•  
  •  
  •  
  •  

Eram in Jaipur si am profitat de un zbor de doar o ora si jumatate spre Jaisalmer, un seducator oras cu care poate incepe orice vizita in provincia Rajasthan.

Jaisalmer

In Jaisalmer, am vizitat Fortul Jaisalmer, construit din piatra de nisip – ceea ce ii ofera o arhitectura impresionanta. In interiorul complexului, vei gasi multe magazine, cafenele si restaurante. Jaisalmer mai este numit „Orasul de Aur” datorita faptului ca este situat in desert. Nu rata vizita la haveli (casa traditionala) si turul calare pe camile in desert pentru a admira apusul minunat peste dunele aurii. Iti poti organiza si o vizita la unul din show-urile de dans traditonal din Rajasthan.

Fortul Jaisalmer
Fortul Jaisalmer

Jodhpur

Circuitul a continuat spre Jodhpur, denumit si „Orasul Albastru”. Aici iti recomand sa vizitezi Fortul Mehrangarh, decorat cu panouri sculptate si ferestre cu modele rafinate din gresie rosie. De asemenea, in muzeul palatului, se gaseste o colectie de instrumente muzicale, costume si piese de mobilier. Poti face o oprire si la Gradinile Mandore – unde ahitectura templelor e asemanatoare celor din Cambodgia.

Gradinile Mandore
Gradinile Mandore

Udaipur

In drumul spre Udaipur, iti recomand sa faci o oprire la Templul Ranakpur, un templu jainist cu peste 1400 de coloane de marmura sculptate diferit. Acolo vei primi dispozitive audio-ghid cu ajutorul carora vei afla povestea templului dedicat lui Adinatha. In turul tau include si vizita la Muzeul Palatului Regal, unde obisnuia sa fie casa de vacanta a imparatilor. Jumate din palat este facut hotel, iar cealalta jumatate este muzeu.

Templul Jagdish
Templul Jagdish

Spre dupa-amiaza, iti recomand sa faci o croaziera pe Lacul Pichola, viziteaza Sahelion Ki Bari (Gradina Concubinelor) si Palatul Jag Mandir de pe insula aflata in mijlocul lacului. Daca iti mai ramane timp, poti face shopping in bazarul din Udaipur sau o vizita la Fortul Chittorgarh – aflat la doua ore jumatate distanta de Udaipur.

Rajasthan
Rajasthan

Daca iti planuiesti o vacanta in India, lasa-te surprins de tot cee ce ofera aceasta tara!

Descopera vacantele Eturia in India:
Vacante India – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up