•  
  •  
  •  
  •  

Peru, Argentina si Brazilia sunt lumi mistice si cosmopolite in egala masura. Iti vor dezvalui treptat orase impunatoare, unele datand din perioada coloniala, unde trecutul si prezentul se amesteca.

Te vei pierde pe strazi cu locuri in care timpul pare ca s-a oprit… doar pentru a porni din nou si mai tumultos. Vei ramane fara cuvinte in fata peisajelor naturale uluitoare, de care te vei bucura cu toata fiinta si le vei lua cu tine pentru totdeauna in fotografii. In cele din urma, te vor pune pe ganduri unele dintre cele mai mari mistere ale omenirii si vei incerca sa le intelegi.

Machu Picchu
Machu Picchu

Peru

In Peru, vei explora atmosfera orasului colonial Cusco, unde o vizita la renumita Catedrala iti va dezvalui si mai mult aura spirituala a acestei destinatii. Vizita in Lima, capitala cu o istorie seculara, uluieste. Fondata pe 18 ianuarie 1535 de catre conchistadorul spaniol Francisco Pizzaro, Lima se bucura de o priveliste unica asupra Oceanului Pacific, monumente istorice cu povesti ce te vor incanta, dar si muzee care te vor lasa fara cuvinte. Spre exemplu, Muzeul de Antropologie din Lima are probabil cea mai mare colectie de cranii umane din lume, inclusiv celebrele cranii alungite ale civilizatiei Paracas.

Machu Picchu

La 2.430 de metri altitudine, enigmaticul Machu Picchu domina de mai bine de cinci veacuri ingusta si adanca vale a Raului Urubamba. Inaltat in 1450 de suveranul incas Pachacuti, Machu Picchu a fost abandonat de locuitorii sai in 1572, uitat si redescoperit in 1911 de istoricul Hiram Bingham. Natural delimitata, cetatea nu este vizibila de la baza muntilor; constructiile in forma de patrulater au fost realizate cu o precizie mult peste tehnologia acelor vremuri si starnesc si acum mintile tuturor celor care viziteaza acest complex arheologic sau aud despre el. Un lucru mai putin stiut? Pe lista cu reguli de vizitare, aflata la intrare, se mentioneaza ca nu este voie ca vizitatorii sa fie imbracati cu portul popular al altei tari.

Iguazu
Iguazu

Argentina si Buenos Aires

Argentina te va cuceri inca de la primii pasi. Capitala cu aer european, Buenos Aires, este numita adesea si „Parisul Americii”. Este un oras care ilustreaza perfect conceptul de cosmopolit. Aici te poti bucura, printre altele, de statiile de metrou in stil Art Nouveau, pe care localnicii le numesc „Subte”. Poti invata sa traiesti viata in ritm de tango, iar primul pas poti sa il faci chiar la un local de pe Strada Caminito, in Cartierul La Boca. Buenos Aires este exuberant si plin de viata, cu arhitectura grandioasa si stradute colorate, un loc unde istoria, traditia si cultura se imbina armonios cu arta moderna.

Iguazu

Fara indoiala, printre vedetele Americii de Sud se numara Cascadele Iguazu, aflate la granita dintre provincia argentiniana Misiones si statul brazilian Paraná. Sectiunea cea mai spectaculoasa a cascadei este The Devil’s Throat (Gatul Diavolului), care este compusa din 14 mici cascade ale caror ape cad de la peste 100 de metri, aruncand la randul lor in aer pulberea volatila de stropi. Sunt numite „Gatul Diavolului” datorita zgomotului infernal pe care il produc. Cascadele fac parte din patrimoniul mondial UNESCO inca din 1984. 80% din suprafata lor este detinuta de Argentina, in vreme ce 20% apartine Braziliei, iar a le admira dintr-un elicopter, survoland zona, este o experienta de neegalat.

Rio de Janeiro

Brazilia si Rio de Janeiro

Brazilia este tara superlativelor. Este tara cea mai mare din America de Sud, tara cu cel mai mare carnaval, cel mai mare producator de cafea, iar lista poate continua. Spre exemplu, se spune ca cele mai senine ceruri din lume pot fi vazute din Rio de Janeiro. De altfel, Rio este o poveste in sine. Este al doilea oras ca marime al Braziliei si cel mai vizitat oras din emisfera sudica. Energia localnicilor, ritmurile de samba, cocktail-urile caipirinhas reci si plajele intinse captiveaza in egala masura. Statuia lui Cristos Mantuitorul de pe muntele Corcovado vegheaza peste oras si chiar mai departe, catre Golful Guanabara si alte zari. Nu multi stiu, insa, ca un sculptor roman, Gheorghe Leonida, a fost cel care s-a ocupat de realizarea chipului Mantuitorului.

 

Descopera vacantele Eturia in:
⇒ Brazilia

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up