•  
  •  
  •  
  •  

Descoprind necunoscutul ramas…asta simti ca faci de indata ce ajungi intr-unul dintre cele mai ascunse, ignorate si misterioase regiuni de pe acest pamant: Papua Noua Guinee.

Desi mult mai aproape de realitatea turistica de cat suna – invecinandu-se cu Indonezia si aflata la nici 100 de kilometri de Australia –, aceasta jumatate de insula iti este ca un portal spre alte timpuri si civilizatii.

Cu mii de ani in urma, totul era la fel!

In aceasta regiune, scenele de film cu natura salbatica, deasa, inalta si exotica prind viata si te invita spre o timida explorare. De cum faci primii pasi, verdele fantastic – indiferent ca e vorba de jungla deasa, de savanele intinse sau padurile de mangrove – te cucereste si te impulsioneaza sa descoperi din ce in ce mai mult. Iar cand dai de infinitele culori ale orhideelor exotice si a fluturilor ce zburda la bazele cascadelor parca nedescoperite vreodata, vei ramane hipnotizat.

Papua Noua Guinee este un loc prea putin explorat, in ciuda sublimului natural si a culturii cu totul deosebite a indigenilor care locuiesc aceasta insula din vremuri atat de vechi, ca nici arheologii nu au ajuns la o concluzie exacta, ci doar aproximeaza ca sunt aici de aproximativ 40.000 de ani.

Trib din Papua Noua Guinee
Trib din Papua Noua Guinee

De la oras la comunitati izolate, cate putin din toate…

Orice incursiune in Papua Noua Guinee ar trebuie sa insemne un circuit in care sa faci cunostinta cu tot ce are de oferit – si totul e deosebit! Fiind una dintre cele mai putin descoperite tari de catre turisti, o experienta pe acest taram va fi intotdeauna aventuroasa si autentica!

Port Moresby

Capitala tarii, vazuta din departare, pare mai degraba un fel de statiune – deloc intinsa si inghesuita pe malul marii. De indata ce te avanti in mijlocul ei, contrastele te lasa faca cuvinte: de la cartiere de cladiri de birouri pana la cartiere ce arata ca satele sarace ale Asiei, fara curent electric; de la un mic port lin de yachturi la casute saracacioase ce stau pe piloni deasupra apelor Golfului Papua. Intre toate, viata locala vibreaza prin sunete si culori.

Port Moresby/© Yves - stock.adobe.com
Port Moresby/© Yves – stock.adobe.com

Muntele Hagen si Valea Wahgi

Aceasta zona trebuie sa fie un punct de reper pentru orice turist. Dincolo de peisajele unice ale regiunii, ai o intreaga cultura de descoperit. Bastinasii (tribul Melpa) practica agricultura inca din timpuri imemoriale: cafea, legume verzi, ceai, cartofi dulci, fasole, banane sau porumb. Cu 30.000 de ani in urma, tribul din Valea Wahgi se bucura de unele dintre cele mai avansate tehnici agricole din lume la acel moment, fiind si o forma de organizare sociala si politica. Iar aceste metode au sunt pastrate si astazi. Ii poti cunoaste pe cei din trib, multi pastrandu-si vechile obiceiuri ale picturilor pe fata, care, vizual, iti ofera un plus de culoare locala in adevaratul sens al cuvantului!

Sat din Papua Noua Guinee/ © michalknitl - stock.adobe.com
Sat din Papua Noua Guinee/ © michalknitl – stock.adobe.com

Raul Karawari

Ce zici de o plimbare cu canoele sculptate de localnici pe raul ce trece prin jungla tropicala? Cu siguranta, poate fi experienta vietii tale, mai ales ca in acest paradis al pasarilor exotice ai oportunitatea de a cunoaste viata autentic rurala. In aceste comunitati ce cu un secol in urma erau izolate, muzica, dansul, sculptura, gastronomia, ceremoniile sunt forme ale artei locale care te vor uimi si intriga in acelasi timp.

Pasarea Paradisului
Pasarea Paradisului

Insula Ali

Aici rar ajung vizitatori, desi sunt croaziere destul de dese in timpul sezonului. Asa ca orice turist va fi intampinat cu bucurie si cu voie buna – o ceremonie de muzica si dans, Sing-Sing, tinuta in costumele traditionale (care sunt facute doar din elemente naturale – frunze, nuiele, siraguri din scoici, textile naturale). Insula are cinci sate, toate pozitionate astfel incat drumurile dintre ele sa se intalneasca la o capela catolica. Fiind si o insula rupta din paradis, poti poposi cateva zile pentru un sejur relaxant, presarat cu snorkeling, diving printre magificii corali.

Sing sing
Sing sing

…vei cunoaste o cu totul alta lume!

Jungla tropicala si satele traditionale iti vor oferi o expeditie demna de un documentar. Plimbarile prin paduri si pe rau, demonstratiile culinare, sunetele tobelor imbinate cu trilurile pasarilor exotice, mestesugurile vechi de sute, mii de ani, triburile fascinante – toate acestea iti vor dezvalui uimitoarea cultura locala.

Te simti inspirat? Croim impreuna vacanta personlizata visata!

⇒ Descopera vacantele Eturia!


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up