•  
  •  
  •  
  •  

Sri Lanka are foarte multe de oferit, dar ceea ce m-a cucerit cel mai mult a fost natura, care este absolut spectaculoasa. De la jungla tropicala din zonele joase si plantatiile de orez pana la muntii verzi, impanziti de zeci de cascade si plantatiile de ceai, Sri Lanka este o destinatie potrivita in special pentru iubitorii de natura.

Pe mine, m-a dus cu gandul la Bali, deoarece am descoperit multe similitudini intre peisaje, dar sigur ca orice destinatie are ceva aparte, iar Sri Lanka mi-a transmis o emotie unica. Localnicii sunt oameni deosebit de amabili si primitori, calzi si zambitori. Datorita lor, dar si naturii luxuriante, faunei bogate si bucatariei delicioase, aceasta destinatie merita sa fie descoperita.

Iata ce mi-a placut cel mai mult in circuitul in Sri Lanka:

Parcul National Habarana

Am avut, pentru prima data, ocazia sa observ elefantii in habitatul lor natural, in Parcul National Habarana. Parcul a fost declarat sanctuar al vietii salbatice. Cele trei ore de safari au trecut ca vantul. Pot spune ca a fost o experiența copleșitoare. Iubitorilor de animale in general, si iubitorilor de elefanti in mod special, le-o recomand cu drag.

Elefantii, o emblema a insulei
Elefantii, o emblema a insulei Sri Lanka

Ce m-a uimit foarte tare in Sri Lanka a fost sa vad elefanti salbatici pe drum. In timp ce parcurgeam distante mari intre localitati, masinile mergeau foarte incet, deoarece oricand putea traversa strada un… elefant. Erau si semene de circulatie care atrag atentia la elefanti si chiar am avut ocazia sa-i vad traversand de cateva ori.

Sigiriya

O atractie faimoasa a acestei frumoase tari, care mie mi-a placut extrem de mult, este capitala antica Sigiriya, cu citadela Lion Rock, aflata la o inaltime de 200 de metri. De la inaltime, se poate admira jungla de palmieri, drept recompensa efortului de a urca 1200 de trepte. Este cea mai spectaculoasa priveliste din intreaga Sri Lanka si, crede-ma, nu o sa iti para rau o secunda ca ai urcat!

Sigiriya
Sigiriya

Orasul a fost construit din piatra masiva, inconjurat de o retea extinsa de gradini si decorat cu fresce ce ilustreaza fecioarele care ar fi facut parte, conform miturilor, din haremul imparatului. Constructia citadelei, aflata in patrimoniul UNESCO, a durat doar sapte ani, a fost locuita timp de 18 ani si apoi uitata pentru mai mult de 1300 de ani. Astazi, din pacate, au ramas doar ruinele acestei minuni arhitecturale.

Peisajul este unic si, daca ai o conditie fizica buna, nu va fi greu sa urci treptele. Oricum, si persoanele mai in varsta pot urca. Privelistea fiind atat de frumoasa, se pot face multe pauze pentru odihna si pentru a te bucura de natura!

Priveliste verde la Sigiriya
Priveliste verde

Plantatii de ceai din Sri Lanka

Nu puteam sa parasesc Sri Lanka fara sa vizitez o plantatie si o fabrica ce produce faimosul ceai Ceylon, care poarta vechiul nume al insulei, Sri Lanka fiind unul dintre principalii producatori de ceai din lume. Pot spune ca a fost cea mai autentica experienta pe care am avut-o, deoarece pe plantatiile de ceai se aflau doamnele care culegeau ceaiul – am putut sa socializez cu ele si mi-au permis sa facem fotografii impreuna. Drept multumire, le-am ajutat si eu putin la culesul ceaiului!

La plantatiile de ceai
La plantatiile de ceai

Descopera vacantele Eturia in Sri Lanka:
Vacante Sri Lanka – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up