•  
  •  
  •  
  •  

Din Sydney, poti lua un zbor de o ora si jumatate spre Melbourne…

Melbourne te intampina cu o multitudine de zgarie-nori construiti in diferite forme si culori, locuitori de diferite nationalitati, strazi cu restaurante si baruri animate. Poti incepe cu vizita Gradinile Fitzroy denumite dupa guvernatorul Charles August Fitzroy, guvernator al statului New South Wales. Aceste gradini au o istorie de peste 150 de ani si cuprind, de asemenea, si cabana capitanului James Cook – care poate fi vizitata. Opreste-te la Shrine of Remembrance, un memorial national de razboi dedicat tuturor celor care au servit in conflictele armate si operatiunile de mentinere a pacii la care a participat Australia.

Melbourne
Melbourne

Cand ajungi aici, pune pe lista si Piata Federatiei, cladirea in sine merita vazuta, are o arhitectura deosebita, zona cuprinde cafenele si restaurante, iar in zona vei gasi si magazinul Kirra – care cuprinde o galerie de sticla suflata, facuta de artisti australieni. Statia Flinders reprezinta simbolul cultural al orasului Melbourne, iar cladirea este construita in stil victorian. In interior, vei gasi vederi sau diferite suveniruri care sa iti aminteasca de aceasta vizita.

Daca esti pasionat de muzee, opreste-te la Muzeul Galeriilor Nationale, Muzeul Elenic, Muzeul Politiei, Muzeul Melbourne.

Melbourne
Melbourne

Pe timp de noapte, zona SouthBank e impanzita de restaurante, baruri, iar viata de noapte e in toi.

Arta stradala este si ea nelipsita, primaria orasului a amenajat o zona unde pot fi facute aceste graffiti-uri si care vine in ajutorul celor pasionati de desene.

Pentru suvenire, iti recomand sa mergi in Piata Reginei Victoria, unde vei gasi diferite obiecte realizate manual de catre localnici, dar si branzeturi, masline si carne afumata.

Una din locurile cu cafea buna este Strada Lygon, denumita si Mica Italie, impanzita de cafenele si restaurante italiene, cu cladiri istorice si magazine tip boutique.

Daca mergi vara, nu rata o croaziera pe Raul Yarra, te va ajuta sa descoperi orasul dintr-un alt punct. Ai posibilitatea sa faci si o plimbare cu caiacul, dar trebuie sa ai in vedere ca nivelul raului este foarte scazut.

Melbourne
Melbourne

Melbourne este un oras vibrant, asigura-te ca ti-ai facut planul pentru a nu rata niciun obiectiv!

 

Descopera vacantele Eturia in Australia:
Vacante Australia – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up