•  
  •  
  •  
  •  

Myanmar este o bijuterie in sine, o tara complet diferita de cele clasice din Indochina. Cu sute de pagode multicolore, unele aurite, ornate cu diamante, jad si pietre pretioase, altele stravechi sculptate minutios, cu peisaje spectaculoase, tara surprinde si cu o bucatarie proaspata si gustoasa si un popor ospitalier, care pastreaza autenticitatea traditiilor si aura de poveste a vremurilor trecute.

Mandalay, ultima capitala regala

Orasul Mandalay este, in prezent, cel mai important centru cultural si economic al tarii datorita productiei locale de matasuri, jad si alte pietre pretioase, foita de aur, tapiterie, sculpturi in piatra si multe altele.

In „orasul pietrelor pretioase”, poti vizita Pagoda Mahamuni – cu imensa statuie a lui Buddha, Pagoda Kuthodaw – unde se afla cea mai mare carte din lume, dar si cateva obiective turistice situate in afara orasului, precum Dealul Sagaing, orasul Ava sau podul U Bein.

Mahamuni Buddha Temple
Mahamuni Buddha Temple

Stupele, simbol suprem

Stupele de la Bagan reprezinta, poate, cel mai important si, cu siguranta, cel mai spectaculos obiectiv turistic al fostei Birmanii. Situate la aproximativ 140 de kilometri sud-vest de Mandalay si raspandite pe o zona de podis, acestea au fost ridicate intre secolele al IX-lea si al XIII-lea si uimesc prin contrastul dintre arhitectura lor si vegetatia luxurianta ce le inconjoara.

Pentru a te bucura de acest peisaj cu adevarat impresionant, poti face o plimbare cu bicicleta printre stupe, urcand pana la Shwe San Daw Pagoda sau chiar sa le admiri de la inatimea unui balon cu aer cald.

Old Bagan
Old Bagan

O pauza pe plaja exotica

Plaja Ngapali, situata la Golful Bengal, la circa sapte kilometri de orasul birmanez Thandwe, este cea mai cunoscuta si mai vizitata plaja din Myanmar. Desi este relativ izolata si prea putin populara intre plajele din Asia de Sud-Est, poate concura cu succes cu plajele caraibiene.

Vegetatia tropicala, linistea, plajele cu nisip fin, oamenii prietenosi, dar si mancarea foarte gustoasa sunt doar cateva dintre motivele pentru care iti recomandam sa petreci cateva zile la un resort din aceasta zona.

Ngapali Bay
Ngapali Bay

Yangon, grandoarea ce domina Myanmarul

Orasul Yangon, cel mai mare oras al tarii si fosta capitala, are un farmec aparte datorita influentelor britanice, birmaneze, indiene si chinezesti, care au conturat aspectul sau.

Te vor cuceri cladirile coloniale, bulevardele largi, strajuite de copaci si oazele de vegetatie din parcuri, dar mai ales Pagoda Swedagon, cel mai important lacas de cult budist al tarii si centrul sau spiritual. Cu o inaltime de peste 99 de metri, pagoda este placata in intregime cu aur si impodobita cu diamante si pietre pretioase.

Pagoda Shwedagon Yangon
Pagoda Shwedagon Yangon

Inle, lacul in jurul caruia se aduna traditiile

Lacul Inle si imprejurimile acestuia sunt locul potrivit pentru o experienta locala cu adevarat autentica. Pe langa peisajele pitoresti desprinse parca din alta epoca, aici vei vedea si satele plutitoare ale tribului Intha, grup etnic cunoscut pentru pescuitul traditional in care localnicii se folosesc de picioare pentru a vasli micutele ambarcatiuni utilizate pentru a prinde pestele.

De asemenea, nu trebuie sa ratezi o plimbare cu barca pana la In Dein, un sat din sudul lacului, apartinand tribului Pa O, iar, daca ajungi in zona, iti recomandam si o vizita la vechile pagode Alaung Sitthou.

Lacul Inle
Lacul Inle

Descopera vacantele Eturia in Myanmar:
Vacante Myanmar – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up