•  
  •  
  •  
  •  

Marocul este renumit pentru bogatia si diversitatea sa culinara, oferind o varietate de feluri de mancaruri traditionale care sunt adevarate delicii pentru simturi. Iata un top 10 al celor mai reprezentative si delicioase feluri de mancare marocane.

Tangine

Tagine, un fel de mancare traditional marocana, care trebuie neaparat incercata in urmatoarea ta vacanta in Maroc, este un produs culinar ce isi trage numele de la vasul de lut in care este gatit. Istoricul acestui preparat culinar este strans legat de cultura Nord-Africana, fiind un element esential in gastronomia marocana. Este considerat un simbol cultural, iar radacinile sale istorice se intind adanc in istoria comunitatilor locale.

Prepararea tagine-ului implica o varietate de ingrediente. Cele mai comune sunt carnea de miel, pui sau peste, fructe uscate, legume si o multitudine de condimente exotice. Toate ingredientele sunt gatite la foc mic, timp indelungat, rezultand intr-un preparat incredibil de moale si plin de arome.

Couscous

Marocul, un amestec de culoare, zgomot si miros, ofera si Couscousul. Acesta este unul dintre cele mai recunoscute si iubite feluri de mancare in Maroc si in intreaga regiune a Africii de Nord. De-a lungul timpului, couscousul a devenit un element esential al gastronomiei marocane, fiind servit in fiecare vineri.

Couscousul se prepara dintr-un amestec de grau dur si apa, care este aburit intr-un vas special numit couscoussier. In functie de regiune, acesta poate fi servit cu diverse legume, carne de miel, pui sau peste, precum si cu o varietate de mirodenii si condimente.

Pastilla (Bastilla)

Pastilla, sau Bastilla, asa cum este cunoscuta si in unele regiuni, este un deliciu culinar ce isi trage radacinile din cultura andaluza, dar care a devenit un simbol al ospitalitatii si al traditiei culinare marocane. Este un fel de mancare foarte apreciat, fiind adesea servit la ocazii speciale, cum ar fi nunti sau sarbatori religioase, momente in care ospitalitatea si generozitatea sunt la ele acasa.

Prepararea Pastillei este un proces artistic si laborios care implica straturi subtiri de aluat filo, umplute cu carne de pui sau porumbel, migdale, oua si o varietate de condimente aromatice. Dupa ce toate ingredientele sunt adaugate, placinta este coapta la cuptor pana cand devine crocanta si aurie.

Harira

Harira este o supa traditionala marocana, care a devenit emblematica in special datorita faptului ca este servita frecvent in perioada Ramadanului pentru a intrerupe postul. Aceasta mancare satioasa si plina de arome are origini adanc inradacinate in cultura Marocului, insa se bucura de popularitate si in intreaga regiune a Maghrebului.

Harira se prepara dintr-o varietate de ingrediente care contribuie la gustul sau unic si la consistenta sa bogata. In mod traditional, se folosesc legume precum morcovi, telina si rosii, carne de miel sau de vita, linte si naut.

Mechoui

Mechoui este un fel de mancare traditionala marocana, care este adesea pregatit pentru ocazii speciale si evenimente mari. Acest preparat implica un miel intreg sau o parte a acestuia, care este marinat intr-un amestec de condimente, apoi copt la cuptor sau pe un gratar mare.

Carnea este marinata cu coriandru, cumin, paprika, usturoi si lamaie, care ii confera o aroma distincta si delicioasa. Dupa marinare, carnea este coapta lent la o temperatura scazuta, ceea ce permite ca toate aromele sa se imbine si sa creeze un gust unic.

Zaalouk

Zaalouk este un fel de mancare traditional marocan care a castigat popularitate datorita gustului sau delicios si faptului ca este vegetarian. Adesea descrisa ca o salata gatita, Zaalouk este cunoscut si sub numele de caviar de vinete si este de obicei servit ca garnitura sau ca aperitiv cu paine marocana proaspata.

Zaalouk este preparat in principal din vinete si rosii, impreuna cu diverse condimente si ierburi precum usturoi, coriandru, chimen si paprika. Vinetele sunt bine coapte, apoi sunt amestecate cu rosii si condimente si gatite pana cand se obtine o consistenta groasa.

Rfissa

Rfissa, un deliciu marocan, este un fel de mancare in mod frecvent servita in zilele de sarbatoare si la ocazii speciale, raspandindu-se o aroma bogata si profunda ori de cate ori este gatita.

Prepararea Rfissa incepe cu selectarea atenta a ingredientelor, incluzand pui, linte, ceapa, condimente si msemen, un tip specific de paine marocana. Ingredientele sunt pregatite cu grija, dupa care sunt combinate si gatite lent pentru a asigura o integrare perfecta a aromelor.

Briouats

Briouats, aperitivele marocane traditionale, sunt mici delicii culinare ce au forma unui triunghi sau a unui cilindru, umplute cu ingrediente variate, precum carne, peste sau legume. Fiecare bucatica de Briouats este invelita cu grija in foi subtiri de aluat filo sau warqa, dupa care sunt prajite pana devin aurii si crocante.

Pentru a prepara aceste aperitive delicioase, ai nevoie in primul rand de aluatul filo sau warqa, alaturi de ingredientele pentru umplutura, carne de miel, pui, peste sau legume, in functie de preferinte. Umplutura este preparata separat, fiind gatita lent, pana cand aromele se combina armonios. Apoi, fiecare foaie de aluat este umpluta cu aceasta compozitie si infasurata cu grija, inainte de a fi prajita pana devine crocanta.

Khobz

Khobz, sau painea marocana, este un aliment de baza in dieta locuitorilor din Maroc si ocupa un loc central in cultura si traditiile culinare ale tarii. In mod traditional, Khobz este facuta din faina, drojdie, sare si apa. Ingredientele sunt amestecate impreuna pana cand se formeaza un aluat, care este apoi modelat in forme rotunde si plat. Aluatul este lasat sa creasca inainte de a fi copt in cuptor.

Chebakia

Chebakia, un desert cu o prezenta puternica in Maroc, este adorat in perioada Ramadanului. Aceasta prajitura delicata si dulce isi trage originea din bucataria traditionala marocana. In forma de floare, prajita si acoperita cu o glazura de miere de albine si seminte de susan, Chebakia este o delicatesa ce insoteste perfect o ceasca de ceai marocan.

Experientele culinare marocane sunt niste preparate de neratat in viitoarea ta vacanta in Maroc!


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up