•  
  •  
  •  
  •  

Bineinteles, cand planuiesti o vacanta departe, vrei – dincolo de relaxare – sa vizitezi cele mai emblematice si surprinzatoare locuri. Iar Ocho Rios din Jamaica are din plin cu ce se lauda!

Jamaica este a treia insula ca marime din Caraibe, iar numele sau s-ar traduce astazi din limba indigenilor ca „pamantul izvoarelor”, ceea ce deja ne sugereaza un colt de paradis pe care merita sa-l vizitezi. Cu zeci de kilometri de plaje albe si fine – unele animate, pline de viata si condimentate cu muzica reggae, altele aproape salbatice si linistite – n-ai cum sa te plictisesti vreo clipa! Iar, cum zona favorita a calatorilor este Ocho Rios, noi vrem sa-ti povestim ce poti explora in aceasta zona cand iti faci curaj sa te desparti de baldachinul confortabil de pe plaja.

Ocho Rios, Jamaica
Ocho Rios, Jamaica

Ce locuri din Ocho Rios iubim noi?

Ocho Rios este una dintre cele mai importante statiuni turistice din Jamaica. Esta o zona mai linistita decat Montego Bay, dar mai activa decat Negril, imbinand energiile amandurora, asa ca nu e greu de inteles de ce turistii o prefera. Atunci cand stai aici, trebuie sa vizitezi:

Cascadele Raului Dunn (Dunn’s River Falls)

Sunt printre cele mai fotografiate atractii din Jamaica. Dunn’s River Falls cuprind 180 de metri de cascade terasate pe care poti urca si inota in piscinele naturale create la baza sale. Mai mult, cascadele se afla la maximum 10 minute cu masina de statiune.

Dunn's River Falls, Jamaica
Dunn’s River Falls, Jamaica

Satul Nine Mile

Daca esti fan Bob Marely, sigur vrei vrea sa ajungi in satul sau natal! Doar o ora cu masina te desparte de acest loc de pelerinaj al fanilor. Aici poti vizita un mic muzeu, casa in care a copilarit, dar si mausoleul unde este inhumat.

Bazinul Albastru (The Blue Hole)

La 25 de minute de mers cu masina din Ocho Rios, vei gasi o alta minune a naturii: The Blue Hole, adica o serie de bazine alimentate de cascade ce curg din munti, prin jungla luxurianta. Apa turcoaz iti incanta privirea. Cu cat urci mai sus, cu atat e mai gol, iar privelistea mai fascinanta. De asemenea, si aici te poti racori si avea parte de ceva adrenalina: vei gasi corzi de pe care poti sari direct in apa!

The Blue Hole, Jamaica
The Blue Hole, Jamaica

Golful Delfinilor

La cateva minute de Ocho Rios, vei gasi Dolphin Cove, un parc marin care iti ofera intalniri indeaproape cu gratioasele animale. Aici, mai poti face snorkeling sau poti vasli dintr-un caiac cu fund de stilca, in timp ce admiri minunile marine. Dincolo de delfini, in acest parc natural vei mai vedea camile, rechini, iguane si pasari tropicale.

Dolphin Cove, Jamaica
Dolphin Cove, Jamaica

Casa Firefly

La nici o ora de Ocho Rios, gasesti cel despre care se spune ca e cel mai spectaculos peisaj al unui golf din Jamaica! Urcata pe un deal de pe coasta de nord a Jamaicai, casa de aici a fost construita de marele scenarist britanic Sir Noël Coward care, in timpul unei vizite, s-a indragostit de aceasta insula. Iar terenul i-a apartinut controversatului pirat Henry Morgan.

Casa e foarte mica si simpla, cu un singur dormitor si privelistile sunt spre Golful Albastru. Aici, fotografiile, picturile si pianele sale sunt asa cum au fost lasate. Un tur ghidat te va plimba prin creatia lui Coward, dar si prin legendele lui Morgan.

Cascadele si Gradinile Raului testoasei

15 acri de gradini la malul muntelui, 14 cascade, mici piscine, hamace, pasari exorice si un iaz cu pesti koi – o plimbare aici poate fi o adevarata terapie. Locul se afla chiar in statiune!

Botanical Gardens, Jamaica
Botanical Gardens, Jamaica

Rafting pe Raul Alb

Daca iubesti activitatile acvatice, acesta va fi un loc special pentru tine! Fa-ti timp pentru o plimbare pe raul limpede ca un cristal in timp ce te bucuri de peisajul tropical. Cum turele nu sunt deloc dificile, activitatea e recomandata pentru toata familia. Traseele pleaca de la 30 minute de Ocho Rios.

White River, Jamaica
White River, Jamaica

Drumul Fern Gully

Chiar la 10 minute sud de Ocho Rios, dai de faimosul Fern Gully, un drum sinuos de cinci kilometri, construit pe o veche albie de rau. Aici, aflat la volan, portalul spre universul padurilor tropicale ti se deschide numaidecat: ferigile imense iti fac umbra, creandu-ti un tunel, copacii parca sunt incremeniti de mii de ani, iar mirosul de umed si proaspat e terapie curata.

Pesterile Green Grotto

Cele mai cunoscute pesteri de calcar din Jamaica sunt chiar la 30 de minute de Ocho Rios. Dincolo de creatia naturii, vei afla si ca grotele au fost folosite de indigenii Arawak, a sclavilor ce s-au ascuns de colonistii spanioli si a colonistilor spanioli care s-au ascuns de britanici. Tot aici a fost filmat si unul dintre filmele Bond. Astazi, e un loc turistic in care se fac tururi ghidate. Daca ai noroc, poti vedea lilieci sau serpi.

Green Grotto, Jamaica
Green Grotto, Jamaica

Rainforest Adventures Mystic Mountain

De cand nu ai mai fost intr-un parc de distractii? Dar intr-unul aflat in inima padurii tropicale? Cu tot felul de atractii, vei trai cele mai diverse aventuri. Exploreaza cerul din telescaunul ce trece pe deasupra junglei, bucura-te de privelisti ce-ti taie respiratia, ia un roller-coaster pana jos sau zboara printre copaci, pe tiroliana. Gasesti si ATV-uri electrice, tobogane de apa si trasee de tot felul. Parcul e chiar in afara statiunii Ocho Rios.

Adventure Park, Jamaica
Adventure Park, Jamaica

 

Vrei sa vezi toate aceste locuri?

Descopera vacantele Eturia in Jamaica:

Vacante Jamaica – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up