•  
  •  
  •  
  •  

Indiferent daca alegi sa explorezi singur frumusetile chiliane sau iti doresti sa calatoresti alaturi de un grup de turisti, Chile este o destinatie pe gustul oricarui calator pasionat de natura.

Daca ajungi in Chile, iata cateva experiente pe care iti recomand sa nu le ratezi:

Exploreaza Torres del Paine, in Patagonia

In Parcul National Torres del Paine din sudul Patagoniei, vei descoperi peisaje spectaculoase si o biodiversitatea incredibila. Necesita cel putin o zi aceasta excursie, te vei plimba pe cararile dealurilor timp in care vei fotografia flora si fauna ce inconjoara acest parc. Nu pierde ocazia sa faci o poza in zona cascadelor. Zona este inconjurata de lacuri, rauri, cascade, ghetari, paduri si animale salbatice.

Torres del Paine
Torres del Paine

Fa o plimbare pe faimoasa strada din Valparaiso

Valparaiso este una dintre capitalele de arta stradala din America de Sud. Vei descoperi ceva nou la fiecare pas: o bijuterie a unei cladiri, o galerie de arta remarcabila sau poti lua masa la unul din restaurantele cochete ale orasului. Strazile de aici iti ofera un alt vibe. Eu, una, mi-as fi dorit sa petrec mai mult timp aici, savurand o cafea la una din cafenelele din zona si admirand veselia localnicilor si picturile de pe cladiri.

Valparaiso
Valparaiso

Opreste-te in orasul german din Chile: Puerto Varas

Puerto Varas este un orasel mic si cochet inconjurat de lacuri, paduri si vulcani ce pot fi explorati. Ce mi-a placut cel mai mult in acest oras, au fost diferitele spectacole ce se tin in fiecare seara in centrul orasului si targul de antichitati.

Puerto Varas
Puerto Varas

Bucura-te de Santiago de Chile

Santiago de Chile este capitala orasului, plina cu muzee si cladiri impozante. Iti recomand un tur in care sa vizitezi cartierele Concha y Toro si Bellavista, partea boema a orasului Santiago, dar si centrul orasului cu piata principala Plaza de Armas, inconjurata de cladiri istorice – cum ar fi Catedrala Metropolitana, Posta Veche, Cladirea Primariei si Palacio de la Moneda. Spre final, urca pe Cerro San Cristobal, de unde poti admira o priveliste minunata asupra orasului.

Relaxeaza-te la Vina del Mar

Vina del Mar este o regiune pitoreasca, cu podgorii intinse, unde iti recomand sa participi la o degustare de vinuri. Vinurile chiliene au o aroma speciala si se potrivesc perfect cu o gustare alcatuita din branzeturi fine.

Vina del Mar
Vina del Mar

Viziteaza centrul cultural Palacio de la Moneda

Centrul Cultural Palacio de La Moneda este o institutie culturala care permite cetatenilor sa se familiarizeze cu bogatia culturala a natiunii. Aici isi are sediul presedintele Republicii Chile. Ai voie sa te plimbi in interiorul gradinilor, insa, pentru un tur in interior ,trebuie sa iti rezervi bilete.

Descopera Muzeul Chilian de Arta Precolumbiana

Muzeul Chilian de Arta Precolumbiana este un muzeu ce nu trebuie ratat. Aici vei gasi diferite opere de arta, sculpturi si bijuterii. Este unul dintre cele mai vizitate muzee, asa ca asigura-te ca ti-ai luat bilete din timp.

Treci dincolo de cunoscut – la Muzeul Pablo Neruda

Muzeul scriitorului Pablo Neruda – aici vei gasi diferite artefacte pe care scriitorul le-a colectionat si multe opere de arta. Un bilet costa aproximativ 10$ si include sistem audio-ghid.

Am avut oportunitatea sa vizitez mai multe tari din America Latina, dar trebuie sa recunosc ca Chile m-a cucerit cu spectacolul naturii, oameni calzi si bucataria chiliana si imi doresc sa revin pentru a descoperi si alte zone cum ar fi Insula Pastelui sau Desertul Atacama.

Torres del Paine
Torres del Paine

Descopera vacantele Eturia in Chile:
Vacante Chile – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up