•  
  •  
  •  
  •  

Statele Unite ale Americii reprezinta un mozaic de culturi, traditii si peisaje naturale. Dincolo de celebrele metropole cu zgarie-nori ametitori, te invitam sa descoperi aceasta destinatie mai bine, pasind cu noi pe potecile celor mai impresionante parcuri nationale americane. Din Alaska pana in Hawaii, exploram cele mai frumoase parcuri naturale. Cum de la vis la realitate este doar un pas, alege parcul pe care ai vrea sa il vezi, iar noi te vom duce acolo.

Yellowstone, primul parc national din lume

Cel mai mare parc national din SUA, cu o suprafata de 8.987 km², a fost infiintat in 1872. Inclus in lista Patrimoniului UNESCO in 1978, parcul este renumit prin prezenta izvoarelor termale si numeroase geizere, multe dintre ele deosebit de spectaculoase. Parcul cuprinde si o parte din Rocky Mountain, altitudinea sa medie fiind de 2.440 m; punctul cel mai inalt este Eagle Peak – 3.462 m. Numele parcului provine de la Fluviul Yellowstone.

Yellowstone
Yellowstone

Grand Canyon, o minune a naturii

Creat de fluviul Colorado prin saparea unui canal de eroziune a platoului inalt Colorado, Marele Canion are o lungime de circa 447 km, cu diferente de latime intre 400 m si 24 km si atinge o adancime maxima sub nivelul platoului de pana la 1.600 m. Presedintele american Theodore Roosevelt a fost unul dintre marii iubitori si sustinatori ai conservarii si mentinerii zonei Marelui Canion, fiind deseori prezent aici pentru a se bucura de peisajele uluitoare.

Grand Canyon
Grand Canyon

Yosemite, casa uriasilor arbori Sequoia

In 1864, presedintele Abraham Lincoln a semnat un act prin care Yosemite Valley si Mariposa Grove, casa gigantilor Sequoia, au fost donate statului California, acesta fiind primul act oficial prin care se proteja o zona naturala. Oficial, Yosemite a devenit parc national in 1890. Aici traiesc peste 250 de specii de animale si o mare parte din ele le poti intalni in timp ce te plimbi pe poteci, precum si o flora bogata, parcul numarand aproximativ 3500 de specii de plante.

Yosemite
Yosemite

Denali, ghetari si ursi grizzly

Parcul National Denali se intinde pe o suprafata de circa 24.585 km² si include Masivul McKinley (6.194 m altitudine), cel mai inalt munte din America de Nord. “Denali” in limba etnicilor Athabaskan inseamna “cel mare”, iar numele de McKinley a fost dat de geograful William A. Dickey in onoarea unuia dintre presedintii SUA – William McKinley. Daca vrei sa observi ursii grizzly in habitatul lor natural, cel mai bun loc este Sable Pass.

Parcul National Denali
Parcul National Denali

Haleakala, cele mai frumoase rasarituri si apusuri din Hawaii

Parcul National Haleakalā se gaseste pe insula Maui din Hawaii, numele sau traducandu-se prin “casa soarelui”. Se intinde pe aproximativ 135 km², iar numele sau vine de la vulcanul omonim aflat in zona. Haleakalā a devenit parc national in 1976 si gazduieste cele mai multe specii pe cale de disparitie din toate parcurile nationale din SUA. Din zona parcului Haleakalā poate fi vazut si Observatorul Astronomic, administrat de Institutul Astronomic al Universitatii din Hawaii, care vegheaza de peste 40 de ani cerul.

Parcul National Haleakalā
Parcul National Haleakalā

Descopera vacantele Eturia in Statele Unite:
Vacante Statele Unite– Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up