•  
  •  
  •  
  •  

Multi calatori spun ca Tanzania este una dintre cele mai diverse, mai fascinante si mai imbelsugate tari ale lumii – si nu putem sa-i contrazicem vreo clipa. Tanzania este locul in care te indragostesti din nou si din nou de Africa…

Imagineaza-ti doar: sa admiri inzapezitul varf ce atinge cerul al Muntelui Kilimanjaro, sa ajungi in paradisul pasarilor de la Lacul Manyara, sa fotografiezi cele mai maiestuoase animale salbatice care locuiesc in Craterul Ngorongoro, sa bati savana parca infinita a Parcului National Serengeti, dupa care sa te relaxezi asa cum visezi deja pe plajele ca de diamant din Zanzibar.

Suna bine, nu? Tocmai de aceea, la Eturia, am creat aceste circuite de grup ale Tanzaniei salbatice care sa le includa pe toate! Am rezervat cele mai confortabile cazari pentru tine, am organizat fiecare pas al circuitului cu atentie, am inclus intrarile la atractii, dar si bacsisurile ghizilor si soferilor locali. Te va insoti un tour-leader Eturia cu experienta, care se va asigura ca vei avea parte de experienta visurilor tale. Esti gata de decolare?

Kilimanjaro te intampina

Inca de cand aterizezi in Tanzania, Marele Zeu Alb – adica Muntele Kilimanjaro, un vulcan stins, te cucereste cu privelistile pe care si le deschide in fata ochilor.

Kilimanjaro, Tanzania
Kilimanjaro, Tanzania

Cu 5.985 de metri altitudine, este cel mai inalt masiv din toata Africa – si, bineinteles, un asemenea gigant are si o legenda chiar partial adevarata! Demult, Kilimanjaro era considerat zeul cel rau, deoarece ii pedepsea pe toti cei care voiau sa se apropie de varful sau, paralizandu-i – asa spune credinta locala despre cei care urcau spre varf (nepregatiti, nu intelegeau ce este frigul si inghetul, degerau).

Lacul Manyara iti dezvaluie atlasul pasarilor

Numele lacului alcalin din nordul Tanzaniei, aflat in Valea Marelui Rift, vine de la „emanyara”, cuvantul din limba maasai ce desemneaza un cactus-copac (euphorbia), parte din peisajul zonei.

Lacul Manyara este parte din Parcul National Manyara si ocupa cea mai mare parte a acestuia: are 50 de kilometri lungime si 16 kilometri latime. insa, lacul este extrem de dinamic in functie de sezon, la fel fiind si locuitorii sai: in perioada sezonului ploios, lacul atinge o suprafata de pana la 230 km², iar, in timpul secetei, uneori dispare aproape complet. Rezervatia este inclusa in Patrimoniul UNESCO datorita biosferei sale: pe lac, in sezon, pot fi observate nu mai putin de doua milioane de pasari din aproximativ patru sute de specii! Printre multele specii care traiesc doar aici, atractia lacului este intotdeauna marele flamingo roz.

Lacul Manyara, Tanzania
Lacul Manyara, Tanzania

Intr-un game drive de jumatate de zi, poti vedea, la un loc, o buna parte din atlasul pasarilor lumii. Iar, dincolo de ele, vei admira hipopotami, maimute, elefanti, girafe, bivoli, zebre, dar si faimosii lei cataratori: pentru ca vegetatia este destul de pitica si deasa, leii trebuie sa urce in copaci pentru a-si urmari cina.

Craterul Ngorongoro iti prezinta The Big Five

The Big Five, cele mai cautate animale din Africa, nu sunt cele mai mari, ci cele care erau considerate „cel mai periculos de vanat” in vremea in care europenii bogati veneau la distractie si se intorceau acasa cu trofee. Astazi, elefantul, rinocerul, bivolul, leul si leopardul sunt cele mai ravnite la vedere intr-un safari; iar, in Craterul Ngorongoro, exista cea mai mare sansa sa le vezi pe toate pentru ca aici exista cea mai mare densitate de mamifere pradatoare din Africa. si – mai mult – aici inca mai poti vedea Rinocerul Negru, specie pe cale de disparitie.

Craterul Ngorongoro, Tanzania
Craterul Ngorongoro, Tanzania

Craterul Ngorongoro este unic in lume, fiind cea mai mare caldera vulcanica intacta de pe planeta. Are un diametru de 19 kilometri si o adancime de 600 de metri si s-a format in urma cu doua milioane de ani prin explozia si prabusirea vulcanului omonim. Un crater spectaculos a devenit – si a ramas – o zona protejata de intemperiile vremii si a schimbarilor. Asa se explica densitatea uluitoare a mamiferelor mari, dar cele mai bine de 25.000 de exemplare din grupul copitatelor mari. Rezervatia este parte a Patrimoniului UNESCO din anul 1979.

Parcul National Serengeti iti desavarseste aventura

„Campia fara sfarsit” este traducerea aproximativa, din limba maasai, a numelui „Serengeti” – si descrie atat de bine savana intinsa si deschisa cat vezi cu ochii, presarata din loc in loc cu rocile ciudate ale Vaii Marelui Rift.

Sit al patrimoniului mondial, este si casa Marii Migratii, poate cel mai spectaculos fenomen al salbaticiei de pe intregul glob. Pregateste-te pentru game drive-ul vietii tale, de povestit peste ani si ani: printre peste doua milioane de copitate, patru mii de lei, sapte mii de elefanti, peste cinci sute de gheparzi, o mie de leoparzi, trei mii de crocodili si aproximativ cinci sute de specii de pasari care locuiesc in acest parc intins, de aproape 15.000 km².

Serengeti, Tanzania
Serengeti, Tanzania

Tot aici, poti vedea si cele trei specii de sacali africani, hiene patate, lupul de pamant sau pisica salbatica africana. Safari-ul pe care l-am inclus in circuit dureaza o zi intreaga, astfel incat sa te poti bucura de toate momentele unei zile a vietii salbatice din savana: vanatoarea de dimineata, leveneala de la pranz si activitatea intensa de seara.

Zanzibar te invita la relaxare

Plaje ca de zahar umbrite de palmieri aplecati parca special ca sa-ti faca umbra. Oceanul Indian, cu nuantele lui te turcoaz, te invita nu doar sa-l admiri, dar si sa-i descoperi recifurile de corali din adancuri. Asa arata Zanzibar, insula relaxarii supreme! La resorturile pe care ti le-am ales cu deosebita grija, astfel incat sa beneficiezi de cele mai calitative servicii, poti alege din sumedenia de excursii optionale: sa vezi vechiul Stone Town (orasul lui Freddy Mercury), sa cunosti testoasele gigant din Changuu Island, sa petreci o zi plutind pe ocean, la snorkeling sau sa vizitezi gradinile de condimente.

Zanzibar, Tanzania
Zanzibar, Tanzania

Cu siguranta, Tanzania este un izvor nesecat de experiente, cu o diversitate de peisaje, viata salbatica si oameni ce pastreaza culturi diferite. Hai sa o cunosti mai bine!

Descopera vacantele in Tanzania cu Eturia!


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up