•  
  •  
  •  
  •  

In aceasta perioada, cel mai mult ne lipseste natura. Sau contemplarea ei. O plimbare lejera printr-un parc, un zambet spre ratele jucause de pe lac, niste alei animate de copii jucandu-se, o adiere de vant plina de parfum purtat dinspre pomii infloriti si o simfonie de culori creata de florile primaverii – toate sunt momente ce ne trezesc dorul de a ne bucura de relaxarea in natura.

Ca sa alinam dorul, iti propunem astazi o plimbare virtuala prin cele mai apreciate, elegante si admirate parcuri din jurul lumii… de la care sa pleci cand iti vei face planurile de viitor!

Luxembourg Garden, Paris

Propunem sa facem prima oprire in Paris, in escala, inainte de a ne continua periplul spre vest. Jumatate de zi la dispozitie iti este suficienta pentru a te bucura de mica oaza de natura din centrul parizian. Cu intinderi de flori felurite, cu poteci batatorite marginite de iarba cruda, cu sere ce adapostesc orhidee dintre cele mai fermecatoare, parcul este imbinarea perfecta dintre gradina frantuzeasca si cea englezeasca. Daca esti cu copiii, un spectacol aici de papusi sigur va fi pe placul lor!

Luxembourg Garden
Luxembourg Garden

Stanley Park, Vancouver

Traversam oceanul spre cel mai mare parc orasenesc din Canada, care este un magnet atat pentru localnici, cat si pentru turisti. Si asta datorita numeroaselor feluri in care iti poti petrece timpul aici: de la spectacole culturale la sporturi, de la plimbari lejere pe alei pana la plimbarile cu barca pe lac, de la trekking prin padure pana la picnic la Beaver, lacul acoperit de nuferi aproape in totalitate.

Stanley Park
Stanley Park

Central Park, New York City

Prindem urmatoarea cursa spre New York si ajungem la o celebritate in sine, care nu mai are nevoie de niciun fel de introducere: Central Park! Prezent in filme, seriale sau reclame, peisajele sale din toate anotimpurile au facut inconjurul lumii. Admira Fantana si Terasa Bethesda, plimba-te pe Bow Bridge, bucura-te de compania veveritelor din The Ramble, urca treptele din piatra de la Shakespeare Garden. In final, pierde-te in oaza de relaxare din mijlocul celui mai agitat oras al lumii.

Central Park
Central Park

Forest Park, St Louis

Mergand spre centrul Statelor Unite, ne oprim in Forest Park. Este mai mult decat un simplu parc, a devenit un hub al relaxarii si culturii, gazduind muzee de arta si istorie, un centru de cercetare, gradina zoologica, patinoar si piste de alergare, terenuri de golf si tenis, printre multe alte atractii. Cu dealuri impadurite, cu lacuri intinse si pavilioane felurite, Forest Park este o adevarata evadare din cotidian, un loc in care poti petrece lejer o zi intreaga!

Forest Park
Forest Park

Golden Gate Park, San Francisco

De aici, ne ducem direct pe Coasta de Vest, pentru o bijuterie vie care pare ca inglobeaza cate putin din tot ce are lumea mai frumos: Golden Gate Park! Vei fi in mijlocul padurii de foioase cu trasee pentru mici drumetii, colectii de plante tropicale rare, o gradina japoneza cu o cascada strajuita de azalee, mori de vant antice pe campuri de lalele ca in Olanda, oaze de flori din toată lumea. Si, bineinteles, nu lipseste nici atractia cat se poate de locala – o parte din faimoasa coasta a Pacificului margineste parcul. Asa ca, de la umbra arborilor, poti ajunge direct pe Ocean Beach! Dincolo de toate, parcul este gazda festivalurilor muzicale, teatrului in aer liber, muzeelor si gradinii botanice.

Golden Gate Park
Golden Gate Park

Ibirapuera Park, Sao Paulo

Explorand lumea spre sud, ne oprim in Brazilia ca sa facem cunostinta cu Ibirapuera Park, „fratele” lui Central Park. Dincolo de un loc extrem de popular pentru sporturi in aer liber si recreere, iti ofera o priveliste deosebita asupra orasului, in timp ce parca stai intr-o bula de cristal, departe de zgomotul lui!

Ibirapuera Park
Ibirapuera Park

Table Mountain Park, Cape Town

Zburam direct in Africa de Sud, unde marele Table Mountain tine loc de parc al orasului. Foarte popular pentru toti iubitorii de natura si drumetii, zona iti ofera nu doar liniste, ci si privelisti ce-ti taie respiratia de indata ce ajungi pe platou!

Table Mountain
Table Mountain

Royal Botanic Gardens, Melbourne

Traversam Oceanul Indian si ajungem direct in Australia. Odata ce intri in Royal Botanic Gardens din Melbourne, simti ca pasesti intr-o alta lume atat de indepartata de oras, in care natura isi urmeaza propriul ritm fascinant. Aceasta este casa a numeroaselor specii de pasari care te incanta cu trilurile lor, in timp ce admiri flora specifica Australiei si nu numai – in peste 50.000 de specii de plante ce sunt prezente aici: camelii, trandafiri, cactusi infloriti. Petrece o vreme si pe malul lacului de dragul lebedelor negre ce te cuceresc cu gratia lor.

Royal Botanic Gardens
Royal Botanic Gardens

Hibiya Park, Tokyo

Ajungem apoi in Asia, unde, in inima celui mai aglomerat oras al lumii, sta Parcul Hibiya, o oaza verde a relaxarii a carei atmosfera trece dincolo de un parc obisnuit – este un adevarat retreat pentru localnici. In trecut, acestea erau gradinile palatului unui conducator feudal, iar cateva exemplare de plante se pastreaza inca de atunci. De la florile delicate ale cireselor, la trandafirii de toate nuantele pana la verdele crud al copacilor si a senzatiei racoroase data de pavilioanele cu umbra naturala, parcul are o energie proprie. Dincolo de peisaje, acesta a devenit si un centru cultural in care vei gasi spectacole de muzica si teatru.

Emirgan Park, Istanbul

Inainte sa ne intoarcem acasa, mai profitam de o escala lunga in Istanbul si, daca tot suntem in aprilie, ne bucuram de cel mai mare festival al lalelelor din lume. Contrar a ceea ce stim, lalelele au fost cultivate pentru prima oara in Imperiul Otoman (numite in persana lâhle), iar astazi sunt plantate pe orice spatiu liber din Istanbul: parcuri, margini de drumuri, alei – totalizand cam 30 de milioane de flori. Iar cel mai bun loc pentru a le admira in voie este parcul Emirgan, cel mai mare din Istanbul, unde vei admira covoare colorate uriase – cu un total de peste trei milioane de lalele!

Iti e dor de natura? Pregateste-ti escapada ideala!

Vezi ofertele Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up