•  
  •  
  •  
  •  

In Mexic m-as reintoarce ori de cate ori as avea ocazia. Mai ales pentru oamenii calzi, veseli, cu un vibe pozitiv, ce iti sar in ajutor ori de cate ori ai nevoie!

Ciudad de Mexico si imprejurimile

Daca mergi in Mexic, prima vizita ti-o recomand la vestigiile aztece, si anume cu piramida Teotihuacan. Acest sit archeologic se afla la o distanta de 50 de kilometri de Ciudad de Mexico si obisnuia sa fie orasul zeilor. Dupa aceasta vizita, poti continua traseul  inapoi in oras si mergi spre Basilica de Guadalupe, o biserica inclusa in patrimoniul UNESCO unde legenda spune ca Fecioara Maria i s-a aratat Sfantului Juan Diego.

Teotihuacan
Teotihuacan

Pe langa turul de oras in Ciudad de Mexico care include Palatul National unde sunt expuse picturile lui Diego Riviera, iti recomand sa vizitezi Piata Principala Zocalo si Catedrala Metropolitana. Piata Zocalo este a doua ca marime dupa Piata Rosie din Rusia. Constructia Catedralei Metropolitane combina mai multe stiluri arhitecturale – cum ar fi stilul baroc, neoclasic si renascentist. Daca ai mai multe zile la dispozitie, poti face o vizita la Gradina Xochimilco, numita si lacul cu flori, ce se afla la 15 kilometri de Ciudad de Mexico. Aici ai ocazia sa te plimbi cu barca pe canale pentru a vedea gradinile impresionante si sa te  incante muzica mariachilor.

Palatul National, picturile lui Diego Riviera
Palatul National, picturile lui Diego Riviera

Merida

In cazul in care alegi circuitul clasic, in Merida, poti vizita situl archeologic Uxmal. Aloca-ti timp sa mergi la rezervatia biosferei de flamingo din Celestun. Fa o plimbare cu barca si admira peste 300 de specii de pasari. Merida e un oras mayas incantator. Iti recomand plimbarea cu caleasca pe Bulevardul Paseo Montejo. Un restaurant bun pe care ti-l recomand se numeste „La Chaya Maya” – nau o bucatarie mexicana delicioasa!

Celestun
Celestun

Chichen Itza

Vizita la Chichen Itza e un must, acolo vei intalni mixul de cultura mayasa si tolteca exprimate prin arhitectura, sculptura si pictura. De la Merida la Cancun, pregateste costumul de baie si viziteaza Cenota Ik-Kil, care, in trecut, reprezenta un loc pentru baie cat si spatiu pentru efectuarea ritualurilor religioase. Daca ti-ai uitat prosopul acasa, nu iti face griji. Acolo poti inchiria unul, ai vestiar si, pe langa acestea, ai si restaurant unde poti servi masa.

Chichen Itza
Chichen Itza

Cancun

Ia-ti cateva zile libere si bucura-te de plajele din Cancun. Poti merge cu catamaranul la Isla de Mujeres, satul pescaresc din Playa del Carmen, Akumal, tinutul testoaselor,iar, daca doresti aventura, iti recomand Parcul Xcaret Xplore. Iar pentru distractia pe timp de noapte, mergi la clubul Coco Bongo, unde s-a filmat The Mask cu Jim Carrey.

Daca esti un impatimit al siturilor mayase, mai poti vizita Tulum si Coba sau pesterile mayase de la Aktun Chen.

Daca vrei sa descoperi mai multe despre cultura mexicana si sa te si relaxezi include Mexicul pe lista ta de vizite, are solutii si locuri pentru tot ce ti-ai imaginat vreodata!

Uxmal
Uxmal

 

Descopera vacantele Eturia in Mexic:
Vacante Mexic – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up