•  
  •  
  •  
  •  

Desi Ras Al Khaimah (RAK) este unul dintre emiratele mai putin cunoscute ale EAU, ori de cate ori parasesc calea batatorita spre Dubai si Abu Dhabi, turistii ii ofera mereu felicitarile pe care le merita. RAK aduna, pe un teritoriu relativ mic, de la munti inalti pana la zeci de kilometri de plaje fine si de la un oras pitoresc din mijlocul dunelor aurii ale desertului pana la oaze de vegetatie luxurianta.

Un oras linistit, cu istorie si arome

Orasul Ras Al Khaimah joaca mai multe roluri, multumind orice fel de calator: poate fi escapada de weekend perfecta; sau sejurul arabesc ideal; sau destinatia ideala de shopping; sau locul unde fugi de multimi si atractii mult prea faimoase; sau locul care se deschide ca o carte atunci cand vrei sa aflii o parte din istoria Orientului Mijlociu. Tu alegi!

La marginea orasului te poti intalni cu peste 7.000 de ani de istorie: de atunci dateaza dovezile arheologice ale locuirii zonei. Unele au fost descoperite unde este astazi Fortul Dhayah, o cetate reconstruita in secolul al XIX-lea peste temelia alteia mai vechi. Cetatea se afla chiar la marginea orasului.

Daca istoria te pasioneaza si mai mult, mergi la Muzeul National din Ras Al Khaimah, care expune obiecte care dateaza din secolul al XIV-lea, precum si piese care variaza de la artefacte tribale antice pana la lucrari din perioada islamica tarzie. Muzeul se afla intr-un vechi fort, o cladire-bijuterie locala, care a fost resedinta uneia dintre cele mai importante familii ale orasului.

Trekking spre cer

Daca iti plac drumetiile montane, aici ai ocazia sa incerci ceva diferit: plimbari pe muntii arizi ai Orientului, ce fascineaza privirile prin culorile sale cameleonice in functie de lumina soarelui: portocaliul rocilor dimineata, cu nuante de ocru si cafeniu la pranz, pana la magicul roz de la apus – toate te proiecteaza pe alt taram. Poate de aceea, cea mai populara activitate in RAK este plimbarea in natura.

Emiratul e impanzit de trasee de drumetii foarte bine marcate, iar acestea sunt pentru toate gusturile: de la plimbarile lejere de doua ore pana la o via ferrata conectata cu tiroliene, acopera toate nivelurile de adrenalina si experienta. Cele mai apreciate locuri cu o sumedenie de itinerare raman Muntii Hajar si Jebel Jais (1.934 de metri) pentru ca, dincolo de experienta drumului in sine, ofera privelisti spectaculoase de sus.

Noi iti recomandam urmatoarele trasee:

  • Wadi Monay – ideal pentru cei care nu vor sa depuna foarte mult efort. Este usor, are opt kilometri (doua-trei ore) si trece printre peisaje pitoresti, stanci si pasaje spectaculoase.

  • The Hidden Oasis – se adreseaza celor mai experimentati pe munte. Oaza Ascunsa este un traseu cu ceva provocari abrupte. Traseul are intre 5 si 15 kilometri, in functie de cat de departe doresti sa ajungi. Insa, odata ce ajungi aici, o sa intelegi de ce platoul inverzit din inima muntilor este considerat unul dintre cele mai uluitoare locuri din emirat!

  • Stairway to Heaven – este unul dintre cele mai dificile poteci din EAU. Are 17 kilometri, multe pasaje dificile si atinge altitudinea de 1.800 de metri, de unde crezi ca esti in rai – cum spune si numele traseului.

Tot in Jebel Jais vei gasi unul dintre motivele pentru care sa vii aici: cea mai lunga tiroliana din lume!

Secretele desertului

Safari-ul printre dune, plimbarile cu camila, petrecerea unei seri la cort sunt printre cele mai populare activitati din desertul din RAK. Pe langa acestea, odata ce te afli aici, vei descoperi ceva rar la vedere in Emiratele Arabe Unite: animalele salbatice. Vei vedea diverse antilope si vulpi, iar, daca ai noroc, poti zari oryxul arab, specie salvata de la disparitie.

Paradisul resorturilor

Rasfat suprem, lux debordant, servicii de calitate, piscine enorme, gradini luxuriante si confort la superlativ – asa s-ar traduce, in doar cateva cuvinte, experienta la un resort din Ras Al Khaimah. Hilton, Ritz-Carlton, Rixos sunt cele mai apreciate nume pe care le vei gasi si in oferta Eturia. Orice statiune ai alege, e potrivita atat pentru familii, cupluri, cat si pentru solo travelers.

in ceea ce priveste plajele, oriunde am merge, gasim perfectiunea: nisipurile aurii, fine si insorite, cu marea albastra, cristalina si linistita ne impun indata cea mai pura stare de relaxare.

Descopera vacanta perfecta in Ras al-Khaimah cu Eturia!


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up