•  
  •  
  •  
  •  

Daca ti-ai propus o calatorie in America de Sud, include in vizitele tale si Rio de Janeiro din Brazilia. Acest oras te intampina cu frumusetea plajelor de coasta, diferite monumente, obiective care mai de care mai interesante si, nu in ultimul rand, viata de noapte.

Iti recomand sa incepi cu vizita la celebra Statuie a lui Hristos de pe Muntele Corcovado. Mergi dimineata deoarece vremea este foarte schimbatoare si din senin se poate transforma in nori sau ceata. Statuia reprezinta emblema orasului si are o inaltime de 30 de metri, iar de acolo ai o priveliste incantatoare asupra orasului. Poti ajunge aici urcand pe jos, cu masina, cu microbuzul sau trenul. Continua vizita pe muntele Sugar Loaf unde te vei bucura de panorame inedite ale Golfului Guanabara si panorama orasului. Impatimitii de fotbal pot merge la Stadionul Maracana, cel mai mare stadion din Brazilia unde in 2014 s-a tinut Fifa World Cup. Daca vrei sa te simti ca o vedeta, unde Snoop Dogg si Pharell Williams au filmat videoclipul Beautiful, viziteaza treptele Selaron din cartierul Lapa. Acolo iti poti face fotografii, iar una din ele o poti printa pe o placa de gresie sa o ai ca amintire.

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro

Daca ai un ghid bun, cunoscator, vorbeste cu el sa te duca in favelas. In Rio, este o favela care poate fi vizitata, acolo aflandu-se comandamentul politiei, iar zona este mai linistita. Zona este destul de contrastanta, dar merita vizitata, sa gusti din ritmul localnicilor.

Pe timp de noapte, poti explora cluburile de noapte din Lapa. Strada principala e impanzita de cluburi de salsa, bosa nova si alte stiluri de muzica. Vezi ce ti se potriveste!

Daca esti curios unde se antreneaza dansatorii de la Carnavalul de la Rio, fa un tur de noapte al scolilor de samba si, de ce nu, poate si inveti sa dansezi.

Este un oras care iti ofera multe activitati, iti poti organiza timpul asa cum iti doresti!

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro

Ce nu se stie despre Rio de Janeiro

  1. Liber la arta stradala

Cei din Rio de Janeiro care sunt pasionati de arta stradala au voie sa deseneze pe peretii cladirilor atat timp cat proprietarul le da voie. Este legal si acestia ii incurajeaza pe cei talentati sa o faca.

  1. Prezenta cea mai mare la un joc de fotbal a fost pe stadionul Maracana

In timpul Cupei Mondiale de fotbal din 1950, aproximativ 200.000 de fani au fost prezenti pe station si alti mii de oameni in afara lui.

  1. Nu toate favelele sunt periculoase

Se poate vizita cu ghidul favela unde se afla comandamentul Politiei. Este o favela linistita, unde localnicii isi duc traiul de zi cu zi muncind cinstit.

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro
  1. Rio este al doilea cel mai mare oras din Brazilia

Rio are o populatie de 6,3 milioane de locuitori, primul oras cel mai mare din Brazilia fiind Sao Paulo.

  1. Majoritatea scolilor de samba sunt localizate in favelas

Favelele sunt locurile unde apartamentele costa mai putin decat in marile orase, iar sclavii africani si descendentii lor au fost primii care au creat stilul de muzica samba.

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro
  1. Golful Guanabara are peste 100 de insule

Golful este al doilea cel mai mare din Brazilia, pe langa cele 100 de insule, cuprinde si 53 de plaje.

  1. Statuia Mantuitorului – una dintre cele sapte minuni ale lumii moderne

Pe langa Taj Mahal si Coloseum, statuia Mantuitorului a fost declarata una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne in 2007. Se recomanda vizita aici dimineata, vremea fiind schimbatoare, se poate innora foarte repede.

  1. Localnicii din Rio sunt numiti „Cariocas”

Numele de „carioca” a fost folosit de catre indigeni, iar indienii numeau ceea ce portughezii urmau sa construiasca pe taramul lor. Carioca inseamna „casa omului alb”.

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro

Descopera vacantele Eturia in Brazilia:
Vacante Brazilia – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up