•  
  •  
  •  
  •  

Panama, cunoscuta mai ales pentru impresionantul canal care leaga cele doua mari oceane ale Globului – Atlantic si Pacific – este o destinatie ce castiga din ce in ce mai mult teren pe listele de dorinte exotice ale calatorilor. Inca nu atat de turistica, Panama are de oferit din toate: un oras in care colonialul se impleteste cu otelul zgarie-norilor, plaje caraibiene cu nisip ca faina si cu mari animate de viata marina colorata intens, jungle dese ce invita la explorare si vulcani misteriosi.

O destinatie pentru orice perioada a anului datorita pozitionarii sale in sudul Americii Centrale, Panama este ideala pentru turistii de toate varstele si se preteaza pentru orice tip de calatorie: de la cele de relaxare, la city break-uri de tot felul pana la cele mai interesante aventuri in natura! Dar sa le luam pe rand…

Panama City

Un oras puternic

Panama City, Miami-ul Americii Centrale, este mai mult decat o simpla metropola, este o experienta aparte, care pur si simplu uluieste. Una dintre cele mai impresionante constructii ale lumii este gata sa te lase fara cuvinte intr-o croaziera de sase ore, care tranziteaza partial canalul si ofera experiente marcante: traverseaza ecluzele Miraflores (cu o diferenta de nivel de 16,5 metri) si Pedro Miguel (9,4 metri), trece pe sub impresionantul Pod al Americilor (singurul punct de trecere peste canal pentru mult timp) si modernul Pod Centenar. Vasul ajunge pana in Taietura Gaillard, unde peisajul este spectaculos prin prisma maretiei ingineresti! In tot acest timp, ghidul iti povesteste istoria sa si cum a devenit, cu toate sacrificiile implicate, un element indispensabil al navigatiei internationale.

Canalul Panama

Casa naturii

Ei bine, Panama se remarca prin toata salbaticia naturii neatinse vreodata. In comparatie cu alte locuri, aici este extrem de bine protejata prin programe de conservare active. Mai exact, 54% din teritoriul tarii inseamna parcuri nationale, rezervatii naturale si zone pentru conservarea habitatelor propice faunei exotice. Iar biodiversitatea se datoreaza pozitionarii si reliefului, Panama devenind casa pentru 200 de specii de mamifere, 350 de amfibieni si reptile, 1000 de specii de pasari, peste 1000 de specii ale vietii marine – dintre toate, aproape un sfert sunt endemice – plus peste 10.000 de specii de plante!

Broasca Golden, Panama

Intr-o drumetie! Ca sa te convingi, noi iti recomandam zona Boquete, aflata la baza vulcanului activ Baru. Arborii acestei paduri au varste de peste o mie de ani! Si, daca iti plac drumetiile, urca pana in varful vulcanului (3.475 de metri) acompaniat de triluri de pasari si ochi mari si curiosi ca sa vezi, intr-o zi senina, atat Oceanul Pacific, cat si Marea Caraibilor! Apoi, relaxeaza-te la izvoarele termale Rio Caldera, un adevarat spa natural!

La scufundari! Amator al sporturilor acvatice? Atunci venim cu alte vesti minunate! Coiba, sit de patrimoniu mondial si una dintre cele mai diversificate regiuni de pe planeta in ceea ce priveste viata, te asteapta la o sesiune de snorkeling printre delfini si testoase. Rezervatia include peste 800 de specii ce apartin vietii marine!

Iar daca iei insulele la rand, afla ca…

Plaje nemaivazute

Frumusetea plajelor panameze sta chiar in salbaticia acestora si in amenajarea minimala a lor, in timp ce te bucuri de resorturi plutitoare si plimbari cu iahturile. Plaje albe, intinse, strajuite de jungla – fac din aceste locuri destinatii mai incantatoare decat orice vis de vacanta. Santa Catalina, de exemplu, este un sat pescaresc ce a devenit statiunea favorita atat pentru cei ce iubesc sa stea la plaja, cat si pentru cei care cauta valurile perfecte pentru surf.

In Bocas del Toro
In Bocas del Toro

Nu uita nici de Insulele Perlelor, numite astfel dupa ce conchistadorii spanioli au descoperit bogatia de perle. Si azi au ramas la fel de faimoase, dar pentru altceva: peste 200 de paduri dese, inconjurate de brauri albe ce se intrepatrund cu smaraldul stralucitor al apelor Golfului Panama. Noi deja visam si ne facem planuri! Ni te alaturi?

 

Descopera vacantele Eturia in Panama

⇒ Vacante Panama – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up