•  
  •  
  •  
  •  

O calatorie si destinatii care de la inceput si pana la retur nu au incetat sa ma surprinda.
Zborurile cu Qatar Airways la standardele ridicate deja cunoscute, o parte din colegii de grup beneficiind de upgrade la clasa business, au fost o reala satisfactie. Zambetul colegilor de la “business” la sosirea in Doha ne prefata ce urma sa experimentam si noi de la “economy” pe zborurile de retur.

Vizita in Doha ne-a aratat un oras parca de pe alta planeta, cu un ritm de dezvoltare pe fast-forward. Povestind la cozile din aeroport cu un inginer francez care lucra la dezvoltarea retelei de metrou, am aflat de constructia a sute de kilometri de metrou cu zeci de statii care vor face si mai facila vizitarea orasului.
Iubitorii fotbalului care vor participa la Campionatul Mondial de Fotbal din 2022 se pot pregati deja pentru un eveniment grandios nemaivazut pana acum. Imensa putere financiara al acestui mini-stat e directionata catre dezvoltarea fulminanta a Perlei Golfului Persic.

Dupa un zbor de 7 ore si jumatate, am ajuns in Insula Penang din Malaezia. Acest fost centru colonial al coroanei britanice isi pastreaza foarte bine caracteristicile europene, atat arhitectura cat si organizarea orasului fiind surprinzator de “curate” pentru aceasta zona a lumii si oarecum in contradictie cu constructiile religioase ale diferitelor etnii si culte din Malaezia. Vrand-nevrand, faceam comparatia cu haosul si, pe alocuri, mizeria din Thailanda, iar curtile cu iarba tunsa la milimetru, casele gen “garden village”, dar chiar si blocurile ingrijite ma duceau cu gandul mai aproape de Europa decat de Asia de Sud-Est.
Georgetown, cu Strada Armeneasca si Palatul Clanului Khoo Kongsi, diversifica si mai mult acest mix de culturi.

Din Penang, drumul nostru a continuat spre Belum Rainforest si Cameron Highlands. La una dintre opriri am fost “pacalit” sa gust durian care “doar miroase urat, dar e bun la gust”, dar care in cazul meu s-a adeverit a fi la fel de neplacut la gust precum e mirosul.

Parcul National Belum Rainforest ar merita o excursie in sine de 7-10 zile. Sunt cateva resorturi de buna calitate care pot fi folosite ca baza de plecare in expeditii in jungla. Cine doreste sa vada si Rafflesia inflorita, si elefantii din jungla ar trebui sa fie foarte norocos sa reuseasca acest lucru intr-o singura zi, de aceea un sejur de mai multe zile in zona ar fi recomandat.

Cameron Highlands cu ale sale plantatii de ceai extinse pe dealurile terasate sunt ceva unic in zona.

De asemenea, Mossy Forest, o padure unica in nori, cu o microclima foarte speciala, ar necesita o vizita mai detaliata, la pas, cu poposire la un resort luxos in stil alpin, cum am avut noi la Strawberry Resort, pentru o relaxare bine meritata dupa efortul depus.

Kuala Lumpur este o metropola vibranta si surprinzatoare si pentru cei care au mai vizitat-o anterior. Restaurantul rotitor din KL Tower este un “must see” al orasului, oferind o priveliste superba asupra turnurilor Petronas si a intregului oras. Hotelul Parkroyal Kuala Lumpur a reprezentat un punct de pornire foate bun pentru vizitarea orasului. Localizare centrala, gazde primitoare, sigur ne vom intoarce aici.

Zborurile de retur cu Qatar Airways la clasa business ne-au arata avantajele de care pot beneficia clientii care decid sa opteze pentru ea. Confortul, calitatea produselor servite, varietatea sistemelor de entertainment si atentia acordata de echipaj “scurteaza” calatoria dintre continente.

Va invit sa vizitati Malaezia, aceasta destinatie de o diversitate uimitoare. Iar daca e cu stop in Doha, calatoria va fi si mai interesanta. Cu atat mai mult cu cat standardele foarte ridicate ale companiilor aeriene partenere Eturia si cazarile atent selectionate cu ajutorul partenerilor nostri locali asigura un raport pret-calitate foarte bun.
Zoltan Szabo


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up