•  
  •  
  •  
  •  

Exista o destinatie ideala pentru fiecare tip de calator, un loc care sa iti indeplineasca vacanta de vis. Poate ca Ras Al Khaimah nu le are pe toate, dar iti putem spune ca este mult mai mult decat te-ai astepta vreodata.

Am selectat 3 dintre activitatile preferate pe care le-am experimentat in Ras Al Khaimah si pe care le recomandam.

Vizitarea unui sat traditional de beduini, Bassata Village

Bassata se traduce prin simplitate si este sinonim cu modul traditional de viata beduin. Stilul de viata nomad al beduinilor dateaza inca din 2500 si 3000 i.Hr. Ei au creat traditii simple, dar frumoase, care continua si astazi in anumite parti ale emiratului. Timp de secole, acestia s-au deplasat prin regiune in cicluri nomadice pentru a gasi vreme favorabila, apa si pamant fertil pentru animalele lor. Chiar daca erau permanent in miscare, ei se asigurau ca au parte de cazare confortabila, mancare din belsug si divertisment.

Beduinii ridicau corturi in desert cand decideau ca vor ramane o perioada mai mare in locul respectiv. Ei isi construiau corturile din par de capra sau de camila sau din lana de oaie. Femeile teseau fibrele in shiqaq, tesaturi ce acopereau peretii si acoperisul cortului pentru a-i proteja de conditii meteorologice extreme.

Ca divertisment, beduinii cantau Taghrouda, o forma fascinanta de poezie compusa si povestita de ei in timp ce calatoreau prin desert, pe camile. Credeau ca ritmul hipnotic va incuraja camilele sa mearga in pas. Poeziile redau povesti din viata beduinilor, parodii cantate la sarbatori si in jurul focurilor de tabara. Nabati este o alta forma de poezie, narata de nativii non-arabi.

Am asistat la o transpunere in prezent a traditiilor si gastronomiei lor, in satul Bassata, aflat intre dune de nisip portocaliu, fin. Am mancat foarte bine, diversificat, avand in vedere ca ne aflam in mijlocul desertului si ne-am delectat cu dansuri si muzica traditionale.

Ferma de perle Suwaidi

Emiratele Arabe Unite si Ras Al Khaimah, in special, au o istorie extraordinara a prelucrarii de perle, care dateaza de peste sapte milenii. Arheologii au descoperit ca industria perlelor din Ras Al Khaimah a prosperat in secolul al XII-lea, cunoscut drept prima parte a Evului Mediu Inalt sau Epoca Cistercienilor. Ras Al Khaimah a devenit unul dintre cele mai aglomerate porturi comerciale din regiune datorita industriei sale de perle.

In prezent, Suwaidi Pearls Farm se afla in Al Rams, cel mai nordic cartier din Ras Al Khaimah. Viata satului nu s-a schimbat prea mult de-a lungul secolelor. Sotiile pescarilor de perle isi intampina acasa in continuare sotii, fratii si fiii iubiti cu ofrande de mosc, sofran si chihlimbar. Se pot auzi inca, ocazional, cantecele pescarilor si povestile adunate de pe mare. Multe mituri si legende folclorice inconjoara aceste pietre pretioase frumoase. Modul in care culegatorii de perle se scufundau la adancimi ireale, ramanand sub apa pana la 10 minute, este prezentat interactiv in cadrul turului fermei, alaturi de sute de perle pretioase si legende locale.

Jais Sledder si o bine-meritata doza de adrenalina

Sunt multe activitati prin care iti poti lua doza de adrenalina, Jais Flight fiind cea mai cunoscuta, insa, daca iti doresti ceva mai usor, iti recomandam Jais Sledder. Am mers cu o viteza de pana la 40 de kilometri pe ora in timp ce coboram pe lantul muntos Hajar, bucurandu-ne de o priveliste spectaculoasa. Viteza pare amplificata totusi pentru ca stai foarte aproape de pamant. Traseul dureaza aproximativ opt minute, pentru a acoperi 1.840 de metri, printre care si curbe generoase.

Jais Sledder este un tip de carusel, construit la cele mai inalte standarde tehnice si de siguranta. Saniile sunt concepute pentru a sustine confortabil doua persoane, una in fata si alta in spate. Esti asigurat de o centura in timpul mersului si fiecare sanie are acces la sistemul de franare.

Cel mai inalt restaurant din Emiratele Arabe Unite 1484 de la Puro se afla foarte aproape de punctul de sosire, un loc pe care nu trebuie sa il ratezi odata ajung in munti.

 

Descopera vacanta perfecta in Ras al-Khaimah cu Eturia!

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up