•  
  •  
  •  
  •  

Uneori, sa aduci vacanta in sufletul tau poate fi mai simplu decat ai crezut. Si ce poate fi mai imbucurator si mai plin de emotie decat muzica locala? Iti aducem in casti si boxe cateva radiouri locale pentru ca tu doar sa dai play, sa inspiri adanc, sa inchizi ochii si sa te imaginezi acolo unde visezi sa ajungi!

Africa

Ritmurile africane, din orice regiune ar veni ele, te imbie la miscare, buna-dispozitie si zambet. Pe scurt, transmit o inexplicabila stare de bine! Radacinile majoritatii sunetelor ritmate si puternice au stat la baza ritualurilor triburilor, fiind in stransa conexiune cu divinitatea inca din cele mai vechi timpuri. Muzica Africii este, de mii de ani, transmisa din generatie in generatie cu ajutorul instrumentelor locale.

Asa ca, inainte sa te urci in jeep ca sa pleci la safari spre elefanti, lei si girafe, nu rata ocazia de a intra in ritmul continentului, acolo unde timpul trece cu totul altfel!

 

Buton: Asculta aici

https://www.radio.net/s/afropulse

Lumea araba

Daca chemarea la rugaciune (adhanul) ce se aude la unison de la zeci de moschei atunci cand te plimbi prin oras te emotioneaza intr-atat incat pielea ti se face ca de gaina, am gasit statia ideala pentru tine, ce emite din inima orasului Rabat.

Buton: Asculta aici

https://www.radio.net/s/radiocoran

 

Caraibe

Peste 30 de grade, soare, senin si abia astepti sa ai marea cristalina la picioare. Cu un cocktail rece in mana, pe sezlongul confortabil, te poti imagina deja pe o plaja din Caraibe, acolo unde distractia merge mana in mana cu relaxarea cat e ziua de lunga! Si, ca sa intri numaidecat in acea stare de vacanta, muzica latino este tot ceea ce iti lipseste.

Buton: Aculta aici

https://www.radio.net/s/caribean105fm

 

Din Miami in Ibiza

Esti un iubitor al festivalurilor muzicale cu mii de oameni ce sar la uison pe acordurile noii muzici electronice? Daca EDM, Drum&Bass, Dub, Uplifting EDM, electro house sau uplifting trance sunt concepte care te fac sa zambesti, cu siguranta un festival in Miami in care mixeaza cei mai faimosi Dji ai lumii este tot ce ai nevoie in acesta clipa!

Buton: Asculta aici

https://www.radio.net/s/miamisoundsets

 

Japonia

Pe urmele stramosilor Japoniei? Daca iti doresti ceva cu adevarat ancestral, poti asculta Gagaku (parte a patrimoniului intangibil UNESCO), muzica instrumentala de la curtea imperiala japoneza, care se canta inca din secolul al VII-lea – gasesti un playlist aici.

Iar daca te vezi pierzandu-te prin incredibilul, modernul, enigmaticul Tokyo, intalnindu-te cu superbele gheise, plimbandu-te prin parcurile pline de ciresi infloriti si asistand la fiecare scena unde modernul e in antiteza cu traditionalul, J-pop (pop-ul ce imbina stilul consacrat cu elemente ale muzicii traditionale japoneze) este ceea ce ai nevoie!

Buton: Asculta aici

https://www.radio.net/s/jpoppowerplaykawaii

 

Pe Drumul Matasii, in Iran

Muzica are radacini vechi in Iran, gasindu-se dovezi arhelologice care dovedesc ca oamenii se delectau cu sunete inca de acum 5000 de ani. Muzica iraniana de astazi este un mix echilibrat dintre folkul traditional inconfundabil si stilurile clasice de muzica – pop, rock, jazz sau hip hop. Proiecteaza-te pe Drumul Matasii intr-una dintre cele mai colorate culturi ale Asiei Centrale!

Buton: Asculta aici

https://www.radio.net/s/farda

 

Mexic

Ritmuri si versuri ce fac parte din patrimoniul intangibil al UNESCO, muzica mariachilor s-a nascut in secolul al VIII-lea in satele din vestul Mexicului, cand barbatii se adunau si cantau despre dragoste, tradare, moarte, viata la tara, politica sau eroi. Astazi, mariachi sunt un reper in cultura mexicana, in orice colt al tarii. Intra in ritmul plin de pasiune:

Buton: Asculta aici

https://www.radio.net/s/miledmusicmariachi


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up