•  
  •  
  •  
  •  

Intrata chiar in topul preferintelor calatorilor, Noua Zeelanda este detinatoarea superlativelor, mai ales cand vine vorba despre peisaje. O destinatie speciala pentru iubitorii verdelui crud al naturii, pentru amatorii de adrenalina, dar si pentru entuziastii oraselor cochete si vibrante, cea mai fotogenica tara din lume merita fiecare clipa a drumului lung pana la ea.

Auckland, o metropola aparte

Cel mai mare oras din Noua Zeelanda, Aukland, este un hub multicultural care gazduieste peste 180 de grupuri etnice. Fiecare a venit cu amprenta sa, transformand orasul intr-unul dintre cele mai interesante si cosmopolite din lume – totul prin culori, atmosfera, verva si multitudinea de restaurante, cluburi, cafenele, zone de recreere. Cu siguranta, nu ai cum sa te plictisesti vreo clipa. Incearca sa iei centrul la pas, merita! Opreste-te la War Memorial Museum pentru a te familiariza cu toata istoria Noii Zeelande.

Iar, ca sa ai o perspectiva completa, viziteaza Sky Tower – aici vei admira orasul de la 220 de metri inaltime cu o priveliste ce se vede si pana la 80 de kilometri in zare. Cat curaj ai? Incepe cu podeaua de sticla de unde poti privi oamenii de pe trotuar misunand ca furnicile… apoi, incearca un SkyWalk pe marginea platformei si sau chiar un base jump pentru experienta vietii tale!

Districtul Rotorua, un platou de film

Si nu ne referim aici doar la celebrele platouri de filmare cu casele hobbitilor din Stapanul Inelelor si Hobbitul, ci si la peisajul fabulos si mistic din celebrul parc geotermal. Lacurile cu „plaja” gri, cu maluri ruginii si funduri de smarald inalta aburi alb-fumurii catre cerul ce pare mai clar decat in oricare alta parte a lumii. Ici-colo, cate un gheizer. Daca te prinde seara prin zona si ai noroc, poti intalni o kiwi, pasarea nationala.

Profita de ocazia de a cunoaste mai bine cultura Māori, asistand la unul dintre dansurile Haka. Asculta-le legendele ce te vor proiecta intr-o lume fara varsta…

Si, daca tot vorbim de personaje si scene, daca esti fan Avatar, la nici doua ore de Rotoura exista locul ideal pentru tine: Pesterile Waitomo, ce sunt magice datorita viermilor stralucitori care fac un adevarat spectacol in fata ochilor tai.

Rotorua este cunoscuta din timpuri stravechi pentru apele sale miraculoase: mineralele si namolul sunt folosite de mii de ani pentru tratarea durerilor articulare. Astazi, baile primitive au devenit centre spa dintre cele mai dotate, in care te poti relaxa in voie – pastreaza-ti timp pentru asta inainte sa pleci mai departe!

O calatorie spectaculoasa cu trenul

Ai visat vreodata sa fii pasager in Orient Express? Daca da, pe Insula de Sud a Noii Zeelande trebuie sa calatoresti cu Tranz Alpine, unul dintre putinele trenuri panoramice ale lumii. Din Christchurch pana in Greymouth, in 233 de kilometri, vei avea cinci ore ca sa admiri peisajele uluitoare ale Alpilor de Sud si Campiile Canterbury, prin paduri dese si pe vai abrupte de rau.

Polul distractiei e Queenstown

Orasul Queenstown, aflat pe malul Lacului Wakatipu si la baza muntilor cunoscuti ca „The Remarkables”, a devenit un adevarat resort turistic extrem de pitoresc, pentru ca ofera de toate intr-o zona relativ restransa: de la plaja lacului la partiile provocatoare de ski de pe munte, de la rafting si bungee jumping la terase cochete linistite, de la shopping la viata de noapte si festivaluri.

Milford Sound, a opta minune a lumii

Milford Sound, un colt de natura ce-ti taie rasuflarea, este un fiord ce face parte din rezervatia marina din sudul tarii, aflata in patrimoniul UNESCO. Aici, muntele se intalneste cu marea, marea cu apele raului, iar raul este alimentat de cascade inalte de zeci de metri – Bowen Falls curge chiar de la 161 de metri inaltime. Delfinii isi fac des aparitia. Pe roci, vei vedea focile tolanite, iar pinguinii te urmaresc discret, curiosi.

Descopera vacantele Eturia in Noua Zeelanda:
Vacante Noua Zeelanda – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up