•  
  •  
  •  
  •  

Coasta de Azur este renumita pentru plajele sale spectaculoase, dar exista si multe plaje mai putin cunoscute care ofera o oaza de liniste si frumusete naturala. Iata o lista cu 10 dintre cele mai ascunse plaje de pe Coasta de Azur.

1. Plage de l’Escalet

Sursa poza: Shutterstock

Plage de l’Escalet este o plaja situata in Ramatuelle, la doar cativa kilometri de Saint-Tropez, pe Coasta de Azur. Aceasta locatie idilica este cunoscuta pentru peisajul sau natural impresionant, cu ape cristaline si stanci spectaculoase care isi fac aparitia din adancurile marii. Pentru o experienta la fel de fascinanta, poti incerca un sejur exotic in Polinezia Franceza.

Unul dintre principalele puncte de atractie ale Plage de l’Escalet este claritatea incredibila a apei. Vizibilitatea este atat de buna incat snorkelingul devine o activitate de neratat pentru iubitorii de mare si de viata marina.

In ciuda izolarii sale, Plage de l’Escalet ofera numeroase facilitati pentru vizitatori. Exista un mic parcare in apropiere, iar un chiosc pe plaja vinde bauturi racoritoare si gustari. Activitatile disponibile variaza de la bronzat si inot, la snorkeling si plimbari prin natura. Este un loc ce imbina perfect linistea cu aventura.

2. Plage Mala

Sursa poza: Shutterstock

Situata in inima Coastei de Azur, Plage Mala este o perla ascunsa, cunoscuta doar de localnici si de calatorii aventurosi. Aceasta plaja se afla in Cap d’Ail, o localitate pitoreasca aflata la granita cu Monaco. Accesul la plaja este o aventura, fiind ascunsa la capatul unui drum in panta, marcat doar de un mic semn. In ciuda dificultatilor de a ajunge aici, vizitatorii sunt rasplatiti cu o priveliste de neuitat.

Inconjurata de stanci albe, plaja ofera un sentiment de intimitate si liniste, departe de aglomeratia altor locatii turistice. Plaja este impartita intre o zona publica si doua restaurante de lux, La Reserve si Eden, unde turistii pot inchiria sezlonguri si pot savura mancaruri si bauturi rafinate. Incearca si o vacanta in Menton, Franta.

3. Plage de la Paloma

Sursa poza: Shutterstock

Plaja de la Paloma, situata in frumoasa zona a Coastei de Azur, este un mic paradis ce te asteapta la orice pas, perfect pentru o vacanta in Franta. Nisipul fin, de un alb stralucitor, se imbina perfect cu nuanta turcoaz a apei, creand un peisaj ce iti taie respiratia.

Atunci cand marea se retrage, la mal raman expuse pietrele si recifurile, aducand in prim-plan frumusetea naturala a locului. Vegetatia de pe plaja este de asemenea luxurianta, cu arbusti si pomi care ofera adapost de soarele puternic al verii. Plaja de la Paloma este un loc mai degraba izolat, oferind vizitatorilor liniste si relaxare.

4. Plage de la Garoupe

Sursa poza: Shutterstock

Distractia si relaxarea sunt garantate la Plage de la Garoupe, datorita unei game variate de facilitati si activitati. Aici, poti inchiria sezlonguri si umbrele pentru a te bucura de soare sau poti alege sa te rasfeti la una dintre numeroasele baruri si restaurante din apropiere.

Unul dintre aspectele unice ale Plage de la Garoupe este Sentier du Littoral, un traseu de coasta care ofera vederi panoramice asupra Marii Mediterane. In plus, plaja este cunoscuta si pentru farul sau iconic, care adauga un farmec aparte locatiei.

5. Plage de Passable

Sursa poza: Shutterstock

Nestemata pe Coasta de Azur, Plage de Passable este un loc de neegalat si se distinge prin privelistea impresionanta catre Villa Ephrussi de Rothschild, o capodopera arhitecturala situata pe Capul Ferrat. Culorile marii, ce variaza de la albastru intens pana la turcoaz, contrasteaza frumos cu verdele intens al vegetatiei inconjuratoare.

Unele recomandari pentru o vizita placuta la Plage de Passable includ evitarea perioadelor de varf, cand plaja poate fi aglomerata. De asemenea, se sugereaza vizitarea in orele diminetii sau ale serii, cand lumina soarelui ofera un spectacol de culori deosebit.

6. Plage de la Bocca

Sursa poza: Shutterstock

Plage de la Bocca, aflata in Cannes, pe renumita Coasta de Azur, este una dintre cele mai frumoase si linistite plaje din aceasta regiune. Plaja se intinde pe o lungime considerabila si este marginita de numeroase baruri si restaurante, care ofera o gama variata de delicatese locale. In ciuda frumusetii sale, nivelul de aglomeratie este moderat, facand din Plage de la Bocca o destinatie perfecta pentru cei care cauta liniste si intimitate.

La Plage de la Bocca, vizitatorii pot practica o serie de activitati, de la inot si bronzat, la sporturi nautice, cum ar fi surfing sau scufundari. In apropiere se gasesc restaurante si magazine, ceea ce face plaja nu doar un loc excelent pentru relaxare, dar si un punct de plecare pentru explorarea orasului Cannes.

7. Plage des Fosses

Sursa poza: Shutterstock

Plage des Fosses este relativ mica, cu nisip fin si ape cristaline, iar topografia sa accidentata o face mai putin accesibila, ceea ce inseamna ca nu este de obicei aglomerata. Este un loc ideal pentru cei care cauta o destinatie linistita si retrasa, departe de agitatia tipica a altor plaje de pe Coasta de Azur.

Nu exista chioscuri de mancare sau bautura, nici scaune de plaja si umbrele de inchiriat. Totusi, exista o toaleta publica si un vestiar. Nu sunt salvamari, deci este important sa ai grija atunci cand inoti.

8. Plage de l’Aiguille

Sursa poza: Shutterstock

Plage de l’Aiguille este situata in Théoule-sur-Mer, in departamentul Alpes-Maritimes din sud-estul Frantei. Accesul la aceasta plaja este posibil prin mijloace de transport public, cum ar fi autobuzul, dar si cu masina sau chiar pe jos pentru cei care se afla in apropiere.

Plage de l’Aiguille este o plaja mica, cu o lungime de aproximativ 150 de metri, nisipul este fin si auriu, iar apa marii este de un albastru cristalin. De asemenea, in partea de est a plajei exista o formare stancoasa denumita ,,Aiguille de Théoule”, un monument natural impresionant.

9. Plage de la Buse

Sursa poza: Shutterstock

Pe coasta sud-estica a Frantei, aproape de granita cu Italia, se afla un mic paradis numit Plage de la Buse. Aceasta este o plaja salbatica cu pietris si nisip, adorata de catre cei care doresc sa scape de aglomeratia specifica altor destinatii turistice.

Accesul la Plage de la Buse nu este usor, datorita traseului abrupt si a treptelor numeroase, insa efortul este cu siguranta rasplatit. Pentru a ajunge la aceasta plaja, trebuie sa parcurgi un drum pietros care se deschide intr-un peisaj de vis. Atentie, insa, este recomandata o incaltaminte adecvata pentru acest tip de teren.

10. Plage de la Palud

Sursa poza: Shutterstock

Plage de la Palud este o situata in rezervatia naturala Port-Cros, aceasta plaja este binecunoscuta pentru nisipul sau fin si apele turcoaz, transparente. Desi nu exista facilitati precum baruri sau restaurante, atmosfera linistita si privelistea uimitoare compenseaza cu siguranta aceasta lipsa. Plaja nu este aglomerata, fiind un loc popular in special in randul amatorilor de snorkeling.

Pentru a ajunge la Plage de la Palud, trebuie sa iei o barca din portul Hyères. De acolo, vei fi transportat pe insula Port-Cros, unde vei face o plimbare de aproximativ 30 de minute prin rezervatia naturala pana la plaja.

Bucura-te de frumusetea naturala a acestei regiuni spectaculoase cu aceste 10 plaje ascunse de pe Coasta de Azur!


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up