•  
  •  
  •  
  •  

Noumea este capitala Noii Caledonie, o destinatie cunoscuta pentru plajele cu nisip alb si apa turcoaz dar si pentru atmosfera relaxanta. Aici poti ajunge cu avionul din Australia sau prin intermediul unei croaziere.

Noumea, descrisa ca paradis al coralilor de mare, a fost descoperita de navigatorul James Cook pe 4 septembrie 1774. Daca ai doar o zi la dispozitie, iti recomand sa iei un hop-on hop-off si sa vizitezi pe indelete cele mai importante puncte de atractie.

Noumea
Noumea

Poti incepe cu vizita la Acvariul Lagoon Noumea, una dintre atractiile Noumeei, vei descoperi multitudinea de specii de corali si animale acvatice. Unele acvarii sunt situate in incaperi intunecate  pentru a oferi turistilor ocazia de a descoperi viata nocturna a vietatilor acvatice. Vei descoperi specii de animale pe care sigur nu le-ai mai vazut in alta parte.

Noumea
Noumea

La capatul statiei hop-on hop-off, iti recomand sa escaladezi Dealul Ouen Toro, sa te bucuri de privelistile minunate pe care Noumea le are de oferit, si anumele plajele si farul Amedee. Asta, in timp ce savurezi ceva dulce de la patiseriile frantuzesti.

Daca esti pasionat de snorkeling si timpul iti permite, trebuie sa mergi la Insula Duck, unde viata marina abunda si vei gasi pesti tropicali, animale salbatice marine, corali si multe altele. Vei ramane fscinat de toata bogatia acestei zone!

Noumea
Noumea

Daca vrei relaxare, te poti bucura de plajele cu nisip alb si apa turcoaz, cele mai renumite plaje de aici fiind Anse Vata si Baie de Citrons, vei gasi aici multi impatimiti ai sportului acvatic, precum kitesuf si windsurf. Daca vrei sa iti faci numarul de pasi, viziteaza Templul Protestant si Catedrala Sf. Iosif.

In Noumea, poti alege un tur cu degustare de vinuri, un tur la padurea de mangrove sau o plimbare cu paddle-ul la Plaja Kendu.

Noumea
Noumea

Capitala fiind colonie franceza iti inspira un aer boem care iti spune ca „la vie est belle”!

Descopera vacantele Eturia in Noua Zeelanda:
Vacante Noua Zeelanda – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up