•  
  •  
  •  
  •  

Cand alegi o destinatie de vacanta, de multe ori ea trebuie sa aiba ceva unic pentru tine, indiferent daca vorbim despre un muzeu bogat, despre un templu antic sau despre cei mai inalti zgarie-nori, toate te pot ului. Insa, atunci cand vorbim de marile creatii ale naturii, nimic nu se compara cu bucuria din suflet avuta atunci cand esti in fata sau in mijlocul maretiei lor.

Si, pentru ca pe noi ne-au emotionat – uneori pana la lacrimi –, am compus o lista a catorva dintre minunile pe care merita sa le vezi cu ochii tai!

Amazonul

Cu cel mai mare bazin hidrografic al lumii cu cel mai mare debit, fluviul Amazon intretine biodiversitatea din Bazinul Amazonului, o arie geografica uriasa, acoperita de vegetatia luxurianta tipica junglei, ce adaposteste cea mai mare colectie vie de plante si animale. In tinutul Amazonia, traiesc grupuri etnice indigene care isi pastreaza stilul de viata traditional, fiecare avand propriile obiceiuri si traditii.

Iti recomandam sa ajungi la „Intalnirea Apelor”, unde apele negre ale Raului Negro curg alaturi de cele galbui-roscate ale Raului Solimoes fara sa se amestece de-a lungul a zeci de kilometri!

Amazon
Amazon

Golful Ha Long

Denumit si Golful Dragonului Zburator datorita celor peste trei mii de insule acoperite de jungla ce ies din apa precum dintii unui dragon, Golful Ha Long, cu apele sale de smarald, se intinde in Delta Fluviului Rosu. Fiecare insula are un peisaj unic, multe dintre acestea adapostind nenumarate specii de pasari, maimute, iguane si plante unice in lume.

Iti sugeram sa faci o plimbare cu un vas de croaziera printre pesterile si formatiunile carstice spectaculoase, in timp ce te delectezi cu preparate delicioase, specifice bucatariei vietnameze.

Golful Ha Long
Golful Ha Long

Cascadele Iguazu

In decorul salbatic din jungla, la granita dintre Argentina si Brazilia, Cascadele Iguazu sunt printre cele mai impresionante din lume, cu 275 de caderi de apa ce se intind pe o lungime de peste doi kilometri si jumatate. Desi se afla in proportie de aproape 80% pe teritoriul argentinian, partea braziliana ofera cele mai spectaculoase peisaje.

Iti va ramane in suflet plimbarea, pe jos sau cu trenul silentios, in padurea subtropicala ce inconjoara cascadele. Iar, pentru o amintire memorabila, iti recomandam sa le admiri de la inaltime, din elicopter!

Cascadele Iguazu
Cascadele Iguazu

Muntele Table

Cea mai cunoscuta si fotografiata atractie turistica din Africa de Sud si simbolul orasului Cape Town, Muntele Table are o inaltime de 1086 de metri si poate fi explorat fie urcand pe una dintre numeroasele poteci, fie folosind telecabina. Muntele Table este gazda a peste 2200 de specii de plante, dintre care 1470 de specii florale, multe dintre acestea endemice.

De la inaltime, intregul oras se dezvaluie parca magic si ai ocazia sa surprinzi cateva fotografii panoramice incredibile.

Muntele Table
Muntele Table

Marele Canion

Creat de Fluviul Colorado prin eroziunea straturilor de roci, monumentalul canion face parte aproape integral din Parcul National Grand Canyon si are lungime de aproximativ 447 de kilometri. Stancile abrupte, care ascund pesteri si arcade, se inalta pana la 120-150 de metri. Pe masura ce soarele traverseaza canionul, nuantele stralucitoare creeaza imagini schimbatoare si magice, o priveliste de vis.

Zeci de puncte de belvedere ofera o priveliste fascinanta asupra acestei minuni a naturii! Pentru o experienta deosebita, poti alege sa admiri canionul in timpul unui zbor panoramic.

Marele Canion
Marele Canion

Arhipelagul Galapagos

O lume misterioasa, parca preistorica, cu peisaje care iti taie respiratia, Galapagos este format din 13 insule principale si peste o suta de insulite, stanci si recife, fiecare altfel, unele aspre si austere, altele acoperite cu paduri care ascund viata. Arhipelagul este un muzeu viu al evolutiei speciilor, care a dat nastere teoriei lui Darwin, un ecosistem unic, dincolo de imaginatie.

Galapagos este singurul loc de pe Pamant unde poti sa inoti cu leii de mare, printre delfini si pesti tropical.Sau te poti plimba printre pinguini, testoase gigant si iguane, fara ca toate aceste vietati sa se teama sau sa fuga de tine.

Galapagos
Galapagos

Marea Migratie din Serengeti & Maasai Mara

Rezervatia Maasai Mara se afla in vestul Kenyei si este efectiv prelungirea pe teritoriul Kenyei al celebrului Parc National Serengeti din Tanzania. Ambele sunt cunoscute pentru populatia de feline mari, dar si pentru migratia anuala dinspre Serengeti a antilopelor, zebrelor si gazelelor. Fenomenul are loc intre lunile iulie si octombrie, cand animalele traverseaza Raul Mara in cautare de hrana si apa.

Impresionant este numarul covarsitor al animalelor, un safari in timpul Marii Migratii fiind o experienta unica, de privit macar o data in viata!

Rezervatia Maasai Mara
Rezervatia Maasai Mara

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up