•  
  •  
  •  
  •  

Dupa un sezon lung de munca, vrei un concediu in Africa, dar nu stii ce sa alegi dintre safari si plaja? Ți-am pregatit un articol unde comparam un safari in Tanzania vs. O vacanta pe plajele din Zanzibar, ca tu sa faci alegerea potrivita tie!

Safari in Tanzania: experienta si aventura

Safari in Tanzania
Safari in Tanzania

Un sejur exotic in Tanzania este mai mult decat o simpla calatorie, este o aventura care iti ofera sansa de a intra in contact cu natura in forma ei cea mai pura. Poti opta pentru un safari pe jos, in care vei fi inconjurat de linistea savanei si vei avea sansa de a observa animalele in habitatul lor natural.

Daca doresti un pic de adrenalina, poti alege un safari cu jeepul, care iti permite sa te apropii de animale precum lei, elefanti, girafe si rinoceri. Îti propunem sa petreci Craciunul intr-o vacanta in safari in Tanzania, in care te vei bucura de peisajele de poveste, departe de agitatia cotidiana.

Pentru o experienta cu adevarat unica, exista si optiunea de a face un safari cu balonul cu aer cald, de unde poti admira peisajul impresionant al parcurilor nationale Serengeti, Ngorongoro sau Tarangire.

Cel mai bun moment pentru a merge in safari in Tanzania este in sezonul uscat, cand animalele sunt mai usor de observat. Daca n-ai nimerit sezonul bun pentru o vacanta in Tanzania, incearca un sejur in Europa! În bagajul tau nu trebuie sa lipseasca hainele lejere, de culoare deschisa, crema de protectie solara, palarie, ochelari de soare, binoclu si, bineinteles, aparatul de fotografiat.

Poti vizita satele Maasai, unde vei avea ocazia sa inveti despre traditiile si obiceiurile locale. Participarea la dansuri si muzica traditionala este o modalitate excelenta de a te conecta culturii locale. De asemenea, vei avea oportunitatea de a cumpara mestesuguri care sunt o amintire perfecta a calatoriei tale in Tanzania.

Activitati si atractii

Muntele Kilimanjaro
Muntele Kilimanjaro

Cele mai populare destinatii pentru safari sunt Parcul National Serengeti si Craterul Ngorongoro, unde ai sansa sa vezi cele ,,Cinci Mari” ale Africii: leul, elefantul, bivolul, leoparadul si rinocerul. În Serengeti, poti asista la marea migratie a gnurilor, un spectacol care aduna peste 1,5 milioane de animale in miscare.

Pentru iubitorii de aventura, Tanzania ofera ocazia de a urca pe Muntele Kilimanjaro, cel mai inalt varf din Africa. De asemenea, scufundarile in apele cristaline ale Oceanului Indian sunt o alegere populara daca doretti sa explorezi recifele de corali si viata marina diversa.

Vacanta pe plaja in Zanzibar: experienta si relaxare

Vacanta pe plaja in Zanzibar
Vacanta pe plaja in Zanzibar

Vacanta pe plaja din Zanzibar in iulie nu inseamna doar explorare si aventura, ci si relaxare. Aceasta insula este locul perfect pentru a te relaxa, fie ca vrei sa te bronzezi pe plaja, sa citesti o carte in tihna sau sa te bucuri de un masaj la SPA.

Stone Town este cunoscut pentru arhitectura sa unica, cultura locala bogata, muzica traditionala Taarab si pietele animate. În Stone Town poti explora stradutele inguste, poti vizita vechi case arabe si bazaruri.

Deliciile culinare pe care le poti experimenta aici includ fructe de mare proaspete, fructe tropicale si mancaruri locale precum pilau sau biryani. Multe restaurante ofera cursuri de gatit, unde poti invata sa prepari aceste delicatese.

Activitati si atractii

Oceanul Indian in Zanzibar
Oceanul Indian in Zanzibar

Prison Island, cunoscuta si sub numele de Changuu Island, este situata la doar cativa kilometri de Stone Town. Insula este renumita pentru populatia sa de broaste testoase gigante. Aceste broaste testoase Aldabra, aduse din Seychelles, pot trai peste 100 de ani si sunt o atractie majora pentru vizitatori. Pe langa observarea si hranirea broastelor testoase, insula ofera si ocazia de a explora cladirile istorice, inclusiv o fosta inchisoare si o statie de carantina.

Pentru iubitorii de scufundari si snorkeling, Mnemba Atoll este inconjurata de un recif de corali spectaculos, care gazduieste o diversitate de viata marina. Delfinii, testoasele marine, pestii colorati si coralii vii fac parte din peisajul subacvatic fascinant. Excursiile de o zi includ adesea snorkeling, scufundari si pranzuri pe plaja, oferind o experienta completa.

Desi este putin mai departe, Mafia Island merita vizitata pentru experientele sale unice. Parcul Marin Mafia este un sanctuar pentru viata marina si ofera oportunitati excelente pentru scufundari, snorkeling si observarea rechinilor-balena. Insula are un ritm de viata mai lent si este perfecta pentru cei care doresc sa se deconecteze si sa se relaxeze in mijlocul naturii.

Datorita vanturilor constante si a apei calde, Zanzibar este o destinatie perfecta pentru windsurfing si kitesurfing. Plajele din Paje si Jambiani sunt renumite pentru conditiile lor excelente pentru aceste sporturi. Exista scoli si centre de inchiriere care ofera lectii pentru incepatori si echipamente pentru practicantii experimentati. Apele clare si vanturile previzibile fac din aceste sporturi o experienta plina de adrenalina si distractie.

Pentru pasionatii de pescuit, Zanzibar ofera oportunitati de pescuit sportiv in larg. Excursiile de pescuit iti permit sa capturezi specii precum tonul, dorada, marlinul si baracuda. Multe companii de turism organizeaza excursii de pescuit de o zi sau de jumatate de zi, echipate cu barci moderne si ghizi experimentati.

Daca preferi activitatile mai relaxante, croazierele cu dhow (barca traditionala cu vele) sunt perfecte pentru a te bucura de peisajele spectaculoase ale Zanzibarului. Croazierele la apus sunt deosebit de populare, oferind o experienta romantica si memorabila. Aceste excursii te duc pe apele calme ale oceanului, unde poti savura bauturi racoritoare in timp ce soarele apune peste orizont.

Care este alegerea perfecta pentru tine?

Safari in Tanzania ar putea fi potrivit pentru tine daca:

  • esti pasionat de natura si aventura;
  • iti doresti sa vezi fauna salbatica in mediul sau natural;
  • esti interesat de experiente culturale autentice si intalniri cu triburile locale.

Vacanta pe plaja in Zanzibar ar putea fi potrivita pentru tine daca:

  • preferi relaxarea pe plaje tropicale si activitatile acvatice;
  • esti pasionat de scufundari si snorkeling;
  • Îti doresti o vacanta de familie.

De ce sa alegi intre cele doua? Poti avea cea mai buna experienta combinand un safari palpitant in Tanzania cu o vacanta relaxanta pe plajele din Zanzibar. Aceasta combinatie iti permite sa explorezi diversitatea si frumusetea unica a acestor destinatii remarcabile, oferindu-ti o vacanta completa si de neuitat.

Decizia este a ta! Indiferent de alegerea pe care o faci, atat Tanzania, cat si Zanzibar iti vor oferi amintiri unice si experiente extraordinare. Fie ca vrei sa traiesti aventuri in salbaticie sau sa te relaxezi pe plaje paradisiace, aceste destinatii iti vor satisface toate dorintele de vacanta.

 

Alege cele mai potrivite vacante pentru tine cu oferte speciale in Tanzania si Zanzibar!


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up