•  
  •  
  •  
  •  

M-as intoarce ori de cate ori as avea ocazia in Mexic, tara cu oameni calzi, veseli, cu en-ergie pozitiva, care iti sar in ajutor oricand ai nevoie.
Grupul nostru a calatorit in Mexic in decembrie, iar prima vizita a fost la vestigiile aztece de la Teotihuacan. Acest sit arheologic se afla la o distanta de 50 de kilometri de Ciudad de Mexico si era considerat orasul zeilor. Dupa o vizita de trei ore la piramide, ne-am intors in Ciudad de Mexico si ne-am oprit la Basilica de Guadalupe, o biserica inclusa in patrimoniul UNESCO; legenda spune ca aici Fecioara Maria i s-a aratat Sfantului Juan Diego.

Pe langa turul de oras in Ciudad de Mexico, care include Palatul National unde sunt expuse picturile lui Diego Rivera, Piata Principala Zocalo si Catedrala Metropolitana, iti recomand sa faci o vizita la Gradinile Xochimilco si Lacul cu Flori, care se afla la 15 kilometri de capitala mexicana. Fa o plimbare cu barca pe canale pentru a vedea gradinile impresionante si lasa-te incantat de muzica mariachilor.

Am continuat calatoria spre Cuernavaca, unde s-a nascut conchistadorul Hernan Cortez. Aici iti recomand sa faci o oprire la Muzeul Robert Brady, un colectionar american care, de-a lungul vietii, a adunat diferite obiecte si suvenire, inclusiv opere de arta ale Fridei Khalo.

Din Cuernavaca, am ajuns in Taxco, denumit si Orasul Argintului, cu strazi inguste si cladiri coloniale acoperite cu flori care ii dau un aer mediteranean.

Am zburat din Ciudad de Mexico si am ajuns in San Cristobal de Las Casas. Aici, am vizitat cele doua asezari traditionale, Chamula si Zinancantan, sate ale nativilor indigeni cu traditii pastrate de mii de ani.

Continuand drumul spre Palenque, am facut o oprire la cascadele de culoare turcoaz Roberto Barrios si am vazut Campeche, un oras cu o arhitectura spaniola in stil baroc si catedrale ce pot fi vizitate.

In Merida, pe langa situl archeologic Uxmal, mergeti la rezervatia biosferei din Celestun. Faceti o plimbare cu barca si admirati peste 300 de specii de pasari, in special frumoasele pasari flamingo.

Merida e un oras mayas incantator. Iti recomand plimbarea cu caleasca pe Bulevardul Paseo Montejo. Un restaurant bun pe care il poti incerca este La Chaya Maya; au o bucatarie mexicana delicioasa!

Vizita la Chichen Itza e un must, acolo vei intalni mixul de cultura mayasa si tolteca, exprimate prin arhitectura, sculptura si pictura. Si daca tot esti aici, pregateste costumul de baie si viziteaza Cenota Ik Kil care, in trecut, reprezenta atat loc pentru baie, cat si spatiu pentru efectuarea ritualurilor religioase.

Ia-ti cateva zile libere si bucura-te de plajele din Cancun. Poti merge cu catamaranul la Isla Mujeres, satul pescaresc din Playa del Carmen, Akumal, Tinutul Testoaselor. Daca doresti aventura, iti recomand parcul Xcaret sau Xplore, iar pentru distractia pe timp de noapte, mergi la clubul Coco Bongo – unde s-a filmat The Mask cu Jim Carrey. Daca esti un impatimit al siturilor mayase, mai poti vizita Tulum si Coba sau pesterile mayase de la Aktun Chen.

Daca vrei sa descoperi mai multe despre cultura mexicana si sa te si relaxezi, include Mexicul pe lista ta de vizite, are solutii pentru orice!
Andreea Maftei


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up