•  
  •  
  •  
  •  

Capitala Austriei poate sa iti spuna multe povesti: cu neamuri imparatesti si istoriile lor impresionante, cu arta recunoscuta pe tot mapamondul, cu bucatarie marcata de secole de cuceriri, cu descoperiri de vis pentru cei mici.

Depinde ce iti doresti, caci restul se planifica imediat.

Cu mai multe zboruri zilnic spre Viena, acest loc este usor accesibil, atat ca durata a calatoriei, cat si a costului. Recomand acest zbor mai ales familiilor cu copii.

 

Cazare? Desigur, mii de optiuni, in functie de ceea ce iti doresti sa vizitezi. Chiar daca alegi o cazare departe de renumitul centru, metroul conecteaza toata metropola cu o mare iscusinta. Iar daca iti doresti sa ai confort la transferuri prin oras, un serviciul shuttle VIP te poate duce usor in locurile la care ai visat, intr-o masina de vis😊, pusa la dispozitie de cei de la Austrian Leading Sights.

Daca am vorbit despre transport si cazare, iata top 10 activitati pe care nu trebuie sa le ratezi in Viena:
1. Art, art, art

Viziteaza Kunsthistorisches Museum si te vei bucura de exponate consacrate aflate in portofoliu si devenite un punct de atractie pentru oricine ajunge in Viena. Dar, pe langa acestea, vei admira expozitii noi, revolutionare, metafore ale modernitatii. Nu rata Muzeul Sisi, descopera povestea iubitei imparatese Elisabeta a Bavariei sau Sissi. Fascinanta ei viata este surprinsa prin mobilier, tinute, poezii, notite, muzica si multe altele.

2. O vizita la palat

Oricine ajunge la Viena nu trebuie sa rateze palatul Schonbrunn, alaturi de Pavilionul Imperial si Orangeria, unul dintre cele mai frumoase constructii arhitecturale in stil baroc din Europa. Povestea palatului incepe la 1642, dar, in urma asediului Vienei, acesta a fost refacut sub imparateasa Maria Tereza la 1743. Astazi, datorita semnificatiei sale istorice, amenajarii sale unice si a mobilierului magnific, palatul este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO si merita vizitat in tihna pentru a admira cum secolele si-au pus amprenta asupra lui.

3. A spus cineva Zoo?

Pentru cei mici si mari, iubitori deopotriva de admirat specii din toata lumea, minunata ZOO din Viena te invita sa regasesti specii din toata lumea printre pavilioanele palatului Schonbrunn. De la pui de koala, girafe, ursi, diverse specii de maimute, reptile de pe tot globul si pana la elefanti, mari pisici, acest loc este surprinzator pentru orice om pasionat de biodiversitatea planetei.

 4. Fine dining

De la celebrul snitel vienez si pana la mancarea thai, de la strudelul cu mere si pana la wurst-ul savurat in pietele orasului, mancarea de care te poti bucura in Viena este una pe cat de diversa, pe atat de delicioasa.

Nu trebuie ratata o cina la restaurantul Salonplafond, aflat in incinta MAK. Vei avea parte de o experienta rafinata si autentica. Un loc cu o arhitectura imperiala, adus intr-o zona eclectica extrem de eleganta si jucausa in acelasi timp. Iar mancarea si cocktail-urile se aliniaza aceluiasi standard de bun-gust, la propriu. Si daca tot pomeneam de snitel, trebuie sa ajungi cu siguranta la Meissl & Schadn, locul unde Freud savura cel mai bun snitel de vitel si unde se spune ca se poate degusta unul dintre cele mai savuroase strudele cu mere.

5. Shopping in style

Pe langa muzee incredibile, atractii felurite, cafenele din secolul XIX, Viena este si o capitala care te inspira sa faci cumparaturi in orice moment al anului. Poti gasi aproape orice aici, de la suvenirul perfect, pana la cel item lipsa din dressing, de la obiecte de design internior si pana la colectii de albume de arta. Daca te aventurezi pe stradutele din centru si nu numai, vei intra prin magazine de antichitati, librarii venite din alte timpuri si buticuri incarcate de arta si culoare. De la cumparaturi modeste, pana la achizitii de lux, centrul metropolei austriece are grija ca orice turist sa plece din Viena cu cel putin un obiect de suflet.

 

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up