• 24
  •  
  •  
  •  

Muzeele sunt un must-see in fiecare destinatie in care calatorim, insa, pentru a evita monotonia, putem alege dintre cele mai deosebite si inedite de fiecare data. Mai jos, va propunem un top al catorva dintre cele mai neobisnuite muzee din lume dedicate unor activitati sau creatii putin mai…altfel.

1. Muzeul Esecului –  Helsinborg, Suedia

Deschis in orasul Helsingborg, Muzeul Esecului ilustreaza importanta nereusitei in drumul spre progres si inovatie. Muzeul expune peste 70 de inventii esuate: de la pasta de dinti cu aroma de lasagna si Coca-Cola cu cafea pana la dispozitivul care vindeca jetlag-ul.

muzee
Sursa: Museum of Failure

2. Muzeul Spionajului – Washington, SUA

Muzeul Spionajului prezinta o istorie a acestei activitati din cele mai vechi timpuri (Roma si Grecia Antica) si pana in anii Razboiului Rece, iar vizitatorii acestuia se pot inscrie chiar si la o scoala de spioni unde vor afla cateva tehnici de obtinere a informatiilor.

Sursa: International Spy Museum

3. Muzeul Relatiilor Destramate – Zagreb, Croatia

Muzeul Relatiior Destramate  este un loc inedit, dedicat povestilor de dragoste esuate si expune marturii, scrisori si obiecte personale apartinand unor fosti indragostiti.

Sursa: Museum of Broken Relationships

4. Muzeul Zilei de Maine – Rio de Janeiro, Brazilia

Vizitatorii ce trec pragul Muzeului Zilei de Maine vor avea parte de experienta unui viitor digital, intr-un cadru futurist, spectaculos, sustinut de arhitectura SF a complexului.

Sursa: Museu do Amanha

5. Muzeul Cinematografiei – Torino, Italia

Gazduit in Mole Antonelliana – cladirea simbol a orasului italian Torino, opera a arhitectului Alessandro Antonelli (1863) -, Muzeul Cinematografiei expune istoria celei de-a saptea arta intr-o maniera inedita: pe verticala. Vizitatorii pot parcurge astfel cele sase etaje ale muzeului pentru a descoperi exponate din lumea filmului, piese din scenografii, costume, decoruri sau pot urmari proiectii cinematografice celebre.

muzee
Sursa: Museo Nazionale del Cinema

6. Muzeul Subacvatic – Cancun, Mexic

Situat in apele din preajma renumitei statiuni mexicane, Muzeul Subacvatic este un complex de 400 de statui si alte obiecte de decor expuse pe fundul apei cu scopul de a stimula dezvoltarea si inmultirea microorganismelor si a coralilor. Un tur al acestuia dureaza pana la doua ore si include 40 de minute de diving. Muzeul este organizat in trei galerii subacvatice: Punta Sam, Nizuc si Manchones.

Sursa: Museo Subacuatico de Arte

7. Muzeul Taiteilor Instant – Osaka, Japonia

Momofuku Ando Instant Ramen Museum prezinta o istorie a… taiteilor instant, atat de populari in bucataria japoneza. Intrarea este gratuita, iar pasionatii au la dispozitie un workshop pentru a-si pregati ei insisi o portie. Muzeul Taiteilor Instant expune multe tipuri de ramen create de-a lungul timpului si reproduce o coliba traditionala unde au fost produsi pentru prima data taiteii din care se face celebra supa.

Sursa: Cup Noodles Museum

Tu ce alte muzee interesante ai mai vizitat?


  • 24
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up