•  
  •  
  •  
  •  

Cazarea devine, la fata locului, o parte extrem de importanta din vacanta noastra. Tipul serviciilor, curatenia, privelistea si siguranta pe care o ofera fiecare locatie va face diferenta unei calatorii lipsite de griji. Am profitat de turul meu din Kenya sa vizitez, sa inspectez si sa testez mai multe hoteluri si lodge-uri, astfel incat sa pot face cateva recomandari.

Nairobi

Tamarind Tree este un hotel de tranzit, perfect pentru o noapte. E un hotel corect de 4*, cu camere mari, mic dejun bogat, piscina, sala de fitness, wi-fi bun. Situat langa aeroportul domestic Wilson Tamarind Tree, este alegerea perfecta pentru cei care merg spre safari intrucat de aici decoleaza majoritatea zborurilor catre parcurile nationale din Kenya.

Nairobi Hotel Tamarind Tree

Nairobi Hotel Tamarind Tree

Parcul National Lacul Nakuru

Sarova Lion Hill Lodge este o proprietate foarte curata si cocheta, cu servicii premium, situata chiar in parcul national. Pe langa o priveliste spectaculoasa, are piscina incalzita si un mic spa. Gasim internet de buna calitate pe toata proprietatea si oameni serviabili, cu zambetul pe buze. E o alegere perfecta pentru familii cu copii.

Lake Nakuru Sarova Lion Hill Lodge

Lake Nakuru Sarova Lion Hill Lodge camera

Lake Nakuru Sarova Lion Hill Lodge

Rezervatia Nationala Masai Mara

Alegerea unui lodge in Masai Mara este destul de dificila, mai ales daca nu ai informatiile relevante sau pe cineva care sa ti le ofere. In acest moment, in zona sunt aproximativ 200 de lodge-uri. Alegerea unui lodge trebuie sa aiba in vedere, pe langa categoria lui (ca numar de stele), tipul (lodge sau tented camp) si amplasarea, care este extrem de importanta. Sunt lodge-uri in parc, lodge-uri pe granita parcului, altele in afara parcului. Sunt foarte multe private game reserve in Masai Mara, in fiecare din ele fiind un lodge de 5* sau luxury. Daca vrei sa petreci aici mai multe zile, iti recomand sa te cazezi in doua puncte: in partea de vest si in centru-est, mai exact pe malul Raului Mara.

Sopa Mara Lodge a fost deschis acum 32 de ani si este primul lodge din reteaua Sopa (unul dintre cele mai vechi lanturi hoteliere din Africa de Est si unul dintre primele din Masai Mara). Lodge-ul este in stil savana, clasic, cu bungalow-uri in forma de con, toate cu vedere catre savana. Camerele sunt mari si, desi complexul este destul de vechi, pare bine intretinut, iar serviciile si mancarea au o calitate inalta.

Maasai Mara Mara Sopa Lodge

Maasai Mara Mara Sopa Lodge

Keekorok Lodge este un loc de legenda. Deschis in 1962, acesta este primul lodge de safari din Masai Mara. Mai mult decat atat, este un lodge open space – singurul din acest parc natural! Adica nu are garduri electrice, precum celelalte, deci esti in mijlocul savanei si faci parte din ea in acelasi timp. Si asta se intampla in siguranta, pentru ca, intre 7PM si 6AM, cineva de la securitate te acompaniaza oriunde vrei sa mergi. Aici, la rasarit, se petrece un adevarat spectacol: sute de pasari isi combina trilurile pentru o muzica fara egal, aerul e racoros si parca imbogatit cu oxigen fata de ceea ce respiram in mod normal in Europa, iar lumina dinainte de rasarit, obscura si clara deopotriva, completeaza o senzatie de libertate si bucurie a simturilor. La Keekorok exista o hippo pool si o punte de lemn construita la inaltime, de doi kilometri lungime, de unde poti admira savana: hipopotami, antilope, zebre, gaste salbatice. Tot aici vei intalni si oameni din tribul masai.

Maasai Mara Keekorok Lodge

Maasai Mara Keekorok Lodge


Citeste si…

Kenya – Top 5 rezervatii naturale pentru un safari de vis

Sfaturi de calatorie pentru un safari in Africa

Safari in Tanzania – aventura in salbaticie


Mara Simba Lodge combina camerele clasice de caramida cu tented camp. Lodge-ul este asezat pe malul Raului Talek si camerele, mai ales cele de la etaj, ofera o priveliste fantastica asupra raului. De asemenea, corturile sunt asezate cu vedere la rau si este destul de usor sa vezi animalele chiar de pe terasa cortului. Desi nu te-ai astepta, fiind in mijlocul savanei, serviciile sunt de cinci stele.Tot aici se organizeaza, incepand cu ora 6:00, early morning safari: vezi rasaritul in savana si profiti de trezirea la viata a naturii pentru a vedea mai multe animale in actiune.

Maasai Mara Mara Simba Lodge

Maasai Mara Mara Simba Lodge

Maasai Mara Mara Simba Lodge

Sarova Mara Game Camp este genul de lodge tented (cu corturi) ideal pentru cei ce vor sa experimenteze o cazare in cort in Africa, dar, in acelasi timp, sa se simta si in siguranta. Corturile sunt inaltate pe podele de lemn moderne, bine construite. Baia e facuta din caramida, acoperisul e din lemn, iar cortul se inchide cu usa, nu cu fermoar. Practic, ai muzica naturii si aerul proaspat, dar si confortul unui lodge.

Complexul este imprejmuit cu gard electric, iar la masa sunt servite doar legume din propria ferma. Vei gasi amenajate mai multe puncte de observatie spre savana. Are wi-fi pe intreaga suprafata, spatiile sunt deschise si este extrem de curat. Se preteaza familiilor.

Maasai Mara Mara Sarova Tented Camp

Maasai Mara Mara Sarova Tented Camp

Ashnil Mara Lodge este construit pe malul Raului Mara si e un tented camp clasic, cu corturi instalate pe podele de lemn. Corturile spatioase, etanse, au terase cu priveliste peste tufisuri. De pe terasa barului se pot vedea hipoptami, crocodili si alte animale care vin la adapat. Mai jos de lodge este unul dintre vadurile de trecere ale antilopelor, astfel incat, de aici, se poate vedea usor acest spectacol. In timpul Marii Migratii, o noapte la acest lodge este cea mai buna alegere.

Maasai Mar Ashnil Mara Lodge

Maasai Mara Ashnil Mara Lodge

Lacul Naivasha

Naivasha Country Club uimeste prin panorama asupra Lacului Naivasha si prin cele cateva zebre care mai pasc in fata terasei. De la prima persoana care iti deschide poarta pana la intrarea in resort, cand vei fi asteptat cu prosoape fierbinti si cu o bautura delicioasa din hibiscus, vei fi impresionat. Naivasha Country Club este un loc incarcat de istorie: a fost construit in 1932, camerele sunt, intr-adevar, ceva mai vechi, insa sunt foarte bine intretinute si foarte curate. Face parte din lantul Sun Africa Hotels si serviciile sunt printre cele mai bune din intreaga lume.

Naivasha Naivasha Country Club

Naivasha Naivasha Country Club

Naivasha Naivasha Country Club

Pe malul lacului, sunt cateva corturi de lux sub numele de Kiboko Tented Camp. Zebre, antilope, girafe, maimute si zeci de specii de pasari pot fi zarite cu usurinta. Lacul este plin de hipopotami, iar seara este interzis sa te plimbi singur pentru a evita intalnirea cu ei sau chiar cu periculosul Bivol African, singurul animal care ucide din placere, nu din necesitate.

Naivasha Kiboko Tented Lodge

Naivasha Kiboko Tented Lodge

Parcul National Amboseli

Kibo Safari Camp este un tented lodge cu corturi generoase, camuflate in savana. Locul este decorat in stil pur autentic african si este situat la cateva minute de intrarea in Parcul National Amboseli. Mancarea si serviciile sunt si aici la standarde inalte.

Amboseli Kibo Safari Camp interior

Kibo Safari Camp Amboseli

Ol Tukay Lodge, una dintre cele mai bune optiuni pentru Amboseli, este un lodge clasic cu casute, foarte curat, cu servicii de inalta calitate si vedere panoramica spre savana. De multe ori, poti admira elefantii sau alte animale chiar de pe terasa bungalow-ului. De asemenea, toate spatiile comune sunt curate, aerisite si pline de vegetatie, contrastand cu vegetatia arida a parcului.

Amboseli Ol Tukay Lodge

Amboseli Ol Tukay Lodge

Parcul National Tsavo

Kilaguni Serena e un lodge de cinci stele foarte atractiv. Asezat langa un ochi de apa, ai privilegiul sa observi foarte multe animale chiar in timp ce iei masa sau te relaxezi pe balconul camerei. Lodge-ul are spatii generoase si, pe langa piscina si spa, pune la dispozitie biciclete, trasee de jogging, plimbari cu ghid in savana si multe altele. Este o buna optiune pentru familii.

Tsavo Vest Kilaguni Serena Safari Lodge

Tsavo Vest Kilaguni Serena Safari Lodge

Voyager Ziwani Tented Camp este situat chiar la intrarea in parcul national, intr-o zona de conservare cu multa fauna si baobabi. Cladit din corturi clasice bine construite, asezat pe malul unui mic lac, are o priveliste spectaculoasa si iti da posibilitatea sa admiri o mare varietate de pasari si hipopotami. In lac sunt si crocodili, astfel ca e indicat sa te plimbi cu atentie pe acolo. Serviciile sunt peste asteptari. Bucura-te de un foc de tabara pe malul lacului, admirand cerul minunat al noptii africane si ascultand concertele hipopotamilor!

Tsavo Vest Ziwani Voyager Camp

Tsavo Vest Ziwani Voyager Camp

Ashnil Aruba este un lodge cu bungalow-uri incapatoare si curate, ce au view panoramic catre savana, dar si cu cateva corturi de lux pentru cei ce vor sa incerce experienta unei apropieri mai mari de natura. Mancarea de aici este excelenta.

Tsavo Est Ashnil Aruba Lodge

Tsavo Est Ashnil Aruba Lodge


Citeste si…

Kenya – tips pentru o vacanta ideala

Diani Beach, cea mai frumoasa plaja din Kenya


Plaja Diani

Elewana Afrochic Collection, un hotel boutique-luxury cu numai zece camere, este situat pe o plaja paradisiaca. Ofera servicii personalizate 100% pentru fiecare client. Astfel, fiecare oaspete poate alege la ce ora sa serveasca masa, dar si unde sa i se puna masa (pe plaja, langa piscina sau la restaurant). Alte servicii personalizate sunt la dispozitia oaspetilor, astfel incat un sejur la acest hotel este cu adevarat o experienta rafinata.

Diani Beach Hotel Elewana Afrochic

Diani Beach Hotel Elewana Afrochic

Cu un stil autentic traditional, Swahili Beach Resort este hotelul perfect pentru clientii clasici. Are camere foarte mari; cele standard se afla in cladirea principala si nu au un aer foarte exotic, insa toate celelalte sunt situate in cladiri cu 4 camere impanzite pe proprietate si ascunse frumos printre palmieri. Resortul are 4 restaurante (general, japonez, indian si pe plaja) la care se poate servi cina. Mancarea este excelenta, iar meniul ofera de toate, de la mancare traditionala la mancaruri asiatice, paste si pizza. Plaja este frumoasa, piscinele sunt generoase, iar zona de club este un fel de adults only. Serviciile sunt foarte bune, wi-fi bun peste tot, iar privelistea este spectaculoasa din toate zonele resortului.

Diani Beach Swahili Beach Resort piscina

Diani Beach Swahili Beach Resort

Nomad by Sands este un minunat hotel de 5* boutique, cu cea mai frumoasa plaja din Diani Beach, cu camere mari, terase generoase si unul dintre cele mai bune restaurante din zona. Camerele sunt in bungalow-uri indviduale sau cladiri cu 4 camere si sunt structurate pe mai multe categorii. Cele mai frumoase sunt ocean view si beach view. Camerele din cladirea principala sunt, de asemenea, foarte frumoase, dar pot fi un pic mai galagioase. Hotelul are si PADI diving.

Diani Beach Hotel Nomad by Sands

Diani Beach Hotel Nomad by Sands

Diani Beach Hotel Nomad by Sands

Una dintre camere are o fantana in care, printr-o gaura din tavan, curge apa de ploaie. Arata incredibil si cred ca este o experienta uimitoare. Nu stiu cat de multa apa se aduna in timpul unei ploi torentiale, insa ideea este fabuloasa. Este de recomandat pentru cei care doresc luxury si cauta o proprietate ceva mai mare decat Elewana, cu mai multe optiuni pentru activitati. In plus, cum spuneam, plaja este minunata.


Descopera vacantele Eturia in Kenya

⇒ Vacante Kenya – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up