•  
  •  
  •  
  •  

Bineinteles, nisipurile albe si apele cristaline sunt minunate, dar plajele pot avea toate culorile curcubeului, creand imagini si emotii unice, de neuitat. Daca vrei altfel de fotografii de vacanta, uite unde trebuie sa ajungi:

Plaja cu nisipuri negre – Shelter Cove, California

Aceasta plaja cu nisip fumuriu este cea mai lunga plaja neamenajata din Statele Unite continentale, fiind o destinatie populara printre surferi. De asemenea, este printre preferintele si celor care vor liniste. Alege-ti incaltarile cu grija, nisipul nu este fin, ci e format din pietricele.

Plaja Curcubeu – Fraser Island, Australia

Aflata pe lista patrimoniului mondial, , Fraser Island este cea mai intinsa insula cu nisip din lume – 123 de kilometri. Iar ea ascunde o minune a naturii: Rainbow Beach. Datorita erodarii rocilor, nisipurile sale au mai mult de 70 de culori diferite create prin combinarea oxizilor de fier cu vegetatia dizolvata.

Plaja Rosie – Santorini, Grecia

Majoritatea turistilor care ajung in Santorini nu parasesc plajele albe scaldate de apele turcoaz ale Marii Mediterane insa nu pentru ca nu vor, ci pentru ca nu afla la timp de cem mai bine pastrat secret al insulei: Plaja Rosie. Spectaculoasa plaja este recunoscuta drept una dintre cele mai ineresante ale Cycladelor. Cuoarea i se datoreaza rocilor vulcanice, par pitorescul – datorita fundalului cu stanci de lava rosie.

Santorini, Grecia
Santorini, Grecia

Plaja purpurie – Pfieffer Beach, California

Plaja este cu siguranta in afara oricarui traseu turistic, insa orice localnic iti va spune ca merita efortul sa conduci pana aici. In afara de faptul ca ofera unele dintre cele mai frumoase apusuri, Pfieffer Beach impresioneaza prin nuanta nisipului: este patat cu purpuriu datorita depozitelor de mangan din dealul de deasupra plajei.

Plaja neagra – Wai’anapanapa State Park, Hawaii

Vrei sa afli cum se simte sub talpi un nisip negru ca taciunele? Aici se afla mai multe plaje cu nisip negru care isi datoreaza culoarea de onix lavei ce se scurge in mare. Atentie, in bataia soarelui, pot fi destul de fierbinti!

Wai'anapanapa State Park, Hawaii
Wai’anapanapa State Park, Hawaii

Plaja aurie – Ramla Bay, Malta

Considerata cea mai frumoasa plaja din Malta, Ramla pare ca a luat culoarea stancilor insulei: un auriu-ocru care, in soare, uneori pare ca privesti un nisip de aur. Totusi, este singura plaja din malta acre a capatat aceasta nunata.

Plaja ciocolatie – Sharp Park Beach, California

O plaja amenajata pentru picntic si relaxare, este printre putinele plaje „intunecate” ale Californiei. Concentratia mare de fier din nisipul de pe plaja Sharp Park ii ofera culoarea ciocolatei.

Plaja verde – Papakōlea Beach, Hawaii

Papakolea Beach este una dintre cele doua plaje din lume de culoare verde (cealalta este in Galapagos), iar nuanta sa provine de la olivine, o piatra semi-pretioasa extrasa din conul vulcanic si imprastiata pe nisip de valurile puternice. Pe aceasta plaja se poate ajunge doar pe jos, intr-o ascensiune de trei kilometri si o coborare destul de solicitanta. Daca te intrebi daca merita efortul, cei ce au ajuns spun ca aici este un colt de paradis!

Papakōlea Beach, Hawaii
Papakōlea Beach, Hawaii

Plaja de carbune – Muriwai Beach, Noua Zeelanda

Nisipul negru si valurile albastre de pe plaja Muriwai din Noua Zeelanda fac din aceasta una dintre cele mai populare – si mai frumoase – destinatii atat pentru surferi, cat si pentru fotografi.

Plaja alba – Hyams Beach, Australia

O plaja cu nisip alb nu prea se incadreaza pe lista celor mai colorate plaje din lume, dar Hyams Beach nu e doar o plaja cu nisip alb, ci este considerata de multi a avea cel mai alb nisip din lume – asta se datoreaza quartului si materialelor organice – schelete de corali, scoici sau alte organisme marine.

Plaja cu nisipuri roz – Harbour Island, Bahamas

Harbour Island are doar cinci kilometri lungime si 1,6 kilometri latime, dar aici se afla una dintre cele mai uimitoare plaje din lume. Nisipul roz provine de la resturile de foraminifere cu cochilii rosii ce s-au amestecat cu nisipul alb.

Harbour Island, Bahamas
Harbour Island, Bahamas

Tu unde vrei să te bucuri de cel mai bun mic dejun? Alege-ți destinatia aici!


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up