•  
  •  
  •  
  •  

Costa Rica e mereu in topul celor mai frumoase si fericite tari din lume si tocmai de aceea imi face o deosebita placere sa ma intorc acolo de fiecare data. Incantati sunt si turistii care, dincolo de minunile naturii, pot profita si de o calatorie cu restrictii minime.

Cum la intoarcerea mea in tara am primit o sumedenie de intrebari legate de experienta mea in Costa Rica, vreau sa le raspund tuturor prin acest material si sper ca, in curand, ne vom intalni acolo!

La Paz, Costa Rica
La Paz, Costa Rica

Mai intai, vreau sa va marturisesc ca oricate tari mai explorez, Costa Rica ramane in topul destinatiilor mele preferate, ciar pe locul al doulea, pe primul fiind tara mea de origine, Cuba. Pe următoarele locuri se află Namibia, Peru si Tanzania. Da, topul acesta se poate modifica oricand, insa, in momentul de fata, chiar asa arata. Eu sunt genul de calator care prefera destinatiile in care se pot vizita obiective turistice sau unde este implicata natura. Nu imi place sa stau doar la plaja, prefer sa am optiuni de a vizita locuri interesante pentru a-mi hrani sufletul cu noi perspective despre viata.

Poas, Costa Rica
Poas, Costa Rica

Cateva sentimente aduse din Costa Rica

Dar sa ne intoarcem la Cosa Rica. Destinatia iti ofera un vibe care nu poate fi descris in cuvinte. Trebuie sa fii in Costa Rica ca sa intelegi acest sentiment de libertate si de armonie pe care il ai atunci cand esti acolo. Ador respectul lor fata de natura si doar in Costa Rica am realizat ca in alte tari nu se face mai mult pentru ca nu se doreste.

Tortuguero, Costa Rica
Tortuguero, Costa Rica

Pura Vida!” este fraza cea mai folosita de localnici si inseamna Viata Pura, exact asa traiesc ei. Sunt mereu cu gandul de a face din fiecare zi una memorabilia. Aceasta fraza a fost adaptata de la un film mexican, in care personajul principal era considerat un om ghinionist. Mereu, dupa fiecare esec, spunea prietenilor sai „PURA VIDA!” si aceasta fraza ii dadea forta necesara pentru a incepe o noua zi cu cat mai mult optimism posibil. Locuitorii din Costa Rica au preluat fraza pentru comunicarea lor si pentru incurajarea de care este nevoie in fiecare zi. Azi, se foloseste ca un salut sau o urare. Poate si faptul ca auzi in fiecare zi aceasta expresie incepi sa intri in ritmul lor optimist si plin de voie buna.

Tortuguero, Costa Rica
Tortuguero, Costa Rica

Conditii de calatorie in Costa Rica in pandemie

Conditiille de calatorie in Costa Rica par complicate, dar, in realitate, sunt chiar simple.

Ai nevoie de:

  • Asigurare Medicala – care trebuie sa acopere cheltuielile medicale si carantina in valoare de minimum 50.000 USD. Aceasta asigurare este pusa la dispozitie de statul costarican. In functie de perioada, se va calcula costul politei. Asigurarile pot fi achizitionte aici sau aici.
  • Formular de Sanatate (Pase de Salud) – pe care il poti completa cu 48 de ore inainte de plecare aici. Dupa completarea formularului, va fi generat un cod QR care trebuie pastrat pentru ca acesta va fi verificat la imbarcare impreuna cu asigurarea medicala. La sosire in Costa Rica, acest formular va fi verificat inca o data.
Tortuguero, Costa Rica
Tortuguero, Costa Rica

Destinatia nu solicita test PCR pentru calatorie, insa in Costa Rica se tine cont de toate procedurile pentru a evita raspandirea virusului, si anume:

  • Masca este obligatorie in spatiile publice;
  • Se tine cont de distantarea sociala in locurile aglomerate;
  • Rezervarile pentru parcurile nationale se fac in functie de disponibilitate si numarul de vizitatori. Asta inseamna ca timpul de asteptare pentru a intra intr-un parc national poate fi intre 5 si 60 de minute;
  • Plajele publice au un orar stabilit. Dupa o anumita ora nu este permisa intrarea in zonele de plaja;
  • Toate restaurantele sunt deschise si opereaza la 50% din capacitate;
  • In fiecare incapere sunt amplasate lavoare si este obligatoriu ca inainte de intrare sa te speli pe maini. Pe langa lavoar, vei avea si dezinfectant la dispozitie.
Manuel Antonio, Costa Rica
Manuel Antonio, Costa Rica

Cand sa vizitezi Costa Rica

Costa Rica poate fi vizitata oricand, insa depinde foarte mult ce doresti sa vizitezi din aceasta destinatie. Astfel, trebuie sa-ti alegi perioada in functie de dorintele tale:

  • decembrie – aprilie este sezonul uscat in zona Pacificului;
  • august – noiembrie este perioada pentru a observa migrarea pasarilor
  • iulie – octombrie e perioada potrivita pentru a observa depunerea oualelor broastelor testoase in zona Tortuguero;
  • iulie – octombrie si decembrie – martie sunt totodată perioadele ideale pentru observarea balenelor in zona Oceanului Pacific.
Tortuguero, Costa Rica
Tortuguero, Costa Rica

Ce tip de turism gasesti in Costa Rica

Destinatia este specializata in turismul ecologic. Atractiile principale sunt flora si fauna locale. Se face un tip de turism in care se discuta foarte mult despre plante, vulcani, rauri, paduri, insecte, reptile, pasari. Acestea sunt subiectele principale si, daca asta te atrage, atunci Costa Rica este destinatia potrivita.

Tortuguero, Costa Rica
Tortuguero, Costa Rica

Surfing-ul este o activitate care atrage o mare parte dintre turistii tineri. Majoritatea plajelor din Costa Rica sunt ideale pentru acest sport. O sa gasesti zone special amenajate pentru aceste activitati si nu sunt recomandate ca plaje de relaxare.

Majoritatea turistilor vin din Statele Unite – din acest motiv, multe hoteluri sunt amenajate dupa stilul lor de vacanta. Piata imobiliara din Costa Rica s-a adaptat cerintelor pensionarilor americani care aleg sa se retraga aici.

Arenal, Costa Rica
Arenal, Costa Rica

Unde te cazezi in Costa Rica

Pentru cazare, ai o paleta ampla de posibilitati. Pentru piata americana, Airbnb-ul este varianta preferata si vei gasi aceste cazari in toata tara. Atunci cand vei calatori mai adanc in natura si vei explora fauna si flora acestei tari, iti recomand sa te cazezi in lodge-uri. De exemplu, in Tortuguero, lodge-urile iti ofera – pe langa facilitatile incluse in pachetul turistic – si excursiile esentiale.

Vei gasi si variante de cazari de lux peste tot si aici ma refer la hoteluri si lodge-uri de 5*. Turismul in Costa Rica este pregatit, organizat si foarte bine pus la punct.

San Jose, Costa Rica
San Jose, Costa Rica

Preturi orientative in Costa Rica

  • Magneti: 3 – 10 USD
  • Tricouri: 10 – 25 USD
  • Sepci: 10 – 30 USD
  • Plusuri: 4 – 35 USD (depinde de dimensiune)
  • Cafea: 9 – 20 USD
  • Rom: 5 – 100 USD (depinde de rom si de vechime)
  • Pranz & Cina: 10 – 55 USD/persoana (depinde de restaurant. Poate fi si mai scump)
Tortuguero, Costa Rica
Tortuguero, Costa Rica

Si mai multe curiozitati despre Costa Rica

Este cel mai mare exportator de ananas din lume;

Este al doilea exportator de banane din lume dupa Ecuador;

Este cel mai mare exportator de plante ornamentale pentru piata americana;

Este recunoscuta pentru calitatea cafelei din regiunea centrala tarii;

Toate produsele folosite in tara sunt biodegradabile;

Este o tara foarte, foarte curata unde rar gasim gunoi pe strada.

Costa Rica nu merita povestita, ci traita! Asa ca te invit sa o descoperim impreuna cand este organizat urmatorul grup Eturia. Nu mai sta pe ganduri, hai cu mine sa descoperim Costa Rica! Pura Vida, chicos!

Arenal, Costa Rica
Arenal, Costa Rica

Descopera vacantele Eturia in Costa Rica:

⇒ Vacante Costa Rica – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up