•  
  •  
  •  
  •  

Dincolo de un renume binecunoscut de „rai pe pamant”, Seychelles continua sa impresioneze turistii din toata lumea atat prin bogatia naturii, cat si prin sumedenia de activitati pe care le ofera. Inca mai ai indoieli ca aceasta este destinatia potrivita si pentru tine? Uite, iti aducem chiar din Oceanul Indian inca 10 motive ca sa incepi sa-ti planuiesti vacanta in Seychelles chiar astazi!

1. E mai usor de ajuns ca niciodata.

Mai stii vremurile in care, doar ca sa ajungi pana aici, iti lua doua zile? Avioane diferite, escale mai scurte sau mai lungi, cu mult timp petrecut prin aeroporturi? Noi ni le aducem aminte perfect si tocmai de aceea acum avem senzatia ca Seychelles s-a mutat cumva mai aproape de noi, odata cu introducerea zborurilor charter. in nici opt ore de zbor din Bucuresti, esti deja primit cu bratele deschise in Mahe. Sau, mai bine zis, in Paradis!

Zbor Charter
Zbor Charter

2. Clima e ideala. Oricand!

Seychelles este una dintre putinele destinatii de pe Glob care se bucura de o vreme excelenta tot timpul anului, asa ca nu conteaza cand vrei sa calatoresti. Ferit de musoni, ploi de lunga durata si fenomene extreme, arhipelagul te intampina cu soare, briza calda si dimineti proaspete ca de primavara. Vremea buna e garantata!

Silhouette
Silhouette

3. Arhipelagul are insule deosebite

Ceea ce face Seychelles si mai atractiv sunt insulele extrem de diverse, care si-au dezvoltat o personalitate proprie. Daca iti place agitatia, alegi Mahe. Daca vrei liniste si pace, mergi pe La Digue. Daca vrei cate putin din toate, Praslin e ideala. Sau, poate visezi sa-ti petreci cateva zile pe o insula pustie. Nimic mai simplu! ti-am povestit despre cele mai incantatoare 7 insule din Seychelles ca sa stii unde trebuie sa ajungi.

Praslin
Praslin

4. Cultura creola e fascinanta

Populatia arhipelagului este de origine creola, initial un mix intre colonistii francezi si sclavii africani. In timp, alte popoare au prins radacini aici: din India, Regatul Unit, China, Peninsula Araba si parti din Africa. Iar astazi, toti si-au cladit o singura cultura si traiesc intr-o armonie molipsitoare, indiferent daca sunt descendenti de sclavi, exploratori europeni, pirati sau comercianti. 90% din populatie traieste pe Insula Mahe si este foarte usor sa te afunzi in stilul lor de viata: cu muzica, dans si arte vechi, dar si cu o gastronomie care a preluat tot ce e mai delicios din toate culturile existente.

Cultura creola
Cultura creola

5. Vegetatia e un spectacol in sine

Jungle inalte ca in filmele fantastice transformate in parcuri naturale, paduri de palmieri unice in lume, puncte de belvedere din care poti admira miile de nuante de verde, flori cu forme nemaivazute de toate culorile, fructe tropicale cu gust divin si plante unice pe pamant – toate asteapta sa le descoperi! Nu uita de faimosul Coco de Mer, cea mai mare nuca din lume; e si simbolul tarii!

Coco de Mer
Coco de Mer

6. Lumea animalelor de aici e unica pe Glob.

Seychelles este casa unor specii pe care nu le vei mai gasi niciunde pentru ca a fost de-a lungul timpului un teritoriu foarte izolat si ferit. Printre cele mai fascinante sunt testoasele gigant: testoasa Aldabra (o vei intalni des), dar si testoasa Gigantica de Seychelles si testoasa Arnold – ambele pe cale de disparitie, cu doar cateva exemplare. Apoi, vei vedea nenumarate pasari, printre care specii rare – fii cu ochii pe pasarea neagra cu coada lunga, o specie endemica (Terpsiphone corvina – Mucatarul din paradisul din Seychelles). Si nu te teme cand intalnesti crabi-gigant!

Testoasa Aldabra
Testoasa Aldabra

7. Sub apa, creaturile marine si coralii fac parada.

Oceanul Indian este un loc incredibil de bogat atunci cand vine vorba de a descoperi viata marina datorita temperaturilor prielnice si curentilor calzi ce se plimba agale printre insule. Astfel, aici se dezvolta o varietate spectaculoasa de specii de corali ce atrage, la randul ei, cele mai interesante creaturi marine pe care le poti descoperi chiar tu la snorkeling si scufundari.

Lumea marina
Lumea marina

8. Aici sunt cele mai frumoase plaje din lume.

Asa spun turistii, iar noi nu avem de gand sa-i contrazicem pentru ca si noi ne-am lasat vrajiti de plajele fine si stralucitoare din Seychelles. Au toate ingredientele: nisip alb, ape turcoaz, paduri de palmieri ce-ti tin umbra si stanci de granit cu forme deosebite, care decoreaza plajele. Golfuri unice, limbi de pamant ce ies la suprafata la reflux si, ce e cel mai important, oriunde ai fi, esti aproape de una dintre aceste plaje deosebite. Iar, daca ne uitam pe topurile internationale, gasim Anse Source D’Argent (cea mai fotografiata plaja de pe planeta) si Anse Lazio (cea mai frumoasa plaja din lume).

Anse Source D’Argent
Anse Source D’Argent

9. La resorturi, ai parte de eleganță și autenticitate.

Seychelles are cazari ce se potrivesc pentru toate gusturile, in jurul unor concepte greu de refuzat: relaxare, culoare locala si gratie. La care sa adauga servicii impecabile si o politica orientata catre client. Tot ce ai de facut e sa alegi unde sa stai, apoi doar te lasi rasfatat o vacanta intreaga!

Resorturi
Resorturi

10. E o destinație foarte sigură.

Seychelles se lupta agresiv cu pandemia dupa masurile drastice pe care a fost nevoit sa le ia. Campania de vaccinare se desfasoara in forta, scopul statului fiind sa aiba toata populatia vaccinata cat mai curand posibil – chiar sunt pe primul loc, cu aproximativ 70%, potrivit platformei interactive a New York Times.

La Digue
La Digue

Indiferent daca alegi sa calatoresti singura, in doi sau cu familia si cei mici, Eturia ti-a pregatit o serie de pachete de vacanta ce includ zbor charter, cazare la resorturi atent selectionate, servicii premium, asigurarea medicala si storno, plus serviciu de urgenta 24/7.

Descopera vacantele Eturia in Seychelles:

Vacante Seychelles – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up