•  
  •  
  •  
  •  

Vizita noastra a inceput cu turul de oras in Kuala Lumpur unde am bifat cele mai importante atractii cum ar fi Moscheea Masijd Negara, Palatul Regal si celebrele Turnuri Petronas. Optional, am ales sa urcam in turnul Menara KL, inalt de 421 m. De sus poti sa admiri panorama orasului Kuala Lumpur, savurand un cocktail, si sa faci celebrele poze in cutia de sticla (sky-box).
Pentru shopping, va recomand Pavillion Shopping Mall, Berjaya Times Square sau Suria KLCC.

Calatoria noastra a continuat spre Pesterile Batu, care s-au format in formatiuni deluroase de calcar si care cuprind temple in interiorul lor. Cand ajungi acolo trebuie sa urci 272 de trepte ca sa poti vedea templele, timp in care esti acompaniat de maimutele ce asteapta mancare de la turisti.

Pentru templele vestite ale Indoneziei ne-am deplasat in Jogjakarta, un zbor ce a durat aproximativ 3 ore din Kuala Lumpur. Templul hindus Prambanan, restaurat de nenumarate ori ca urmare a cutremurelor din zona, si templul indonezian Borobudur sunt inscrise pe lista Patrimoniului UNESCO si aduna sute de turisti an de an.

Daca esti in Indonezia, nu ai cum sa ratezi Ubud-ul reprezentat de sate pitoresti, temple construite in jurul unor bai termale si terase de orez. Mergi la o plantatie de cafea si cacao si gusta cea mai buna cafea din lumea, cafeaua Luwak. Viziteaza regiunile Tabanan si Mengwi pentru terasele de orez si bucura-te de privelistea Templului Tanah Lot, construit din piatra pe o insula stancoasa si inconjurat de ape.

Daca vrei relaxare, incearca unul dintre masajele balineze sau bucura-te de plajele din zona Bali Sud. Pentru o cina cu fructe de mare iti recomand plaja Jimbaran, vei fi servit la lumina lumanarilor in acompaniamentul valurilor marii.

Din Bali am zburat in Singapore circa 3 ore. Singapore cuprinde numeroase atractii: parcuri zoologice, gradini impresionante, structuri istorice, hoteluri de lux si mancaruri delicioase. Am vizitat Parcul Merlion care ofera o priveliste deosebita asupra Golfului Marina, Gradina Botanica unde am admirat impresionanta Gradina cu Orhidee unde gasesti peste 3000 de orhidee aduse din America Centrala si de Sud.

Poti urca la barul hotelului Marina Bay Sands unde poti servi o bautura in timp ce te bucuri de o priveliste minunata asupra orasului. Daca vrei aventura, opteaza pentru un sfari pe timp de noapte.

In cazul in care ai mai multe zile la dispozitie, alege o excursie la Insula Sentosa. Acolo vei gasi cel mai mare parc de distractii din Asia, cel mai mare acvariu cu pesti tropicali, Parcul cu Fluturi si muzeul de ceara Madame Tussauds.

Seara poti admira spectacolul de lumini de la Gardens by the Bay sau poti lua cina in zona Clarke Quay unde sunt o multime de restaurante, ai de unde alege!

In cele trei tari vizitate am avut parte de experiente inedite si recomand aceste vizite tuturor celor care sunt pasionati de natura, cultura si orase futuriste.
Andreea Maftei


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up