermarket pentru diverse cumparaturi.

Safari Masai Mara9. Rezervatia Nationala Masai Mara a devenit foarte aglomerata – pare ca au scapat de sub control numarul lodge-urilor si inclusiv al masinilor de safari.

10. Fata de alte parcuri, unde vehiculele de safari au destul de putine drumuri, in Masai Mara totul este mai degraba off road, asta crescand calitatea unui game drive.


Citeste si…

Kenya – Top 5 rezervatii naturale pentru un safari de vis

Sfaturi de calatorie pentru un safari in Africa

Safari in Tanzania – aventura in salbaticie


11. Peste tot in Kenya esti intampinat cu o bautura racoritoare si un prosop umed, insotite de un Karibu si un zambet. Serviciile sunt la un nivel mult mai inalt decat te astepti.

12. In fiecare vara kenyana, peste 1,5 milioane de antilope Gnu, 200.000 de zebre si peste 50.000 de antilope traverseaza Raul Mara catre Serengeti. Iar in februarie – martie, in Ndutu si Serengeti, peste 500.000 de pui de antilope se nasc intr-unul dintre cele mai impresionante spectacole ale naturii din lume.

Aeroport Masai Mara

13. Aerodromul din Masai Mara este conectat cu zbor direct catre zona de plaja (Mombasa si Diani Beach), dar si catre parcurile Samburu si Nairobi, astfel incat cei care vor sa evite drumurile lungi au o optiune foarte buna.

14. Early morning safari incepe la ora 06:00 si are ca scop principal vederea rasaritului in savana si observarea trezirii la viata a naturii, pentru a vedea cat mai multe animale in actiune.

15. Perioada de varf la feribotul ce leaga Mombasa de Diani Beach este intre orele 17:00 si 20:00. Totul este haotic si poti petrece si doua ore asteptand o traversare de cinci minute. Asa ca evita acest interval!

plaja Diani Beach, Kenya

16. Situata la 30 de kilometri sud de Mombasa, Diani Beach este cea mai frumoasa zona de plaja din Kenya. Gasesti resorturi pentru toate buzunarele, magazine, restaurante si cluburi de noapte. Zona este foarte sigura. Se pot organiza multe excursii: snorkelig, pescuit, safari in Parcul National Shimba Hills sau o excursie cu overnight in Parcul National Tsavo.

17. La plaja, fiecare hotel afiseaza zilnic calendarul de maree inalta si joasa, pentru ca nu exista o regula. De altfel, in timpul mareei joase se poate merge cateva sute de metri in larg (cu pantofi speciali) si pot fi admirate diverse vietati marine, printre care stele de mare si caracatite.

Kenya Amboseli Kibo

18. Recomand o oprire la Akamba Handicraft Center, aflat in drum spre aeroport, unde, pe langa o mare selectie de suvenire autentice, puteti intra si la cateva ateliere in care sa vedeti cum se realizeaza aceste obiecte de artizanat.

19. Aeroportul din Mombasa este mic si cochet, cu foarte multe magazine de suvenire, astfel incat, daca ati ratat ceva, aici aveti sansa sa va completati bagajul, la preturi similare cu ceea ce gasiti si in oras.

20. Nu uita sa iei in bagaj binoclul, aparatul foto cu baterii suplimentare si incaltaminte de plaja cu corali.


Descopera vacantele Eturia in Kenya

⇒ Vacante Kenya – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up