•  
  •  
  •  
  •  

Desi o tara mica, am fost surprinsa sa descopar cat de multe are Israel de oferit oricarui turist curios ce pleaca sa descopere locurile sale emblematice intr-un circuit. Acum ca m-am intors, mi-am facut un top patru al celor mai interesante destinatii pe care ti le recomand si tie!

Eilat
Eilat

Tel Aviv

Tel Aviv inseamna, in traducere din limba ebraica, Dealul Primaverii. Orasul are o istorie de numai 100 ani: locuitorii stravechiului Jaffa s-au mutat mai la nord, pentru a pune bazele unui oras nou, in 1909. Dupa Ierusalim, este cel mai mare oras din Israel, centru economic, de afaceri si cultural al tarii. Publicatii de renume adauga Tel Aviv pe harta celor mai bune locuri de vizitat din Israel.

Tel Aviv
Tel Aviv

Orasul este celebru pentru arhitectura in Stil Brauhaus, motiv pentru care se mai numeste „Orasul Alb”. Se estimeaza ca exista nu mai putin de 4.000 de astfel de cladiri. Plajele mediteraneene sunt clasificate ca fiind cele mai bune din lume, iar orasul are si cateva muzee de top, printre care Beth Hatefusoth, care prezinta lumii persecutiile asupra evreilor de-a lungul istoriei.

Ierusalim

Situat in muntii Iudeei, intre Marea Mediterana si tarmul de nord al Marii Moarte, Ierusalimul este unul dintre cele mai frumoase orase din Orientul Mijlociu, un loc pentru care de-a lungul timpului s-au dus razboaie si batalii cumplite. Acest loc sfant „Oras al Pacii”, gazduieste si accepta trei religii principale: crestinismul, iudaismul si islamismul. Daca vizitezi Ierusalimul, vei gasi un oras schimbat prea putin fata de cum arata cu secole in urma.

Ierusalim
Ierusalim

Partea veche a orasului – plina de biserici, sinagogi, moschei, locul unde se afla si Zidul Plangerii -, este mereu aglomerata, credinciosii din intreaga lume venind aici. Insa Ierusalimul nu este doar un oras sfant, ci si un loc unde gasesti un numar mare de magazine si piete, unde poti da peste adevarate chilipiruri. Ai nevoie de cateva zile pentru a descoperi unele dintre cele mai importante piete si bazaruri si pentru a intelege pasiunea pentru negociere a vanzatorilor, pasiune ce este legendara. Numarul si varietatea obiectivelor turistice din Ierusalim este de-a dreptul impresionanta, fie ca este vorba de muzee, fie de monumente istorice si lacasuri de cult.

Marea Moarta

Aflata intre Israel si Iordania, aceasta minune naturala s-a format in urma cu trei milioane de ani, iar singura apa curgatoare care o alimenteaza este Raul Iordan. Se numeste Marea Moarta, dar, de fapt, este un mare lac de sare in care se varsa Raul Iordan. Apa nu curge in alte lacuri, mari sau oceane. Continutul total de saruri a ajuns la 34.2%, aceasta fiind de 9.6 ori mai sarat decat oceanul planetar. Deoarece marea are proprietati medicinale, turismul medical este foarte dezvoltat.

Marea Moarta
Marea Moarta

Este recomandat sa nu ramai in mare mai mult de 20 de minute, dupa care este absolut necesar sa indepartezi solutia de sare cu ajutorul dusurilor cu apa proaspata ce se afla pe plaja. Un alt fenomen uimitor al marii este acela ca, indiferent de vreme, aceasta nu provoaca arsuri. Acest lucru se datoreaza faptului ca radiatiile utraviolete daunatoare nu ajung la nivel atat de scazut, iar, datorita evaporarii puternice, se formeaza un strat gros deasupra apei, ce functioneaza ca un filtru.

Eilat

Situat pe malul Marii Rosii, Eilat este unul dintre cele mai importante orase ale Israelului.Aare un statut mai aparte, deoarece Desertul Negev il izoleaza de restul tarii. Turistii sunt atrasi de recifele de corali, plajele nisipoase si de zilele insorite si uscate, caracteristice climatului desertic. Plaja de nord a Eilatului este plina de hoteluri, faleza prelungind locul unde restaurantele si magazinele ofera un peisaj aparte.

Reciful de corali din Eilat
Reciful de corali din Eilat

In partea sudica, vei gasi numeroase locuri pentru plaja, scufundari, inot si snorkeling, dar vei si descoperi recifele de corali, protejati de Autoritatea Nationala a Israeulului pentru Rezervatii Naturale. Daca esti pasionat de kite surfing, Eilat este zona perfecta pentru a te bucura de acest sport. In timp ce plaja de nord are accesul facil, la ea ajungandu-se pe jos, plaja de sud te va obliga sa folosesti autobuzul, taxiul sau masina inchiriata.

Descopera vacantele Eturia in Israel:
Vacante Israel– Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up