•  
  •  
  •  
  •  

Parcul National Nha-Ke Bang din Vietnam gazduieste cea mai adanca pestera din lume, un loc pe care putini oameni l-au vizitat.

Pestera Son Doong se traduce prin Peștera Râului din Munte pentru ca are un rau subteran ce trece prin interiorul sau.

Pestera s-a format acum trei milioane de ani, dar a fost descoperita recent, in anul 1990, de un localnic pe nume Ho Khanh. In 2010, expertii de la British Caving Research Association au inceput explorarea pesterii, iar in 2013 a fost deschisa publicului pentru prima data.

Pestera Son Doong
Pestera Son Doong

Camera principala a pesterii are dimensiuni impresionante, intanzindu-se pe o lungime de cinci kilometri si avand o inaltime de 200 de metri si o latime de 150 de metri. Ecosistemul pesterii Son Doong este unic avand propriul climat, cu nori care se formeaza in interior. Tot in interiorul pesterii se gaseste cea mai mare stalagmita descoperita vreodata, avand o inaltime de 80 de metri. Tavanele prabusite au creat asa numitele doline, deschideri care au permis dezvoltarea de microorgansime unice care traiesc in intuneric.

„Se spune ca Pestera Son Doong este o lume fantastica, inca neatinsa de mana omului.”

Drumul pana la pestera este foarte dificil, turistii trebuind sa mearga doua zile prin jungla, ca apoi sa escaladeze, sa se taraie si sa inoate prin rauri subterane pentru a ajunge la capatul pesterii. Compania de dezvoltare regionala Sun Group incepuse constructia unui telescaun deasupra junglei pana la Hang Son Doong, care putea transporta 1000 de turisti pe ora, insa lucrarile au fost oprite in anul 2015 din cauza opozitiei UNESCO, cauza principala a stoparii lucrarilor fiind degradarea ecosistemului unic al zonei.

Cu toate acestea, turismul in aceasta zona a crescut in ultima vreme, contribuind astfel la inflorirea economiei vietnameze. Vizitele turistice sunt limitate insa la cate 10 persoane pe tur, o data pe saptamana, intre lunile februarie si august.

Descopera vacantele Eturia in Vietnam:
Vacante Vietnam – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up